Нека намерим най-тънките цени.
profesionalist_wood - майстор
sstefanov написа:
Аз дупчих усилено едни железни тръби и квадрати (над 100 отвора 10 мм и още толкова по 4 мм до сега) и съм доволен.
След около час дупчене с малки почивки загря доста, но бях опънал ремъците повече от необходимото. Разхлабих ги малко и сега е по-добре.

сигурно има опция за фина настройка на ремъците на колелата? А колелата с какво са захванати за мотора и шпиндела?Не че не знам,работил съм с настолни машини,ама ми е интересно как е изпълнението с пластмаса ли,метал ли....
fore - майстор
Сега загледах по обстойно снимката и в брошурата. На единият край на засмукващият маркуч в комплекта има обратен клапан с цедка.

Тоест предполяагам свободният обем на импелера се запълва с вода и помпата би следвало да успее да засмуче от тия 4 метра. Но той и маркуча ще се напълни с вода.
Та това не е кой знае какво самозасмукване.

Иначе е точно така - когато изходният дебит се ограничава - помпата се разтоварва. Просто тока на консумация пада през мотора.
Взимай го стига си се чудил,па ако не ти хареса можеш да го върнеш в рамките на 1 месец :lol:
themask - специалист
fore написа:
Налива се вода само в обема на турбината и после помпата сама засмуква от предвидената максимална дълбочина флуида ?
Налива се вода? Това значи ли, че не може да се автоматизира ползването на помпата, например с таймер?
stiv1961 - майстор
Като се обезвъздуши веднъж ако клапана не изтърва би трябвало да няма проблем с програматор.
fore - майстор
Защо да не може ?

Ти веднъж като я налееш тази вода в обема на импелера, тя остава там. Нали има цедка и обратен клапан точно за това накрая на смукателя.

Точно моята филтрация на Вилата на Басейна ми е направена така и е с таймер- през 2 часа се пуска и върти водата в басейна.
Имам тръба с обратен клапан накрая и цедка. Центробежна помпа и така. Въртя водата в цикъл.
lov - майстор
profesionalist_wood написа:
КоУеги,какво стана с настолната бормашина на Парскайд дето толкова се борихте за нея.......
В понеделника най-накрая ми я доставиха даже ги бях отписал и този път. Леко съм разочарован защото Райдъра със същите параметри е малко по добре. Но поне биене няма и са се изсилили с тоя голям патронник. Но ще го сменя имам малък конусен дето така си стоеше. Дупках едни пластмаси та не мога да кажа много но поне е в пъти по добре от колкото със стойка за ръчна бормашина. За детайлити които дупча ще ми върши работа.
п.п. От дългото стоене по складове ремъка така се окалъпил по шайбите че тропа по тях та го свалих и ще го видя дали ще се оправи или сменя с нов по качествен. Та това е явен пример че при нас идват остатъците от другите магазини в Европата.
Снимки след понеделник защото сега пътувам по задачи.
Чудно ми е дали патронника му е на морз или резба?
fore - майстор
Бе то и аз като се замисля сега стойката за бормашината ми е 90 + менгемето 20, та общо над 110 лева пара. Щото са Спарки.
А тая колонната е мако по скъпа, но пък има много по финно навлизане в материала и съответно е много по прецизно. Особено за малките свредла.

Какви и бяха парите ?
juvesan - специалист
Ти веднъж като я налееш тази вода в обема на импелера, тя остава там. Нали има цедка и обратен клапан точно за това накрая на смукателя.
Абе така е, ама винаги е по добре да си взима вода с ниво над нея .... Клапана е перфектен, обаче нали за поливане става дума ( капково) ... ако смуче вода от нисък резервоар/кладенец винаги съществува риска с времето клапана да не затвори плътно и тогава скачените съдове..... после автомата пуска всичко и ако няма зашита тя си върти на сухо за оня , що бърка водата :-D
п.с няма ли някой , отвил разни пробки/тапи и да каже от какво е "перката" :?:

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: