От къде вади тия Нютони без четки ?
Динамометричният ключ е до 250 нютона = 25 кг.
iivanov написа:Дядо ми си бърка джибрите с бормашинка от 20 лв на грийн тулс,която е голяма колкото винтовертprascho написа:А пък според мен един винтоверт в една къща е напълно достатъчно.'Га почниш с винтоверта си бъркаш джибрите , ила ми са убади.
fore написа:От къде вади тия Нютони без четки ?Това, че двигателят е безчетков не го прави по-лош, дори напротив. Само управлението му е по-сложно, но с постиженията на съвременната електроника не е такъв проблем (то без тях и инверторни заваръчни апарати даже нямаше да има...)
dragozow написа:В 90% от случаите не ви е необходима тази сила на винтоверта, особено за вкъщи. Аз с моя сглобявам машини, много машини. За последните два месеца съм сглобил 30 мотофрези, 10 мотоблока, 30 моторни коси, 25 хидрофорни помпи. Ползвам го където има много на брой гайки и болтове за да не си губя времето. Изключително рядко ползвам последната степен, винтоверта е някакъв китайски Valex, каквито сме продавали преди години, май е 18 волта, но не е чудо невиждано. Споменавате мебели....повечето съвременни мебели нямат нужда от винтоверти, особено от много нютонметри с това рехаво пдч. Сега ако монтирате кухни професионално си трябва и то от хубавите машини, но за да сглобите секция или гардероб за вкъщи не е нужна силна машина.За да имате винтоверт на батерия трябва и да го ползвате, в противен случай батерията се скапва като я забравите без ток няколко месеца. Ако ще го ползвате от дъжд на вятър по-добре да е с кабел. Има машини които могат завият и винт в асфалт, но не са тези от Лидъл.Определено си прав. Споменах го само като инфо за най-яката машина, която съм имал буквално "кефа" да видя и пипна (понеже стана на въпрос), не, че ми трябва, а и още по-малко не мога да си я позволя (а и ще е грехота даже да можех да я купя а на не се използва по -предназначение)... На мен ми е достатъчна и машинка с 20 нютона (за домашни ремонти (с пилотен отвор даже 5 или 6 х 100 се завива без проблем)).
pachosz написа:Пише, че 90-те нютона си ги постига точно на най-ниската предавка (400 оборота):stan73 написа:...Файн, 18волта, 90 нютона с безчетков мотор..)Нормално. 90 ама те са на доста по-малко обороти от 400 примерно. Ako говориш за 18 QX модела, той пък е съвсем друга бира, не е винтоверт
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: