Нека намерим най-тънките цени.
iivanov - майстор
fore написа:

Аз разпилих един 150мм за дърво на Райдър на 22,5 мм, и сега мога да го сложа на малкият флекс Спарки и да регулирам до 5000 об. Проблема е само в предпазителят. Понеже той е до 125 мм.
Аз пък имам познат , дето наскоро му прибираха червата , щот му щукнало да работи с такъв диск на ъглошлайф. Ама ще живее.
nikolson - майстор
fore написа:
Акумулаторният циркуляр за другата събота дали може да среже с диск за метал - винкели и тнт ? Понеже оборотите са му 3800. Възможно ли е ?
Гледам централният отвор е 20 мм, от брошурата. А на флекс дисковете за метал са 22,5 мм, което е лошо.
Аз разпилих един 150мм за дърво на Райдър на 22,5 мм, и сега мога да го сложа на малкият флекс Спарки и да регулирам до 5000 об. Проблема е само в предпазителят. Понеже той е до 125 мм. Та ако ползвам стойката за флекс, нейният предпазител обхваща 150 мм
Мусака да прави не щеш ли? :lol:
Имаше герунг за дърво в брошурата, питаш може ли да му сложиш диск за метал. Имаш ъглошлайф, искаш да му слагаш диск за дърво. После "аз ли съм крив, или селото"
ПП Все искам да те питам, какво стана с КЕНДЕТО, направи ли го да бачка безаварийно?
Kasap - специалист
И аз се разписах днес с едно куфарче - да не съм капо. Изглежда доста прилично и не смърди на умрели динозаври, за разлика от аналозите по майсторските вериги. Взех и мулти-нахуйници за баня. Ако сте пропуснали не сте се минали много. Карбидната делта е рехава, а диамантеното дискче - миниатюрно /сравнявам ги с други бюджетно-ориентирани накрайници/.
EDI - майстор
Канех се да ида да видя комплектите за мулти-то, ама се отказах, нещо ме мързи.
fore - майстор
По ситният ти въпрос nikolson-
Че Райдъра работи перфект отдавна- само е стоял в сервиза веднъж за няколко дена. И без него нямаше да мога да оправя Асмата изобщо. В темата за инверторите виж. Там даже и снимки сложих на Асмата дето я парнах с него. В пълно бойно със соларната маска и инвертора. Спец ми обясни че управлението на тия машини се товарят най много в ниските амперажи. А аз го изгорих при 10 А. Просто се случвало в тия амперажи да даде дефект. Поради което добавянето на резистивни елементи по шините донастройвало заводската схема по прецизно. Проблема също се изразяваше при тия ниски ампери в по бързото загряване на мощният транзистор -Тошиба на управлението, поставен най отгоре. Точно той беше цъфнал. Той от своя страна нямаше фабрично радиатор. Аз го оборудвах. Та добавянето със серия от резистори и радиатор на транзистора предполагам е донастройло схемата към по-коректна работа. Схемата е пипната от човек разбиращ си от работат. Транзистра е с добавен бушон на Базата с предпазна цел. Това ми каза въпросният спец.

http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... start=1320
30 електрода -3.2 мм за три дни изгорих. На ден по 10 грубо- изобщо не се замисля машината ! Малко прекалих с дебелината им, трябваше да пробвам с 2.6 мм.
================

Са тия къси разкази за червата на един дето рязал с диск за дърво на флекс, не са ми интересни.
Първо че Аз не питах дали може да се поставя на Герунга диск за метал, а беше друг колега !!! Аз му казах че скоростта е ниска !
Герунга го купих. Обаче така и не казахте ккво е Герунг ?

Искам да ми обясните къде е разликата при 5000 оборота на флекс и на циркуляр за дърво ???

Щото основно високите обороти правят пръскането и прегряването на диска.
Също когато отгоре има предпазител както при циркуляра, къде е проблема ?

Майстора който ми слага ламината работеше с циркуляра наопаки с блокиран предпазител- като работна маса го ползваше. Точно тогава се отчупи един зъб и полетя, но за щастие не стана беля. Майстора вика тая седмица втори път !?
Това не е ли опасно ?
Въпроса е оборотите да са ниски и диска да е с отворите по него за разширение.
Сега ако се ползва плътен диск и 10000 об, става доста опасно- баща ми го е правил на голямият флекс и това.

А е много интересно и е ценно да можеш да режеш с Акумулатрона машина -джелязо ! Така могат да фръкнат разни излишни добавени работи които ми пречат понякога по колата и тнт. :mrgreen: Ако има такова го купувам веднага !
Последна промяна от fore на чет апр 09, 2015 3:38 pm, променено общо 4 пъти.
profesionalist_wood - майстор
Да хЕБА тия комунални евреи.... всичко са прибрали
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Герунг е приспособление за рязане на профили под ъгъл. За рамки. За прецизно хоби рязане на рамка режа на ръка. Дървена кутия герунг с нарезите под ъгъл, да ти търся ли картинка или сам ще ползваш гугъл? Евтините машинки не режат точно

При рязане на дърво, поради нееднородност на материала, се получава заклинване. И инструментът за рязане на дърво спира, не пръска диска. Няма общо с оборотите

------------------------
Сега, ако давам грешна информация, моля профитата компетентно да ми набият канчето. Ама не утрайвам на някои неща вече
nikolson - майстор
fore написа:

================

Са тия къси разкази за червата на един дето рязал с диск за дърво на флекс, не са ми интересни.
Първо че Аз не питах дали може да се поставя на Герунга диск за метал, а беше друг колега !!! Аз му казах че скоростта е ниска !

Искам да ми обясните къде е разликата при 5000 оборота на флекс и на циркуляр за дърво ???

Щото основно високите обороти правят пръскането и прегряването на диска.
Също когато отгоре има предпазител както при циркуляра, къде е проблема ?

Майстора който ми слага ламината работеше с циркуляра наопаки с блокиран предпазител- като работна маса го ползваше. Точно тогава се отчупи един зъб и полета, но за щастие не стана беля. Майстора вика тая седмица втори път !?
Това не е ли опасно ?
Въпроса е оборотите да са ниски и диска да е с отворите по него за разширение.
Сега ако се ползва плътен диск и 10000 об, става доста опасно- баща ми го е правил на голямият флекс и това.

А е много интересно и е ценно да можеш да режеш с Акумулатрона машина -джелязо ! Така могат да фръкнат разни излишни добавени работи които ми пречат понякога по колата и тнт. :mrgreen: Ако има такова го купувам веднага !
Имам проблеми с нета, та не знам какво ще стане.
Герунг е немска дума. Реже косо, под ъгъл.
Разказите за червата хич не са къси, диаболични са. Рискът е, че като държиш ъглошлайфа в ръка, усилието и вниманието са насочени към определена скорост на подаване за рязане. Ако попаднеш на чвор(чеп) или пирон, или каквото и да е с различна от твърдостта, на която ти е концентрацията, шлайфа отскача и обикновено заминават пръстите на ръката, с която държиш ръкохватката.
stan73 - майстор
Относно предпазителят в базата на транзисторът в инверторният електрожен на Фори: Мисля, че този предпазител там е излишен, защото той е толкова бавен, че ако транзисторът ще гори - има време да го направи поне 1000 пъти преди предпазителят да изгори. (не съм спец по инверторните заваръчни апарати, (мнението ми е продиктувано от принципни познания по електроника от средният и висш курс), но ако нещо греша - Пансим ще ме поправи предполагам...)
fore - майстор
Абе, незнам за тоя бушон. Спеца ме пита дали е сложен на Базата или на друг извод-емитер/колектор. Не съм сигурен. Знам че е на средният, но дали е база не знам -трябва да гледам в таблицата как се четяха тия изводи на тоя плосък транзистор.
Щом оня дето го е ремонтирал е сложил бушон, значи е имал нещо впредвид.

=======
За циркулярите- ами ако режем с ръчен и попаднене на пирон и заклини диска ? Какво се случва ?
Те неслучайно имат разширителни канали и отвори тия дискове. Първо да поемат температурната деформация. И точно при заклинване да се откърти по канала зъбът.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: