• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 101
Нека намерим най-тънките цени.
Virtex - майстор
EDI написа:
Ако писаното от Чолев е вярно, по-добре си купувайте 2А пакети.
За по-мощните инструменти като ъглошлайфа е препоръчително да са 5 последователни елемента в паралел ( т.е. 5 series 2 parallel или 5S2P ) заради по-големият ток, който може да се черпи от елементите, свързани в паралел.

За лек винтоверт няма смисъл да се вземат 10 елемента, но за някои уреди е препоръчително, нищо ,че 1.5А клетките като единица са с по-нисък капацитет от 2А :)
EDI - майстор
Имам предвид, че при 5 елемента е по-малък шанса за дефект в някой, освен това, понеже се съмнявам, някой да мери отделните клетки и да ги подбира както се полага, шанса да са с близки показатели е по-голям, от колкото при 10 елемента-там шанса за разсейка на показателите е по-голям.Но това си е на теория де, практиката показва, че ако не си подбираш ти клетките за пакета, а купуваш, каквото ти се падне, такова. :lol:
Гост - специалист
Virtex написа:
За по-мощните инструменти като ъглошлайфа е препоръчително да са 5 последователни елемента в паралел ( т.е. 5 series 2 parallel или 5S2P ) заради по-големият ток, който може да се черпи от елементите, свързани в паралел.
Е, аз точно заради ъглошлайфа исках да взема батерия 3 А/h .
Значи- да не го правя, а да взема за него 2 A/h ? :? :?
... Добре, че вчера и днес бях доста зает, та не намерих време да направя поръчка.
EDI - майстор
Каквото и да вземеш, получаваш каквото ти се падне.
nikolov333 - майстор
На мен както си му е реда ми се падна кривата бързо зарядна отвертка. "Бие" целия бит заради кофти центроване на леглото му в отвертката..
fore - майстор
Специално за флекса стига и 2 А/ч батерия. Каквото и да хвана да режа все успявам. Е вярно за повече от един детайл е добре да е по голяма клетката. Но 3 А/ч няма пак да е достатъчна. Най малко 4А/ч или 5.

Иначе ако сте решили да режете скоби мисля че и 2 А/ч е достатъчна....... :wink:
Virtex - майстор
Гост написа:
... Добре, че вчера и днес бях доста зает, та не намерих време да направя поръчка.
Аз съм "за" 3Ah батерия ако ще я ползваш на шлайфа. Но това е лично мнение. Бях чел, че има голяма разлика между 2Ah и 3Ah точно на ъглошлайфа заради мощността според някои из форумите, но не съм пробвал лично.
zz_stefanov - майстор
Virtex написа:
Гост написа:
Аз съм "за" 3Ah батерия ако ще я ползваш на шлайфа. Но това е лично мнение. Бях чел, че има голяма разлика между 2Ah и 3Ah точно на ъглошлайфа заради мощността според някои из форумите, но не съм пробвал лично.
По принцип батериите с по големи Ah дават и по голям ток, респективно може да се ползва по голяма мощност.
Имам един 10,8V винтоверт Бош, който се продаваше с 1,5 или с 2,0Ah батерии. Та в инструкциите му под сурдинка си признават, че описаните стойности за въртящия момент се постигат при батерия 2,0Ah :)
EDI - майстор
Мощностите на машините по-скоро зависят от С-то, а не от ампеража на елемента.Примерно елемент 1 ампер, но 30 С е доста по-мощен от елемент 2 ампера, но само 10 С, защото единия може да даде 30 ампера, другия 20.При равно С, Стефанов е прав.
сръчният съсед - помощник
EDI написа:
Мощностите на машините по-скоро зависят от С-то, а не от ампеража на елемента.Примерно елемент 1 ампер, но 30 С е доста по-мощен от елемент 2 ампера, но само 10 С, защото единия може да даде 30 ампера, другия 20.При равно С, Стефанов е прав.
Напълно вярно, подкрепям горното мнение. Само от коректност да уточня - всъщност "С-то" е ампеража (nxC - макс.разряден ток на клетката), като C e капацитета, а "ампеража" горе не е ампераж и не е в ампери, а е капацитета на клетката в Ah или mAh. И така, от макс.разряден ток зависи макс. мощност, която може да отдаде в товара - машината, а от капацитета на батерията - колко ще издържи без презареждане при дадено натоварване.

ПП. Наистина - представянето на дадена машина много зависи от клетките на батерията. По-мощните мотори ще се представят по-добре с батерии, чиито клетки могат да отдават по-голям макс.ток. От друга страна, капацитетът на батерията е важен за продължителността на работа с едно зареждане. За съжаление, както бе отбелязано, няма пряка връзка между капацитета и макс. ток, който батерията може да отдаде. Все пак, както е в случая на дискутираните винтоверти, батериите с 3Ah капацитет осигуряват по-добро представяне на машините, най-вече на ъглошлайфа, отколкото тези с 2Ah капацитет. Дори клетките на 3Ah да са с "по-слаби" по ампераж от 2Ah-вите, да кажем - 20c срещу съответно 30c, понеже са 5s2p срещу 5s1pс, заради паралелното им включване в 3Ah общо осигуряват повече ток, за да захранят по-мощни машини.
Последна промяна от сръчният съсед на съб мар 24, 2018 11:14 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 101

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 5" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: