Нека намерим най-тънките цени.
oberst - специалист
нед юли 16, 2023 5:59 pmkr1100 написа:
АКо бракуваш стока си плащаш ДДС то на НАП .
Може да подаряваш " мостри" . Или уж продаваш стоката с 1 ст. надценка на покупната. И вс. доволни.
Не само ДДСто, ами има тънкости и по ЗКПО. Това е ясно. Репликата ми беше по отношение на това, че било забранено по принцип да се продава на и под себестойност. Няма такова нещо.
MamaMy - майстор
нед юли 16, 2023 11:25 pmoberst написа:
нед юли 16, 2023 5:59 pmkr1100 написа:
АКо бракуваш стока си плащаш ДДС то на НАП .
Може да подаряваш " мостри" . Или уж продаваш стоката с 1 ст. надценка на покупната. И вс. доволни.
Не само ДДСто, ами има тънкости и по ЗКПО. Това е ясно. Репликата ми беше по отношение на това, че било забранено по принцип да се продава на и под себестойност. Няма такова нещо.
Не съм специалист по финансите. Това го знам от моите счетоводители. Не знам колко е вярно, но съм питал други счетоводители и са го потвърждавали. Не е свързано с ДДС защото доста години не бях регистриран. :roll:
oberst - специалист
пон юли 17, 2023 12:49 amMamaMy написа:
Не съм специалист по финансите. Това го знам от моите счетоводители. Не знам колко е вярно, но съм питал други счетоводители и са го потвърждавали. Не е свързано с ДДС защото доста години не бях регистриран. :roll:
Предоверяването на счетоводители, адвокати, консултанти, доктори и т.н. е една от водещите опасности на нашето време. Вече дадох примера с продажби именно от веригите с намаления много повече от 50%. Нали все пак не мислите, че надценките и маржовете в търговията на дребно са в сума пъти, че дори и така пак да са счетоводно на печалба?
kozl - майстор
нед юли 16, 2023 12:03 pmChefo77 написа:
За мебели и седалки ще ти трябва екстрактор - иначе рискуваш да плуваш в тях доста време.
Чефо немем идея кво е тва.
Преди години купихме на старо Пежо 306Д. Платих в автомивка за пране на седалките и не гледах с какво ги изпраха. Обадиха се, че колата е готова и да си я прибирам. Седалките си бяха сменили цвета от тъмно сив на син, обаче гъ3а ми беше мокър след като стигнах до вкъщи.
Първо затворих в купето обезвлажнител BUDGET, купен не от Лидл, а от Практикер. Мъчих докато почна само да бръмчи без да пълни вода в резервоара си. Обаче като се повозя с 306-цата и дупето пак влажно. Беше лето, жегаво като сега. Два деня пържих Пежото с отворени врати на пек и те ти естествен естрактор. Те така седалките изсъхнаха.

Са кво общо има поста с Лидъл :? , ама го има 2 пъти в текста :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон юли 17, 2023 12:49 amMamaMy написа:
Не е "забранено", счетоводно неудобно е.
kozl - майстор
И аз не съм икономист и да питам кво е тва себестойност в търговията?
Ако една стока се препродаде 100 пъти, всеки път с надценка, колко е себестойността на стоката за 100-тния купувач :?
Ако себестойността включва само производствените разходи, то при 100-тния купувач, дали в неговата счетоводна документация я има тази себестойност :?
nikolson - майстор
пон юли 17, 2023 7:13 amkozl написа:
Ако една стока се препродаде 100 пъти, всеки път с надценка, колко е себестойността на стоката за 100-тния купувач :?
Ако себестойността включва само производствените разходи, то при 100-тния купувач, дали в неговата счетоводна документация я има тази себестойност :?
Това, което описваш е цена, а не стойност, или себестойност.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
...
Ако сериозно питаш, питай в Гугъл... Ще ти се наложи да изчетеш доста определения, докато си съставиш мнение ;-)
kozl - майстор
пон юли 17, 2023 7:18 amnikolson написа:
Това, което описваш е цена, а не стойност, или себестойност.
Интересно, аз не описвам, а питам с предположение. :roll: Но ако производствените разходи са цената, то тогава къде е печалбата или загубата :?
nikolson - майстор
Интересно, аз не описвам, а питам с предположение. :roll: Но ако производствените разходи са цената, то тогава къде е печалбата или загубата
OK. Цената е само паричен еквивалент на стойността. Пример - един хляб. Цена в един магазин-100 у.е., във втори - 101 у.е., в трети - 99 у.е.
Защо? Това субективната оценка на стойността, а не обективната стойност.

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: