И аз имам интерес от дървените изрезки,щото и аз съм луд по ножоветеЧе защо не, само да дойдатЩе ми дадеш ли?

п.с то ония жълтите имат такива дървесини както ние валките...
сори за оффтопика
И аз имам интерес от дървените изрезки,щото и аз съм луд по ножоветеЧе защо не, само да дойдатЩе ми дадеш ли?
ESPACE написа:Бях чел някъде че 1/4 от световния пакетаж с дървесина бил от махагон. Но и от махагон до махагон имало голяма разлика. Както при тика.Абсолютно вярно! Аз затова и се подСмивам за ентусиазма на някои колеги... сещате се, че "щайги" не се правят с платинени пирони... но за дръжка на нож, ако си изреже човек някакъв ...хм интересен фрагмент може и да стане, не ги разбирам тези неща...
mitko64 написа:Имах предвид, че 13 000 оборота на триножово ренде няма да е зле, докато на двуножово е слабо. Или поне няма да е по-зле от двуножово на 16 500 оборота, ако мощността е еднаква. А не че Спарки са на 13 000 оборотаChefo77 написа: Няма никакво значение колко е голям вала, така или иначе вал с 2 ножа прави 26 000 удара в минута (при 13 000 оборота), без значение колко е голям диаметъра му. Но определено има значение колко ножа има, 13 000 оборота на Спарки не е зле (те са с 3 ножа). Периферната скорост или по-скоро запазването на честотата на ударите имат отношение към мощността - по-слаб мотор ще позволява падане на и без това ниските обороти, което ще намали ударите и скоростта на отнемане.Tриножовите Спаркита(имат и двуножови) са 17000 об. Даже моето е от първите модели Р 382 и мисля 18000 об. пишеше. При остри ножчета рендосва много гладко, но може фалц само 5мм. Лидълското май фалцираше до 2 см. Аза вибриращият флекс, да огледа притискащите шайби дали не са криво струговани, или диска дали е в ред.
Аз се разгевезих с Айнхела, трудно вече ще ме впечатли някое ренде![]()
juvesan написа:добре де, слушам термини "слабо" силно... какво влагате в термина - че има слаба производителност или че резултата е по-добър ? В превод: значи ли , че 13000 оборота с 2 ножа посмъртно не може да "докара" гладкост на такова с 18000 ...или за какво иде реч?Аз говоря само и единствено за производителност! Според мен, 13 000 оборота + 2 ножа + 3 мм отнемане + 780 вата = недостатъчна производителност и при напъване ще се тормози много. Ама много. Фесто-то има съвсем различно предназначение от това за 10 пъти по-малко пари
п.с Не знам .. темата за промоциите силно се изопачи с сериозен оффтопик, обаче то хем не е по темата, хем изяснява някои аспекти на рендето Парксайд ( например) - получава се нарушаване на темата и същевременно е вярна на духа й....
Chefo77 написа:Е как няма значение диаметъра ? Ако се замислим отнетата стружка при голям диаметър е едно , при малък - друго ( по-на вълнички става ) Това , което е с големия диаметър вал ,ми се струва ще работи по-гладко . Аз не съм дърводелец, докато стана ще съм фърлил топапишман_майстор написа:Да се изкажа за рендето , не съм си купувал , но не знам значение дали може да има следното: периферна скорост , ако вала е с по-голям диаметър и ножовете са два , може и да е добре с тези 13 хил. оборотаНяма никакво значение колко е голям вала, така или иначе вал с 2 ножа прави 26 000 удара в минута (при 13 000 оборота), без значение колко е голям диаметъра му. Но определено има значение колко ножа има, 13 000 оборота на Спарки не е зле (те са с 3 ножа). Периферната скорост или по-скоро запазването на честотата на ударите имат отношение към мощността - по-слаб мотор ще позволява падане на и без това ниските обороти, което ще намали ударите и скоростта на отнемане.Вече ако е с малък диаметър и един нож ( има такива мисля на Бош) там тези 13000 ще е зле.
Аз се разгевезих с Айнхела, трудно вече ще ме впечатли някое ренде![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: