• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 52
Нека намерим най-тънките цени.
Chefo77 - майстор
пишман_майстор написа:
Да се изкажа за рендето , не съм си купувал , но не знам значение дали може да има следното: периферна скорост , ако вала е с по-голям диаметър и ножовете са два , може и да е добре с тези 13 хил. оборота :? Вече ако е с малък диаметър и един нож ( има такива мисля на Бош) там тези 13000 ще е зле.
Няма никакво значение колко е голям вала, така или иначе вал с 2 ножа прави 26 000 удара в минута (при 13 000 оборота), без значение колко е голям диаметъра му. Но определено има значение колко ножа има, 13 000 оборота на Спарки не е зле (те са с 3 ножа). Периферната скорост или по-скоро запазването на честотата на ударите имат отношение към мощността - по-слаб мотор ще позволява падане на и без това ниските обороти, което ще намали ударите и скоростта на отнемане.
Аз се разгевезих с Айнхела, трудно вече ще ме впечатли някое ренде :) :)
dpp - специалист
stan73 написа:
Все пак той е писал, че турбината даже е крива. Според мен машината не е в час.

П.П. Някой от съфорумците купи ли си фрезата за канали да сподели впечатления ? (много я харесах по Т.Т. данни, но за момента ми е извън бюджета...)
Аз имам малката на Спарки. Тая само информативно като я видях, вдигнах кашона да видя колко тежи. Не знам от къде ги пишат тея 1300W ама сигурно е от пластмаса ли кво ли :?. Кашона тежеше все едно дигам 600В флексче с 3-4 диска ...
..Нека все пак някой който е взел да изкаже мнение по въпроса!
dundi - специалист
Острилката от пакетчето с дърводелски моливи я пробвах, след малко тунинг върши работа, но е широка за обикновени моливи. След няколко дни ще дам отзиви за ножицата за клони. Бих искал да попитам за електрическото ренде дали си заслужава да се вземе, не че ще го ползвам регулярно но се налага отвреме навреме.
juvesan - специалист
относно рендето - зависи какво значи да го ползваш отвреме на време. Аз го взех, защото се каня да пасвам едни псевдо кофражи и пробите ги извършвах върху някакъв чам от Германия - пращат ни разни машини от там и опаковките...са изсушени и обработени - просто не знам какъв ще да е първокачественият материал там, ако това са изрезките му :rolleyes: Та този го обработва много гладко, лесно ... значи за непретенциозна работа бива. За по сериозен материал - чакам да дойдат пак едни машини от Малайзия. те идат в сандъци от изрезки на махагон ..е те там ще пусна някоя стружка :lol: и ако издоката повърхност вече ще го обява за добро за парите си ... :rock:
stan73 - майстор
Острилката и моливите ги пробвах и аз преди малко. Моята острилка всъщност върши работа и без доработки. Отворът за моливи е явно за 2 формата. Тези в комплекта пасват на по-малкия. А такива като за по-големия даже не съм виждал още. Пробвах един молив - харесва ми как се държи при остренето и как пише, нямам забележки. На опаковката пише, че производител им е Сенатор. Преди доста време (през студентските ми години) имах химикалки с тази марка, бяха доста добри...

П.П. Към "juvesan": Сериозно ли тези пичове ползват махагон за опаковки ? Варвари ! Е ли е възможно, в случай, че не ти трябва, да ми пратиш някакво парче, което ще е подходящо за чирени (дървените черупки на дръжките на ножове) ? (за съжаление е нещо като болест като се запалиш по ножовете и правенето им :) )
profesionalist_wood - майстор
И аз имам интерес от дървените изрезки,щото и аз съм луд по ножовете :) Ще ми дадеш ли?
stan73 - майстор
Ииих, сега ще станем на кълбета... :P (rofl)
anabolicbeast - специалист
stan73 написа:
Не трябва да вибрира така според мен - върни им го или го смени с друг, докато още ги има.
Така и направих, днес го смених и сегашният няма такъв проблем с вибрациите на празен ход! Благодаря! :partyman:
stan73 - майстор
Няма защо, радвам се, че проблемът е решен. :) Аз съм доволен от гаранционното им обслужване, никога не съм имал проблеми с тях, докато с някои други вериги - да. Намирам това всъщност за добра практика и реклама. Когато хората са сигурни и спокойни със съответната верига те ще си пазарят и по-охотно от там, докато някои други например - спестяват си някакви пари от необслужен уред или невърнати пари за проблемна и/или дефектна стока, но пък губят клиенти (съответно печалбата им е доста по-малка). И нашите търговци ще се научат до някакво време вероятно...
teon - специалист
stan73 написа:
П.П. Към "juvesan": Сериозно ли тези пичове ползват махагон за опаковки ? Варвари ! Е ли е възможно,
...ползват и още как...правят и палети...там където расте,не го ценят толкоз...
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 52

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?! 2014" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: