Отнесох масенката миналата седмица. Много е сгодна.
Нека намерим най-тънките цени.
Kasap
- специалист
11433 мнения в "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2"
stan73
- майстор
Е, съвсем всичко ли наготово ?
https://www.google.bg/search?q=%D0%BC%D ... 3&ie=UTF-8
https://www.google.bg/search?q=%D0%BC%D ... 3&ie=UTF-8
grizan1980
- специалист
fore написа: Един колега каза че е прецакал вече Верта и го е сменил, по назад в темата- или е успял да претовари батерията или електрониката не си е свършила работата.Според мен , верта не е претоварен, лично аз мисля, че не съм уцелил бройка. Аз си взех и циркуляра , на село за едни кофражи толкоз дъски нарязах и още не съм зареждал батерията . Държи напрежение около 17,8 В. Странно ми е друго, с стрелкови уред си показва 18 В , а с цифров първо напрежението е по малко 15.6 В и след като натисна копчето на батериите става 17.8

stan73
- майстор
Батерията е наблъскана с толкова електроника, че не ясно какво точно се случва.
Затова предпочитам по старият тип акумулатори, въпреки, че тези имат много предимства - по-голяма енергийност при същото тегло, много по-малки саморазряд и мемори ефект, но от друга страна са много по-капризни/чувствителни, което предполага много по-сложно управление и защити иначе могат да се запалят, взривят или повредят. (горе долу по подобен начин стоят нещата с по-новите пласмасови компютъризирани автомобили в сравнение с по-старите (по-удобни, по-икономични, но много по-чупливи, по-скъпи за ремонт, а и ако нещо се случи си оставаш на пътя...))
Например скоро вкарах (буквално на магия) в пътя една 10 клетъчна литиевойонна батерия за винтоверт Макита (на едни познати), чието процесорно зарядно не искаше да я зарежда повече, защото напрежението и беше паднало на границата. Та ако не беше "тръгнала", трябваше да купуват друга батерия за 240 до 280 лева...
Затова предпочитам по старият тип акумулатори, въпреки, че тези имат много предимства - по-голяма енергийност при същото тегло, много по-малки саморазряд и мемори ефект, но от друга страна са много по-капризни/чувствителни, което предполага много по-сложно управление и защити иначе могат да се запалят, взривят или повредят. (горе долу по подобен начин стоят нещата с по-новите пласмасови компютъризирани автомобили в сравнение с по-старите (по-удобни, по-икономични, но много по-чупливи, по-скъпи за ремонт, а и ако нещо се случи си оставаш на пътя...))
Например скоро вкарах (буквално на магия) в пътя една 10 клетъчна литиевойонна батерия за винтоверт Макита (на едни познати), чието процесорно зарядно не искаше да я зарежда повече, защото напрежението и беше паднало на границата. Та ако не беше "тръгнала", трябваше да купуват друга батерия за 240 до 280 лева...
stan73
- майстор
EDI
- майстор
Не си заслужава.Специално от ХОБИ-то евтините пакети са на лотария.И при ЗИПИ и при ТЪРНИДЖИ можеш да попаднеш на добре подбрани в пакета елементи, ама вероятността да имаш скапана клетка е голяма.А като е скапана една клетка, заминава целия пакет - няма зареждане, дето се вика или не могат да се балансират клетките при зареждане.Понякога можеш да ги вкараш в правия път чрез балансирани разряди и заряди, ама умряла работа.
fore
- майстор
grizan1980 написа:fore написа: Един колега каза че е прецакал вече Верта и го е сменил, по назад в темата- или е успял да претовари батерията или електрониката не си е свършила работата.Според мен , верта не е претоварен, лично аз мисля, че не съм уцелил бройка. Аз си взех и циркуляра , на село за едни кофражи толкоз дъски нарязах и още не съм зареждал батерията . Държи напрежение около 17,8 В. Странно ми е друго, с стрелкови уред си показва 18 В , а с цифров първо напрежението е по малко 15.6 В и след като натисна копчето на батериите става 17.8
Брат нали това написах и Аз- че ако батерията е в покой напрежението става-15,5 в. Даже го усетих при Верта- при първоначално натискане на 2-ра скорост -той тръгва изведнъж. Понеже напрежението е ниско и докато се възбуди. А после вече има плавно регулиране както следва.
=====
Я кажи циркуляра добър ли е ??? Понеже е с по ниски обороти от стандартните 5000. Как яде дървото ?

От тях са пуснали малко- няма вече. Докато от Зегетата и Вертовете има още в нашият магазин.
Зегето го тествах в магазина- звукът е ок, ама е по лабаво на обороти от тези на 220в.
========
Стан- геловите са супер !!! Нали с такива за 20 лева направих и двете батерии на Райдера истински. И сега вече е 10 нютона +

Само да допълня че литиеви клетки са били виновни за катастрофа на самолети ! Даваха го по Нешънъл естествено. Така че по полека с тях !!!
Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература