• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 106
Нека намерим най-тънките цени.
fore - майстор
Пистолета е с алуминиево казанче и има съществен недостатък на капака му. Не е с резба както на пластмасовият, а се набутва вътре в алуминиевият отвор и ако се наклони пистолета боята може да натежи и да се излее. Вероятно е необходимо да се залепи с хартиено тиксо цялата обиколка на отвора всеки път след наливане на боя. Така ще се предотврати случайното изливане на боят.
Като разговарях с един случаен човек в магазина по отношение на този тип бояджийски пистолети, той ми каза че също са по неудобни и по непрецизни по отношение на дозирането на боята от пистолетите с казанче отдолу пред ръкохватката. Те не ползват гравитачният принцип като Лидлските, а използват принципа на подналягането което се създава под боята от компресора и така дозировката е по прецизна. Освен това казанчето не пречи на погледа на оператора. Но и цената им е двойна.

Действително Лидлските пневмо инструменти са с доста занижено качество напоследък. Вчера минахме с жената през Практикера и загледах на Райдър и Енхел пневматиката която външно изглежда доста по качествена.

---------

И понеже питах дали се регулира този предпазен клапан на 25 литровият Лидълец, но отговор тук както знам трудно ще получа, та потърсих в нета пак какво се продава като клапани. Попаднах на един продавач на регулируеми клапани от 8 до 12 бара.
Питах го дали стават неговите и той каза, че вероятно е на 1/4 резба щом стои завит към презостата и изводите. И по същественото е, че като се издърпала пласмасовата капачка отдолу се регулирала силата на пружината чрез завъртане на резбовото съединение. Така че и моят би следвало да може да се регулира така.
После в Практикер загледах на 25 и 50 литровите компресори клапаните понеже са поставени на нивото на очите високо по стилажите и като завъртях червената капачка видях че пише 1/4...... :wink: После издърпах по силно капачката и тя излезе. На моят 50 литров Енхел вероятно е набита по силно и ме беше страх да я дръпна силно. Та действително отдолу има реглажна резба. Както си и мислех са направени като обратно/предпазните клапани за ВиК. Колкото повече се завива и се напъва пружината- толкова повече тя ще отваря при по високо налягане до даден момент. Явно са от 8 до 12 бара нормално.

cholev твоят компресор каза че е на 8 бара макс. Та можеш ако искаш да го пробваш и ти да го пререгулираш. За презостата ти трябва Филипс отверка и 10ка за реглажният болт отдолу. Като завиваш се вдига налягането на което помпи компресора. На клапана му се вади халката и се издърпва капачката. Може да се помогне с отверка. Вече какви са размерите на ключовете за напъване на пружината му не знам защото не съм пробвал.

Ако можеш виж дали на клапана пише че е 1/4 и той, защото аз няма как да видя сега.

На Енхела е на 1/4 със сигурност и даже и на него ми се наложи да пререгулирам от презостата максималното налягане малко над 10 бара защото той държеше и помпеше до към 9 бара макс.
Явно тия неща се донастройват после при експлоатацията.

Ами това е за тия пневматики. Надявам се при следващото зареждане на 25 литрови компресори в Лидл да не се коментират пак тия входно/изходни дебити........... :wink:
dido1975 - специалист
Зегето на 220v тая година не са го пускали. Пак през декември ли да го чакаме и бива ли го?
jekasus - майстор
Утре сутринта ще видим, какво ще пускат :-D
Зегето стои на предпоследната страница на лидл сервиз, значи трябва да го пуснат скоро, а дали е хубаво...
dido1975 - специалист
Миналата година е било в първата или втората седмица на декември. На кого ще му трябва зеге през зимата? Освен за подарък. Все пак ако някой го има да сподели
jekasus - майстор
dido1975 написа:
На кого ще му трябва зеге през зимата?
Да нареже дървении за разпалки? :?
Тая година инцидентно ползвах два пъти зеге - да направя едно "магаре" и да изрежа едни отвори в един подложен пвц на една двойна мивка.
Май не ми трябва...
gnt69 - майстор
Чакай да питам. Другата седмица ще пускат един крик крокодил дали го бива.
gogo7777 - майстор
Не знам за крика. Аз чакам да пуснат отварачката за бира с тирбушон.
Между другото, тая година пуйките със свирка ли ще бъдат или не? Миналата година купих пуйка без свирка и я прегорях у фурната. :x
fore - майстор
gnt69 написа:
Аз не съм купувал от Лидлските крикове, но мой колега каза че неговият се е прецакал и щял да го връща. Това беше при последното зареждане преди година. А и коментарите тук във форума бяха подобни. Изпускали уплътненията и се прецаквала хидавликата.
Но тази партида може да е подобрена. Ако питаш мене. Вземи и тествай. Ако се прецака го връщай. Като го вземеш затегни задължително болт-пробката от където се долива и обезвъздушава хидравлична течност. Масово не ги затягат добре и от там също може да изпусне.
Аз купувах единият "Крокодил" от Илиенци преди много години и за сега не е мръднал. После взех стойки и още един крик пак от Илиенци, но от продавач който продава само инструменти и крикове. И този също излезе добър.

-----------

gogo7777 тия отварачки ще са скъпички и вероятно ще имат сериозен дефект. Ще отварят само скъпо Френско вино и бира от крафт серията по 5 лева парчето от Лидл......
Пуйките ги продаваха със тромпет, но се вземаше от касата понеже е голям да го ръгнат в г..а и може да си пропуснал....... Между другото погледи си и термостата на фурната да не се окаже че проблема е бил там. :wink:

И ако трябва да съм сериозен, аз пък чакам да пуснат от тия старите отварачки за консерви- като широка отверка със стърчащ ъглово като мечи нокът резец. Дръжката - права и дървена. Имам от тях и това отваря и капачките на компотите без проблем и най вече металните консерви без да се замисля.
Тия новите със зъбните колелца и перчатите врътки които са двураменни и пунтират клещи са пълен ташак. Имам от тях най различни видове и марки и до сега не съм попадал на читава.
zz_stefanov - майстор
gnt69 написа:
Aa... за апаратчето за кръвно да попитам, става ли? Доктора ми каза да не купувам такова за под 100 лева. Аз се презапасих и си взех за 135.
Това в лидъл за 50 лови окото с цената. :)
gnt69 - майстор
zz_stefanov написа:
gnt69 написа:
Aa... за апаратчето за кръвно да попитам, става ли? Доктора ми каза да не купувам такова за под 100 лева. Аз се презапасих и си взех за 135.
Това в лидъл за 50 лови окото с цената. :)
Аз имам такова от миналата година ама без блутуд. Ами мери доволно точно и като за глупави и слепи ти приказва как си. Снахата мед сестра и го проверява каза че мерело много точно. :partyman:
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 106

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 4" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: