Нека намерим най-тънките цени.
lov - майстор
themask написа:
Ето една "страхотна" промоция в homemax :lol:
Прикачен файл:
homemax.JPG
И много интересна промоция са си направили от 119,99 след намалението станала 199,99 левчета.
nikolson - майстор
dpp написа:
Желязна машинка - та старите зелени инструменти не бяха за подценяване - сегашните май са по към жълто от колкото ЗЕЛЕНи така да кажа... :-D
Да де. Старите зелени се правеха в Швейцария и Германия. Като почнаха да ги правят в Китай, имаха бая проблеми. Напоследък взеха да пускат пак зелени, пък пишат на някои за професионална употреба в сайта, ама цената им за сини.
Блек енд Декер са си за Диуолт вече "зелен Бош". Въртят си п...те на чекрък, за да объркат хората. Това е най-дразнещото.
stan73 - майстор
И при мен са идвали доста зелени Бошове за рециклиране на батериите. Разликата е огромна от тези закупени от тук и тези закупени в Германия. Тези от закупени в Германия бяха произведени или в Швейцария или в Германия, окомплектовката и изработката им беше много по-добра (имаха даже патронници Рьом). А тези, закупени тук бяха произведени в Китай и Унгария и бяха с по-лоша изработка, без куфари, с обикновени патронници и бавни/неавтоматични зарядни (направо като за осемнадесета ръка хора...).
Andisi
Еее вие вече ще почнете да искате и качествени стоки да доставят в България. :-D :lol: Не стига че ти дават възможност да си харчиш парите всяка година купувайки нови модели от далечния изток ами сега и претенции :-D

И аз съм го чувал това за Боша от Германия. По принцип май повечето стоки са по-добри когато не са за българския пазар. Един колега даже казваше, че ножчетата за бръснене които си донесъл от Англия и уж същите като българските изкарвали по-дълго от тези които може да купиш от тук. :partyman:
fore - майстор
Днеска ми докара куриера втората батерия за верта. Заредена- 20,2 волта чукна по мултицет.

ivanov6600 ти отиде ли до бушон да си купиш твоята втора ? :?:
fore - майстор
Днеска ми докара куриера втората батерия за верта. Заредена- 20,2 волта чукна по мултицет.

ivanov6600 ти разходи ли се до Бушон да си купиш твоята втора ? :?:
profesionalist_wood - майстор
Andisi написа:
Еее вие вече ще почнете да искате и качествени стоки да доставят в България. :-D :lol: Не стига че ти дават възможност да си харчиш парите всяка година купувайки нови модели от далечния изток ами сега и претенции :-D

И аз съм го чувал това за Боша от Германия. По принцип май повечето стоки са по-добри когато не са за българския пазар. Един колега даже казваше, че ножчетата за бръснене които си донесъл от Англия и уж същите като българските изкарвали по-дълго от тези които може да купиш от тук. :partyman:

Причината е алчността на нашите търговци като купят нискокачествени стоки за жълти стотинки от Далечния Изток после ги продават на цената на качествени които подобно се продават в Германия. Типична българска черта
vasko9999 - специалист
Като стана дума за батерии бих искал да помоля колегата stan73 понеже разбрах че се занимава с рециклиране на батерии какъв е най-оптималния режим на зареждане на батериите в смисъл трябва ли да се изчака да падне до край или не всеки път когато се зарежда,температура под която не е как да кажа здравословно да ги съхраняваме -общо взето неща с които да оптимизираме живота на самите батерии говоря за Li-ion пък и останалите Ni-min,Ni-cd.Мисля че би било полезно за всеки от нас защото зареждащите батерии навлизат в много свери от живота на човек не само в акумулаторните инструменти.
fore - майстор
При литиево/йоните е недопустимо да се пада под определено напрежение. Също така е недопустимо да се презаредят- просот започва греене и взрив. Беър Грилс ги ползва за запалка за огън. :mrgreen: Поради което има електроника в самите батерии и в зарядното за да следи тези прагови напрежения.

И при мобилните апарати като се говори дълго започват да греят и при зареждане също.

Един колега каза че е прецакал вече Верта и го е сменил, по назад в темата- или е успял да претовари батерията или електрониката не си е свършила работата.

Ето защо когато батерията се разреди- оборотите на верта не намалят, а ми започва принудително изключване от електронният блок-защитата.

Аз мерих и оригиналната и допълнителната дето я купих. Интересното е че и двете бяха на 20,3 волта почти, но ако стоят без консумация- показват 15,5 ??? В момента в който натисна индикатора на батерията - веднага меря тия 20,3 ???

Е това е интересно -защо е така ???

Аз подозирам че електрониката нещо работи.

За температурата го дискутирахме- не е добре да стоят под 5- градуса продължително и на батерията са написали че на 50 гр. е опасна.

Тия батерии имат малък саморазряд.
stan73 - майстор
Аз препоръчвам (но пък и всеки е свободен да процедира както си иска) акумулаторните батерии преди заряд да бъдат разреждани до допустимият минимум. Мемори ефект има в най-голяма степен при никелкадмиеви клетки, в по-малка при никелметалхидридни, в още по-малка в литиевойонни и литиевополимерни (въпреки рекламите на търговци и производители и при тях има мемори ефект, но е много по-слабо изразен, реално може да се загуби така макс. само до 20 процента от капацитета), а при оловни гелови акумулатори мемори ефектът отсъства, но пък те са най-тежки (няма пълно щастие). Добре е зарядът да става изцяло/наведнъж. Съхранението препоръчвам да е при температура 5 до 20 градуса по Целзии. Степента на зареденост е желателно да е между 55 и 75 процента.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: