• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 310
Нека намерим най-тънките цени.
cholev - майстор
Прави сте- подведе ме гугле преводача
Кат му напиша inkl. MwSt. zzgl ми вряща с ДДС без ДДС
Яндекса също ме подведе, но при внимателно четене се разбира, че е с ддс. (страницата преведена)
ето така се вижда:

включая. НДС не ВКЛ.
Фиксированная стоимость доставки

демек това не ВКЛ. е за доставката, но седи на реда за ддс-то
пишман_майстор - майстор
Сега видях, че доста доста колеги преди мен и те са писали за същото.
П.п. е аз нямам нужда да ползвам гугъл преводач от немски, поназнайвам го достатъчно за себе си. Гугъл преводачът някой път така превежда, че...ми се доповръща само като чета превода. С английския съм зле , та не е да не съм го ползвал...
muhala - майстор
Вчера неиздъжах на тази несправедливост и попитах защо ни правят на маймуни:
From: мухала
Sent: 29/11/18 15:44
To: pr@lidl.bg, elitsa.georgieva@lidl.bg, raya.sineva@lidl.bg
Email subject: Цени на продукти

Здравейте,
Бихте ли ми дали обяснение защо стока предлагана в Германия струва 59,99
Евро, а в България 189,99лв. Това са около 60% надценка!
Става дума за това:
Германия: https://www.lidl.de/de/parkside-perform ... a1/p259843
България: https://www.lidl.bg/bg/Offers.htm?articleId=17212

Благодаря предварително за отговора.
Ето какво ми отговориха:
Здравейте г-н Мухъл,

Благодарим за Вашето запитване.

Ще се опитаме да бъдем максимално изчерпателни в отговора си. Цените на продуктите зависят от доста фактори и поради тази причина е доста трудно да се сравняват продукт по продукт на различни пазари. В случая един от основните фактори са доставните обеми, които влияят върху формирането на крайната цена на даден артикул. Например, Германия поръчва количества, съобразени с мащаба на нейния пазар, който е доста по-голям от нашия. Предвид по-малкия пазар обаче, при нас тези обеми са значително по-малки, което респективно рефлектира върху цената. Транспортните разходи също оказват своето влияние – стоката се поръчва от едно и също място, но достигането й до България и до Германия се калкулира по различен начин, което отново оказва влияние върху крайната цена. Различни са и ДДС ставките в отделните държави, фактор е и различаващата се конкурентна среда, на база на която се определя част от ценовата политика. И по този начин цялата съвкупност от фактори може да доведе до разлики в цените на отделни продукти в различните държави.

С уважение,

Отдел „Корпоративни комуникации“

Тоест леко ме финтираха, както каза един колега по-напред в темата.
Не им останах длъжен:
Здравейте,

Благодаря за отговора.
Тогава ще поръчам от онлайн магазина ви в Германия, защото такъв в България няма.
По този начин "обема на пазара" ще стане още по-малък, а това пряко ви засяга. Така, че помислете как да направите цените си еднакви с немските такива.
Благодаря!
manobg - специалист
Аз също смятам да поръчвам вече от немския магазин. Както се казва, на 5 продукта си с 300лв останали в джоба. Лошото е, че ни смятат за шматки и това обяснение е неприемливо. Веригата Лидл поръчва всичко наведнъж и после го разпределя по различните държави. Едва ли всяка държава отделно си поръчва продуктите. Освен това и така да е, цената за Лидл при производителя би следвало да е една и съща защото е договорена веднъж за всички магазини, а не по отделно за всяка една страна. А в Гърция по-голям ли е пазара ?

Прикачен файл

robot_gr1.jpg
themask - специалист
Браво, г-н Мухъл! :lol:
Virtex - майстор
пет ное 30, 2018 2:54 pmmanobg написа:
Веригата Лидл поръчва всичко наведнъж
Не съм убеден, че Лидл България е като на същите собственици като в Германия. Така че такива теории не вървят тук, защото всеки пазар диктува определни правила.

Ако някои толкова има желание - да ходи в Германия, там ще си ги взема директно от магазина, че и online възможност ще има :)
radius - майстор
пет ное 30, 2018 2:47 pmmuhala написа:
фактор е и различаващата се конкурентна среда, на база на която се определя част от ценовата политика.
Ей това е квинтесененцията на отговора! С други думи, тук са цени като за балъци .
Stoyanov/Krasimir - напреднал
пет ное 30, 2018 3:52 pmVirtex написа:
пет ное 30, 2018 2:54 pmmanobg написа:
Веригата Лидл поръчва всичко наведнъж
Не съм убеден, че Лидл България е като на същите собственици като в Германия. Така че такива теории не вървят тук, защото всеки пазар диктува определни правила.

Ако някои толкова има желание - да ходи в Германия, там ще си ги взема директно от магазина, че и online възможност ще има :)
Собственика на Лидл е един и същ за всички около 20 държави в които присъства и аз си мисля че дори всяка държава да си поръчва сама нужните бройки за нейния пазар цена която е договорена ще е една и съща за всички държави , просто конкуренцията е различна и затова тук си позволяват на някой артикули да вдигат толкова видимо цените
jekasus - майстор
Stoyanov/Krasimir написа:
просто конкуренцията е различна и затова тук си позволяват на някой артикули да вдигат толкова видимо цените
Просто се ебават, конкуренцията няма нищо общо, всички,които продават в БГ, продават най-малко с 20% отгоре европейските(Русия уж под санкции, нои там по-евтино...).
manobg - специалист
В съседна Румъния също плащат по-малко, от което може да си извадим два извода.

1. Колкото по-бедни сме - толкова по-високи цени ни слагат.
2. Нашите политици са доказани продажни боклуци.

Прикачен файл

lidl1.jpg
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 310

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: