Нека намерим най-тънките цени.
8180 - майстор
Лазаре,
Сети ме какво пропуснах.
За дискутирания указват диаметър на измерваното петно/отстояние: 25/200; 50/400; 75/600мм.
По тази логика струята трябва за я мерим от 3-4см. Виж при теб как е.

П.П. В момента съм доста добре и на абсолютни темп. :?
Мерих едни термотапети и стената в близост - без разлика. Иначе на пипане "топлят" :)
ПВЦ дограма и стъклопакет (масови) на една височина - 4о разлика.
Крило и каса на дограмата - 3о.
Бушоните на апартаментното табло - без разлика (1-2 десети).
Освен забавлението, визирам възможни приложения.

Ралев,

Прав си за заглавието, но в ръководството си има раздал "Измерване на температура", както и в Техническите характеристики с нескопосано указана точност.
ВНИМАВАЙ с очите на децата!
profesionalist_wood - майстор
Ама при лидълския колко е петното на измерване? може би ø25,4mm (при разстояние 762mm)
razli4en73 - специалист
stan73 написа:
И да споделя отзиви за лидълският ъглошлаиф 1200 вата с регулиране на оборотите за 125мм диск. Моят засега не ми се е налагало да го ползвам за работа, само го пусках да видя/чуя как е, но мой приятел (голям сръчко е и е с много опит) неговия, които му купих тогава (че той беше на работа) е във възторг. Отварял го е - с истински лагери е, имало е смазка, но той добавил още малко (че му се сторила евентуално недостатъчна, но предполага, че и така става). Диска, който върви със шлаифа бил калпав, но после сложил марков тънък диск и и бил изумен от резултата. Режел много бързо, без да падат оборотите и почти без да загрява.
Ееее....най после.Бях се притеснил,толкова време не писа за него.С гаранцията кво стана,нищо не казваш.....
kuger - майстор
ralev написа:
На жената и казах че може да мери температурата на децата, :) Като ги застрелям по челата показва 32.3 - 33градуса, това не е реална човешка температура при вас как е? Моята ме натиска да го връщам, дистанционен термометър за човешка температура е от 100лв. нагоре и те пак дават грешки.
Профито показваше горе-долу същата.
Пробвайте някой път в гореща фурна на 500 градуса или на нагорещен реотан и ако покаже същите 500 градуса на дисплея на инфрачервения термометър, го взимам да си допълня проекта за ковашка работилница
Chefo77 - майстор
stiv1961 написа:
Така ли не разбрахте, че тези ,,инфраред термометри" са като дигиталните мултимери от този род

Имам един такъв, който днес по обед премери температура 14.2 градуса целзий :-D на плочата на запалена печка :-D . За толкова пари такава точност :partyman:

А беше ли сложена сондата, или без нея мери? :)
stan73 - майстор
profesionalist_wood написа:
Ама при лидълския колко е петното на измерване? може би ø25,4mm (при разстояние 762mm)
При Лидълският съотношението по документи е 8:1.
stan73 - майстор
ralev написа:
На уреда пише: "Инфрачервен темограф - показва топлинните загуби около прозорци врати и изолация.
За бързо и надеждно локализиране на топлинни загуби и студени мостове.
Звуков сигнал и оптично показване на температурната разлика чрез цветен дисплей."
" точност на измерване 2% от измерваната стойност ( това как да се разбира?) диапазон на измерване от -40 до +220
Май всички грешим като цяло никъде не е упоменато че това е термометър който мери прецизно!
На практика е термометър, а не термогтаф. Даденият за пример по-долу от колеги е термограф ( download/file.php?id=80116&t=1 ), но е и в съвсем друг ценови диапазон. Аз нямам чак такива претенции, но пък и грешка от порядъка на 40 процента за мен (колкото има моят с дрейфа) е неприемлива !!!
stiv1961 - майстор
Chefo77 написа:
А беше ли сложена сондата, или без нея мери? :)
Естествено :) , макар че за тоя модел пише, че мери температурата на околната среда без сонда.
Още умувам дали да похарча 39 лв за инфрачервения термометър или да си купя влагомер за дървесина за 25 лв и китайска лупа на глава за 9.90лв.....последните са от други магазини

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: