Нека намерим най-тънките цени.
prascho - майстор
Колко Нютона е максималния въртящ момент на винтоверта? Любопитство - за сравнение със Спаркито :) http://sparky.eu/bg/powertools/cordless ... li-hd.html

П.П. Дали някъде в София има останали от ел. рендетата? Напоследък леко съм занемарил търговията :-D .
stan73 - майстор
20 нютона.
А тези от Спарки яко са се изсилили с техните 32 нютона при 400 оботота от машина с подобна батерия. Даже ако предположим, че редукторът и двигателят са способни на такива подвизи, няма как батерията (триклетъчна) да отдаде нужната енергия, за да бъдат постигнати 32 нютона. Според мен - преко сили 22 (което пак не е никак малко). За да бъдат постигнати 32 нютона или трябва редукторът да "сваля" оборотите до 220 - 250, или батерията да е с двоен капацитет при същото напрежение (накратко 6 клетъчна).
Щом Спарки си позволяват вече да лъжат и за това - съвсем взеха да ми падат в очите !
iivanov - майстор
Що бе? Ако спаркито е кЕтайско , тия нютони са напълно постижими. Тъй де, китайските нютони може да са като ватовете им. :-D
пишман_майстор - майстор
iivanov написа:
Тъй де, китайските нютони може да са като ватовете им
:-D
stan73 - майстор
Има резон в това. Принципно китайчетата могат да правят много читави неща, но май извращенията идват предимно от некоректни БГ прекупвачи, купуващи ултранискокачествени неща, на безценица, и продаващи ги тук със силно завишена цена за максимална печалба. Оттам предполагам и натрупаната лоша слава...
fore - майстор
Абе за 270 лева може и да извади 30 нютона. Аз лично вярвам на спецификациите им.

До тук каквото и да съм взел то е с параметрите които са дали.
EDI - майстор
Вади си ги без проблеми, работил съм с модела.Сега дали са 32 или 30 не съм мерил, но пределено превъзхожда и МАКИТА и БОШ и ДЕВАЛТ в този клас.Дори стария 10,8 волтов СПАРКИ превъзхождаше по сила моделите от онези години, макар усилието му да бе малко по-ниско по каталог.Всичко е до мотор и конструкция на предавките и съединителя според мен.СПАРКИ имат и с 1,5 А батерия, ама не съм ги виждал.Казват, че са с елементи на САНЬО.
stan73 - майстор
Явно не си прочел внимателно какво съм написал по-горе. Редукторът и моторът и извънземни да са, възможната енергия, отдавана за единица време от триклетъчна ак. бат. от този тип не е достатъчна за достигането на 32 нютона при 400 оборота. Възможните начини за достигане на този наистина впечатляващ въртящ момент (за машина захранвана с толкова ниско напрежение) е с "по агресивен" редуктор (ако мога така да се изразя), свалящ оборотите на малко над 200, като така се достига по-голям въртящ момент или 6 клетъчна литиевойонна батерия (със смесено свързване (3 последователно свързани и по 2 в паралел)), която може да стане с по-ниско вътрешно съпротивление, като по този начин волтамперната и характеристика ще се подобри дотолкова ("втвърди"), че тя ще може да отдаде нужната енергия, без напрежението на клемите и да "кляка" и по този начин да се явява ограничение в системата тяло/батерия. (опитах се да го обясня на по-достъпен език, дано съм успял...)
П.П. Много бих искал да присъствам на измерването на 32 нютона въртящ/затягащ момент от тази машина.
fore - майстор
Сигурно си прав, за принципите и особено щом ремонтираш тази техника трябва да е така. Но въпреки това Аз лично вярвам на Спарки. А и колегата казва че достигал до тези Нютони. Биследвало да е прав щом го е ползвал.

Значи Вярно че в цената на машините влиза Марката, но Спарки не оскъпяват толкова много машините си.
Ако се погледнат цените и на двата Верта -то Спаркито е близо четири пъти по скъпо. Явно има защо.
Все пак като се развърти мотора му мирише по добре от този на Парксаида. Със сигурност е реализиран по добре и може да отдаде повече сила от Лидълският аналог.
stan73 - майстор
Аз имам Парксайд, с подобна батерия, но произведен от Гризли (този, който е със сваляемият патронник). Машинката е супер и си мирише и звучи супер (точно както трябва да работи сериозна маркова машина, но си я подбрах), освен това е изненандващо тежка за габаритите си. Дават и също 20 нютона на ниската предавка и то при още по-ниски обороти. А сегашната (от събота), не съм я тествал, но според това, което е постнал колегата: снимки на машината и редукторът и (според мен много полезен пост (благодаря пак !)), се вижда, че изработката на машината е изненадващо сериозна (особено за цената си). Ако нямах вече няколко подобни машини, определено щях да си я купя.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: