• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 52
Нека намерим най-тънките цени.
brum - майстор
И моята е така :) . Дано поне графита на моливите да "пише" :) .
juvesan - специалист
brum написа:
И моята е така :) . Дано поне графита на моливите да "пише" :) .

решението - на предната страница... виж дали и твоите са "превъртяни :)
profesionalist_wood - майстор
Взимаш си една шкурка и заточваш молива...
juvesan - специалист
profesionalist_wood написа:
Взимаш си една шкурка и заточваш молива...
Оффтопик: а някога, в техническите училища един от часовете в началото, по техническо чертане, бяха посветени на заточване на моливи с различна твърдост с остро ножче и формиране на "правилен връх" ...ех, времена..ех нрави... :drinkers:
п.с: аз пък взех, че се изработих с електрическото ренде... пробвах го - бива, даже звукът му е някак по-мек в сравнение с някои други китайски ментета, но се чудя дали не е заради по-ниските обороти или просто е сравнително грамотно направено...бъдещето ще покаже
colyo - специалист
От край време си ги точа на шмиргела и стават страхотно. Даже и на щерката цветните моливи ги удрям там. Нямам време като преди да ги остря със скалпела.
и аз също съм заточвал така навремето с шмиргел,скалпели и шкурка...ама кохинор навремето си беше молив,а не сега докато остриш и падне графита.Сега го пълнят с вар и графита не чертае добре,пък и гледам че минават тънко като са заменили кедровото дърво със някакъв страхотен боклук който при острене на молива дървото се чупи на парчета :shock: Друг път ми се е случвало да се разцепи молива на две половини при натиск защото не е залепено като хората

juvesan- качваш рендето на стенд и мериш със лазерен оборотомер дали са реални оборотите
juvesan - специалист
Много оффтопик, ама да споделя: Имам един молив, с визия на лидълските, обаче на него пише "уста генчо" ...не се вижда какво е, сигурно е на 50 години, ама като го гледам какво има сега по магазините, май ще взема да го сложа в някоя витрина... дървото - махагон :roll: графита - истински... как да го изхабя някъде... :wink:

juvesan- качваш рендето на стенд и мериш със лазерен оборотомер дали са реални оборотите
Е то за стенд..аз мисля четох някъде , че е на 13000 оборота , а нормалните били на 16000 ... а може би не... трябва да се върна и да поровя.. :drinkers:
Рендето ми на бош има обороти на празен ход 19.500
XpacTa - специалист
Аз я имам лидл-ската острилка от преди 2-3 години и си ми върши работа, че с макетното ножче все рискувам да се заколя... Но може да са развалили качеството :) новата не съм я виждал.
пишман_майстор - майстор
Да се изкажа за рендето , не съм си купувал , но не знам значение дали може да има следното: периферна скорост , ако вала е с по-голям диаметър и ножовете са два , може и да е добре с тези 13 хил. оборота :? Вече ако е с малък диаметър и един нож ( има такива мисля на Бош) там тези 13000 ще е зле.
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 52

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?! 2014" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: