• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 255
Нека намерим най-тънките цени.
Chefo77 - майстор
Пич, 500 вата смукателна мощност са много, ама адски много! Особено когато трябва да тегли нещо толкова леко като пепел. Домашната ми прахосмукачка е с 400 и прави чудеса с килима, с 500 вата ще можеш да си вдигаш плочата на печката, за да слагаш дръвцата вътре ...
batkotony - специалист
Chefo77 написа:
Пич, 500 вата смукателна мощност са много, ама адски много! Особено когато трябва да тегли нещо толкова леко като пепел. Домашната ми прахосмукачка е с 400 и прави чудеса с килима, с 500 вата ще можеш да си вдигаш плочата на печката, за да слагаш дръвцата вътре ...
Тия са други ватове,Чефо,повярвай... :-D
nikolson - майстор
В Баумакс отново има промоция на Керхер+пепелочистител за 169лв. Аз съм за този вариант. Обаче го оставям за догодина, щото работя предимно на открито и за мене сезона май приключи.
EDI - майстор
500 вата не е смукателната мощност, а мощността на двигателчето, което е вътре.Изобщо не е ясно каква е смукателната мощност, подналягането, обема въздух, който минава.На немския сайт на ЛИДЪЛ си пише - 500 ватов компактен двигател.Тази въшка знаете ли какви размери има - Ф31 см и височина 34 см.На официалния им клип едва успява да дръпне пепелта от една камина.Та, за работилница хич не става.
ulieliadi - специалист
Тая прахосмукачка става единствено да те изкара извън нерви докато я слушаш как само си бръмчи :-D
Силно непрепоръчително е да си я купувате :roll:
ttt - специалист
Ако ви трябва 500 W всмукателна мощност погледнете Зелмер Сириус. Със супер тих мотор е и цената е около 170 лв.
EDI - майстор
Не става за работилница.Освен това дебита на въздух е малък.
ralev - специалист
За работилницата това е перфектно решение http://www.youtube.com/watch?v=tbsHjpKt ... re=related което всеки може да направи сам точно в духа на форума, и аз мисля да реализирам.
EDI - майстор
Аз си направих подобно циклонче, много опростен вариант, но моето е в малка кофа от 10 литра.Ползвам си го в работилницата и ми върши перфектна работа.Някъде май го бях снимал, доколкото помня.Никакви разходи за консумативи няма при него.Ей го де е, към края - viewtopic.php?f=17&t=23244&start=20 .На другата страница има и снимка на филтърната торба, която съм сложил.Тя е постоянна, само се чисти от праха.
Chefo77 - майстор
batkotony написа:
Chefo77 написа:
Тия са други ватове,Чефо,повярвай... :-D
Тони, аз зная, че са други ватове. Другия Чефо не вярва. Домашният Самсуняк е с 1600 ватчаса консумация на мотора и 400 вата смукателна мощност, тая за пепелта определено е 500 на консумация :)
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 255

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: