Нека намерим най-тънките цени.
brum - майстор
И не само - на повечето пише че работят с входяща вода не повече от 35-40 градуса. Изрично е написано по книжките им. Май ползват водата да охлажда главата дето нагнетява (и може би мотора) и с гореща вода може да докараш проблеми.
bulhomes2 - майстор
potrebitel123 написа:
... е супер неудобо да разпъваш маркучи през цялата къща!
Това е субективно. И по бившите села, и у нас, и на вилата, винаги съм имал топла вода на двора. Пробвах веднъж в началото да мия с топла, но не видях някаква фрапираща разлика.
turbobiit - напреднал
Моя комшия си е сложил проточен бойлер в гаража и си мие колата с топла вода,но водоструйката му работи с температура на топлата вода до 70 градуса,с матална глава е.
mitko64 - майстор
То и лидълската е с алуминиева. Аз и затова съм и мераклия.
brum - майстор
И моята беше такава уж, Бош Акватек 10, ама в книжката беше записано 40 градуса. Сега съм със AQT 33-10 (акватека изгоря за 3 мин работа и ми я смениха с втората), но там пък пише даже 35 градуса. Та знам ли :) . За втората в нета пише "all metal pump"...
Stefan_62 - майстор
potrebitel123 написа:
Така си е прал съм килими и патеки с водоструйка и с пароструйка разликата е огромна! Изпира се без да търкаш с препарати и за тройно по бързо време, перфектно!
И каква ти е далаверата като си купиш пароструйка за хиляди левове
http://www.onlinemashini.bg/cat/12/po4i ... arostruyki
за да си изпереш килима един път в годината, вместо да си купиш водоструйка за 200-300лв., която ще ти свърши абсолютно същата работа, но въпросът е да използваш качествени перилни препарати /И без да търкаш/, а не домашен сапун :lol:
Последна промяна от Stefan_62 на пет фев 21, 2014 10:41 pm, променено общо 1 път.
Stefan_62 - майстор
potrebitel123 написа:
Не може, защото топлата вода ще свърши за 5-6мин. дебита на водоструйката е 450л/ч освен това е супер неудобо да разпъваш маркучи през цялата къща!
Вярно е, че може и да свърши, ако я закачиш за някой 10-15л. бойлер :lol: .
mnn - помощник
Стана ми интересно за тая водоструйка... 40 градуса е максимума.

Technical data
Pressure cleaner .........PHD 150 C2
Mains connection ............. 230 V~, 50 Hz
Power consumption ....................2100 W
Mains cable length ............................5 m
Weight (without accessories) ........10.8 kg
Safety class ...................................... II
Degree of protection .........................IPX5
Rated/operating pressure (p) ........11 MPa
Max. permissible pressure (p max) ...15 MPa
Max. inflow pressure (p in max) ...0.8 MPa
Max. inflow temperature (T in max) ...40°C
Pumping rate, water (Q)............ 5.5 l/min
Max. pumping rate, water
(Q max) .................................. 7.5 l/min
Sound pressure level
(LpA) ............78.2 dB(A); KpA = 3.0 dB (A)
Sound power level (LWA)
measured .. 91.7 dB(A); KwA = 3.0 dB (A)
guaranteed ....................... 98.0 dB (A)
Vibration (an) ......0.496 m/s2; K=1.5 m/s²
Stefan_62 - майстор
mnn написа:
Стана ми интересно за тая водоструйка... 40 градуса е максимума.
Значи може би преди месец си купих от Практикер водоструйка на "Будгет" на промоция за 80лв.
В брошурата пишеше, че максимума на температурата на използваната водата е 40 градуса, а в книжката и пише 60 градуса. С метален корпус на помпата е и поради ниските температури на вън я изпробвах в банята. Пробата правих със студена и топла вода / на централно парно съм/, температурата на топлата вода е сигурно около 70-80градуса / не съм много сигурен/, но си работи 5-6 мин. включена към топлата вода и нямаше никъкъв проблем. Така, че на 50-60 градуса мисля, че ще работи без проблемно. А според мен това е достатъчна температура на водата да се изпере някъква тъкан без проблемно, а даже и 40градуса.
mitko64 - майстор
Вообще не ми трябва за пране. Ако пера килим го проскам на терасата, жената търка с разни препарати, после маркуча докато спре да се пени и проскане на парапетите. Трябва ми най вече да мия колата, мозайката на терасата и изчиствам плочниците от разни тревички поникнали в пукнатините.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: