Нека намерим най-тънките цени.
nikolson - майстор
Мисля че иде реч за ултразвукова рулетка, т.е. няма лазерен лъч.
lov - майстор
Някой ако е размислил за колонната бормашина да свирка. Както винаги съм от претакованите. Уж обещаха да ми я доставят и си останаха само с обещанията. С кого ли не разговарях и само празни приказки и извинения.
monster18 - специалист
Някой има ли мнение за режещите дискове за ъглошлайф от 19 ,03
dadko - майстор
nikolson написа:
Мисля че иде реч за ултразвукова рулетка, т.е. няма лазерен лъч.
Един цитат, че няма да го обясня така:
Този вид ролетки измерват разстояние дистанционно, като излъчват и приемат ултразвук. Може да се мерят разстояния в интервала от 0,45 m до 18 m, като отчитането се извършва от челния ръб на ролетката или от задния ù край, опрян върху повърхността, от която се мери. За постигане на по-голяма точност има водна либела за поставяне в хоризонтално положение, а лазерен лъч маркира точката, до която се мери

Та и тази ще да има лазерен лъч...
juvesan - специалист
искам да споделя за Дисковете за ъглошлайф на парксайд - режещи и шлайфащи - само че не 125 а за гоУемия модел - едно нещо съм върнал досега и това бяха въпросните дискове. Цената не я коментирам , ама като идея мога да споделя, че са един голям :проба: :проба: :проба: :butthead:

имам такава лазерно- ултразвукова на скил - много хубаво мери, ако искаш да мериш вътрешен двор или нещо с много прави и широки плоскости ... има ли обаче нещо вътре - някакви машини или мебели или други такива неща се почва голямото гадаене къде точно премерих и никакво лазерно "снайперско" кръгче с кръстче, осветено от въпросната вещ не ти помага.... 2 пъти й сменях батериите, с намерението да я ползвам и все си отиват от седяне в куфарчето :axe: Всичко , което не е чисто лазерно си е една голяма :butthead: - лично мнение.. :snakeman:
kr1100 - майстор
silent написа:
kr1100 написа:
. На мотофрези Тракяи и Болгар притискащите ролки са от полиамид / натискат ремъците.
Казах ти радвай се на машинката но не ме убеждавай колко е хубава.... за себе си имам мнение и няма да го променя...
Пфу аман от тази българска черта все да не се мине ..пък кат си купи нещо е мнго яко и задължително на далавера...
От 1992г /закупен/на Болгар-а не съм сменял ролка. Направих си резервни алуминиеви след година за всеки случай , така и не съм ги сменил. Все си карам с полиамидните. Алуминиевите с набити лагери стоят в запас - ЗИП много време.
Не знам колко си в час с ВАГ а , но на няколко автомобила съм минавал на по-малък размер ремък/ клиновиден/ на хидравликата след първоначалното обслужване / и не били над 192 000 км последната.
silent - майстор
колега теб те знам от фв форума ако си същия с шарана ....готин тип си така че няма да споря с теб само да ти кажа че трапецовидния ренък работи със страниците си от какъв зор си взел по малък ремък..при положение че при износване изъняват шайбите и дефакто оригиналния ремък започва да опира в дъното на шайбата...просто е трябеало да си вземеш същия размер но по-дебел ремък....или аз нещо не разбирам...пак лазвам за последен път пказвам не поставям по съмнение тази машин...на мен ми е малка ....ако някой ден миз а трябва ще си купя...а и както казах дори и да се скапе ремъчна шайба не е проблем да се направи нова...това не е проблем за мен...основния проблем за мен е в малкия ход а за мен това е сериозно ограничение в приложението и за мои нужди...
kr1100 - майстор
сега н мога да ти дам размерите - утре мога. С шатния по размер след около 6мес. започна да присиврва и волана да е на тласъци. С новия по-малък размер от 03.2012 г досега нма проблеми. С Г3 АЕЕ същия проблем , а като закупуване беша на152000 км..
както и да е - не ми се спори и впряга . :partyman:
Офф Да със синия кораб съм.
Живота е много кратък и също толкова безсмислен. ден за ден , докато не реша друго.
Последна промяна от kr1100(стар) на пон мар 16, 2015 10:16 pm, променено общо 1 път.
sstefanov - майстор
Не знам дали тук е мястото или да пускам нова тема за бормашината...

Сега ще дам доста материал на хейтърите, но мисля, че ще е полезно да го споделя.
Ето какво ми направи лошо впечатление:
1. Няма шайби за трите болта, закрепващи фланеца на тръбата. Той е от цам (или нещо подобно) и ми се струва, че 3 шайби за по 1 стотинка ще са много намясто там, а няма да оскъпят кой знае колко уреда. Естествено, сложих шайби.
2. Винтовете на менгемето са някакви със скосени глави, които намаляват и без това недостатъчната площ за притягане. Пълна загадка ми е защо са сложили точно тези винтове. Правилното е да има правоъгълни гайки, които се плъзгат в шлица на масата, но явно им е дошло скъпо. Ще се правят явно допълнително.
3. Отдясно на блока има един малък винт с контрагайка, който влиза в канала на спускащия се шпиндел. Частта, която би трябвало да влезе в канала не е цилиндрична, а има подобна на това форма: (=). Не виждам как този винт ще влезе в канала при затягане.
4. Патронникът е твърде голям за тази машина. Най-тънкото свредло, което хваща е 3 мм. Би трябвало бормашина с такава конструкция да е пригодена за възможно най-тънки свредла. (Заменям оригиналния чисто нов патронник на 1 дупка с по-малък - който става от 1 мм нагоре)
5. Винтът на капака би трябвало да е пригоден за ръка, а да не се налага да използваме отвертка при промяна на оборотите (особено след като затягането на мотора е с крилчата гайка).

Мисля, че едно сериозно доправяне ще подобри доста машината.

Хубавите неща няма да ги пиша, защото нямат нужда от подобрение :)
silent - майстор
С изключение на 4 другото са бели кахъри...не че 4 е проблем но ще изискава още пари за нов патронник...

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: