Мисля че иде реч за ултразвукова рулетка, т.е. няма лазерен лъч.
Нека намерим най-тънките цени.
nikolson
- майстор
11433 мнения в "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2"
dadko
- майстор
nikolson написа:Мисля че иде реч за ултразвукова рулетка, т.е. няма лазерен лъч.Един цитат, че няма да го обясня така:
Този вид ролетки измерват разстояние дистанционно, като излъчват и приемат ултразвук. Може да се мерят разстояния в интервала от 0,45 m до 18 m, като отчитането се извършва от челния ръб на ролетката или от задния ù край, опрян върху повърхността, от която се мери. За постигане на по-голяма точност има водна либела за поставяне в хоризонтално положение, а лазерен лъч маркира точката, до която се мери
Та и тази ще да има лазерен лъч...
juvesan
- специалист
искам да споделя за Дисковете за ъглошлайф на парксайд - режещи и шлайфащи - само че не 125 а за гоУемия модел - едно нещо съм върнал досега и това бяха въпросните дискове. Цената не я коментирам , ама като идея мога да споделя, че са един голям

имам такава лазерно- ултразвукова на скил - много хубаво мери, ако искаш да мериш вътрешен двор или нещо с много прави и широки плоскости ... има ли обаче нещо вътре - някакви машини или мебели или други такива неща се почва голямото гадаене къде точно премерих и никакво лазерно "снайперско" кръгче с кръстче, осветено от въпросната вещ не ти помага.... 2 пъти й сменях батериите, с намерението да я ползвам и все си отиват от седяне в куфарчето
Всичко , което не е чисто лазерно си е една голяма
- лично мнение.. 

имам такава лазерно- ултразвукова на скил - много хубаво мери, ако искаш да мериш вътрешен двор или нещо с много прави и широки плоскости ... има ли обаче нещо вътре - някакви машини или мебели или други такива неща се почва голямото гадаене къде точно премерих и никакво лазерно "снайперско" кръгче с кръстче, осветено от въпросната вещ не ти помага.... 2 пъти й сменях батериите, с намерението да я ползвам и все си отиват от седяне в куфарчето

kr1100
- майстор
silent написа:От 1992г /закупен/на Болгар-а не съм сменял ролка. Направих си резервни алуминиеви след година за всеки случай , така и не съм ги сменил. Все си карам с полиамидните. Алуминиевите с набити лагери стоят в запас - ЗИП много време.kr1100 написа:. На мотофрези Тракяи и Болгар притискащите ролки са от полиамид / натискат ремъците.
Казах ти радвай се на машинката но не ме убеждавай колко е хубава.... за себе си имам мнение и няма да го променя...
Пфу аман от тази българска черта все да не се мине ..пък кат си купи нещо е мнго яко и задължително на далавера...
Не знам колко си в час с ВАГ а , но на няколко автомобила съм минавал на по-малък размер ремък/ клиновиден/ на хидравликата след първоначалното обслужване / и не били над 192 000 км последната.
silent
- майстор
колега теб те знам от фв форума ако си същия с шарана ....готин тип си така че няма да споря с теб само да ти кажа че трапецовидния ренък работи със страниците си от какъв зор си взел по малък ремък..при положение че при износване изъняват шайбите и дефакто оригиналния ремък започва да опира в дъното на шайбата...просто е трябеало да си вземеш същия размер но по-дебел ремък....или аз нещо не разбирам...пак лазвам за последен път пказвам не поставям по съмнение тази машин...на мен ми е малка ....ако някой ден миз а трябва ще си купя...а и както казах дори и да се скапе ремъчна шайба не е проблем да се направи нова...това не е проблем за мен...основния проблем за мен е в малкия ход а за мен това е сериозно ограничение в приложението и за мои нужди...
kr1100
- майстор
сега н мога да ти дам размерите - утре мога. С шатния по размер след около 6мес. започна да присиврва и волана да е на тласъци. С новия по-малък размер от 03.2012 г досега нма проблеми. С Г3 АЕЕ същия проблем , а като закупуване беша на152000 км..
както и да е - не ми се спори и впряга .
Офф Да със синия кораб съм.
Живота е много кратък и също толкова безсмислен. ден за ден , докато не реша друго.
както и да е - не ми се спори и впряга .

Офф Да със синия кораб съм.
Живота е много кратък и също толкова безсмислен. ден за ден , докато не реша друго.
Последна промяна от kr1100(стар) на пон мар 16, 2015 10:16 pm, променено общо 1 път.
sstefanov
- майстор
Не знам дали тук е мястото или да пускам нова тема за бормашината...
Сега ще дам доста материал на хейтърите, но мисля, че ще е полезно да го споделя.
Ето какво ми направи лошо впечатление:
1. Няма шайби за трите болта, закрепващи фланеца на тръбата. Той е от цам (или нещо подобно) и ми се струва, че 3 шайби за по 1 стотинка ще са много намясто там, а няма да оскъпят кой знае колко уреда. Естествено, сложих шайби.
2. Винтовете на менгемето са някакви със скосени глави, които намаляват и без това недостатъчната площ за притягане. Пълна загадка ми е защо са сложили точно тези винтове. Правилното е да има правоъгълни гайки, които се плъзгат в шлица на масата, но явно им е дошло скъпо. Ще се правят явно допълнително.
3. Отдясно на блока има един малък винт с контрагайка, който влиза в канала на спускащия се шпиндел. Частта, която би трябвало да влезе в канала не е цилиндрична, а има подобна на това форма: (=). Не виждам как този винт ще влезе в канала при затягане.
4. Патронникът е твърде голям за тази машина. Най-тънкото свредло, което хваща е 3 мм. Би трябвало бормашина с такава конструкция да е пригодена за възможно най-тънки свредла. (Заменям оригиналния чисто нов патронник на 1 дупка с по-малък - който става от 1 мм нагоре)
5. Винтът на капака би трябвало да е пригоден за ръка, а да не се налага да използваме отвертка при промяна на оборотите (особено след като затягането на мотора е с крилчата гайка).
Мисля, че едно сериозно доправяне ще подобри доста машината.
Хубавите неща няма да ги пиша, защото нямат нужда от подобрение
Сега ще дам доста материал на хейтърите, но мисля, че ще е полезно да го споделя.
Ето какво ми направи лошо впечатление:
1. Няма шайби за трите болта, закрепващи фланеца на тръбата. Той е от цам (или нещо подобно) и ми се струва, че 3 шайби за по 1 стотинка ще са много намясто там, а няма да оскъпят кой знае колко уреда. Естествено, сложих шайби.
2. Винтовете на менгемето са някакви със скосени глави, които намаляват и без това недостатъчната площ за притягане. Пълна загадка ми е защо са сложили точно тези винтове. Правилното е да има правоъгълни гайки, които се плъзгат в шлица на масата, но явно им е дошло скъпо. Ще се правят явно допълнително.
3. Отдясно на блока има един малък винт с контрагайка, който влиза в канала на спускащия се шпиндел. Частта, която би трябвало да влезе в канала не е цилиндрична, а има подобна на това форма: (=). Не виждам как този винт ще влезе в канала при затягане.
4. Патронникът е твърде голям за тази машина. Най-тънкото свредло, което хваща е 3 мм. Би трябвало бормашина с такава конструкция да е пригодена за възможно най-тънки свредла. (Заменям оригиналния чисто нов патронник на 1 дупка с по-малък - който става от 1 мм нагоре)
5. Винтът на капака би трябвало да е пригоден за ръка, а да не се налага да използваме отвертка при промяна на оборотите (особено след като затягането на мотора е с крилчата гайка).
Мисля, че едно сериозно доправяне ще подобри доста машината.
Хубавите неща няма да ги пиша, защото нямат нужда от подобрение

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература