• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 101
Нека намерим най-тънките цени.
Chefo77 - майстор
пишман_майстор написа:
Така като погледнах видеото сякаш е с електромотор , който натяга ударния механизъм и в един момент се освобождава "чука" и удря скобата. Отгоре механично се напъва пружината просто. Оттам и силата на удара. Т.е. не е с котва и електромагнит . Така мисля . Няма значи да е бърз . Не знам колко удара ще прави в минута. но няма е бърз. Щот всеки път ще минава време да напъва пружината. Все едно човек си е купил ръчен модел , но напъването не е с ръка, а с ел.мотор .
Дано да се бъркам ама..надали
Някъде видях 30 удара в минута.
nikolov333 - майстор
k_garchev написа:
Някой има ли впечатления от ударния винтоверт,който пускат в четвъртък?Решил съм да си купя такъв.Тъй като на близо нямам lidl ще ходя до София до този,който е в началото на София(до Джъмбо).Имате ли представа дали ще се изчерпат бързо и дали мога по някакъв начин да си запазя и да го взема малко по-късно примерно(говоря за същия ден)?
Май можеше да се обадиш на телефона на Лидъл в деня в който започва промоцията, ако е свършил в даден магазин за да те запишат, че искаш да го купиш и да го доставят в най-близкия до теб Лидъл, но мисля, че трябваше да видят накрая на деня къде има останали бройки по магазините им за да ти го пратят от там..
EDI - майстор
Да, като го слушам май не е с електромагнит, но за мен не е проблем, че е с механика.Има предимство, че няма да има ограничение за продължителността на работа или поне ще е повече време от колкото с котва и рядко ще има нужда от охлаждане.При ел магнитите механизмите понякога загряват и имат навика да изплюват котвата и трябва да се поохладят.Иначе регулатора работи добре, като видях как забива скобите.Дамо самата механика е направена добре и да издържа дълго време.Иначе за домашна работа бързодействието не е чак такава необходимост.За мен поне за сега е добра машина за парите си.
пишман_майстор - майстор
Съгласен, че дозирането ще е успешно, щото там е напълно механично , но 30 удара в минута е на теория. Реално няма да бъдат постигнати. Защото ще имаш отместване/наместване на самия такер от удар , на удар, това също отнема време и накрая я излязат 18-20-ина удара, я не . При мен ще е много дразнещо и бавещо. Всеки път ще трябва да го чакам да "набере" сила за удар :-D . Единствен + е, че е безжичен . Отпада от полезрението ми.
За продължителността : и там няма изкара много , с тоя електромотор ще черпи ток, все едно един винтоверт да дупчиш с 6мм на импулси по 3 сек .
Chefo77 - майстор
При първи полеви тестове, не съм обнадежден за такера. На максимална мощност не забива без остатък 25 мм пирон в МДФ перваз - вярно, че основата не беше твърда!!! Ще заредя батерията и надвечер ще слагам дървени первази, ще дам дтановище :) :)
cholev - майстор
Е моя такер е в багажника вече, но ще го пробвам чак довечера.
Скоро ще слагам ламинат на стена и масивен паркет. Ще е добре да свърши работа иначе трябва да се вкарва компресора с пневматичния такер, но катарака няма да одобри шума. :-D За тази задача бързодействието от изтрел в две секунди си ОК.
EDI - майстор
За масиви дъб и бук, се съмнявам да може да забие много дълги пирони.За мека дървесина по-може да стане работата ми се струва.Явно трябва да пробвате и да карате с пироните, които са във възможностите на машината за съответния материал.
пишман_майстор - майстор
Chefo77 написа:
При първи полеви тестове, не съм обнадежден за такера. На максимална мощност не забива без остатък 25 мм пирон в МДФ перваз - вярно, че основата не беше твърда!!! Ще заредя батерията и надвечер ще слагам дървени первази, ще дам дтановище :) :)
Няма има промяна защото не е с електромагнит, за да е зависим от напрежението на батерията. Щом е направил удар на макс напъната пружина ( копчето отгоре) значи това му е капацитета . При слаба батерия просто или ще върти бавно докато напъне пружината, но ще удари скобата ( или гвоздея там , според натягането на пружината), или ще спре от зор ( изключи ) някъде по време на натягането на пружината.
Абе....за липови летви, румънски чам, ще става ...за твърдо дръво едва ли
И пак казвам- забравете за 30-те удара в минута, нека някой който работи с него почне и засече колко удара в минута ще натрака. С друго не знам, но имам дългогодишен опит с такери, не да се хваля , но почти 30 години, колкото са вкъщи и различни които имам, колкото са минали и през ръцете ми , мога да си преценя още на първата минута нещо ще го бива или не, а този няма го бива и то без да съм го виждал на живо и пипал , да не разочаровам някои фенове...
Последна промяна от пишман_майстор на чет мар 29, 2018 11:40 am, променено общо 1 път.
pgt - специалист
Я винтоверта и такера са ги свалили от сайта, сигурно са изчерпали количествата или ... :?
stefarata - специалист
Свалили са ги щото българинът е изобретателен и е намерил начин да изкара едни 20-30 лева за ракийка като купи няколко винтоверта и после ги продава в продавалника. или им взема батериите и продава само бодита за 130-40 лева :x
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 101

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 5" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: