Нека намерим най-тънките цени.
Kasap - специалист
Отнесох масенката миналата седмица. Много е сгодна.
vasko9999 - специалист
Какво ще рече мемори ефект?
stan73 - майстор
Е, съвсем всичко ли наготово ?
https://www.google.bg/search?q=%D0%BC%D ... 3&ie=UTF-8
grizan1980 - специалист
fore написа:
Един колега каза че е прецакал вече Верта и го е сменил, по назад в темата- или е успял да претовари батерията или електрониката не си е свършила работата.
Според мен , верта не е претоварен, лично аз мисля, че не съм уцелил бройка. Аз си взех и циркуляра , на село за едни кофражи толкоз дъски нарязах и още не съм зареждал батерията . Държи напрежение около 17,8 В. Странно ми е друго, с стрелкови уред си показва 18 В , а с цифров първо напрежението е по малко 15.6 В и след като натисна копчето на батериите става 17.8 :?
stan73 - майстор
Батерията е наблъскана с толкова електроника, че не ясно какво точно се случва.
Затова предпочитам по старият тип акумулатори, въпреки, че тези имат много предимства - по-голяма енергийност при същото тегло, много по-малки саморазряд и мемори ефект, но от друга страна са много по-капризни/чувствителни, което предполага много по-сложно управление и защити иначе могат да се запалят, взривят или повредят. (горе долу по подобен начин стоят нещата с по-новите пласмасови компютъризирани автомобили в сравнение с по-старите (по-удобни, по-икономични, но много по-чупливи, по-скъпи за ремонт, а и ако нещо се случи си оставаш на пътя...))
Например скоро вкарах (буквално на магия) в пътя една 10 клетъчна литиевойонна батерия за винтоверт Макита (на едни познати), чието процесорно зарядно не искаше да я зарежда повече, защото напрежението и беше паднало на границата. Та ако не беше "тръгнала", трябваше да купуват друга батерия за 240 до 280 лева...
EDI - майстор
Нема страшно, има от зле, по-зле, LiPo-тата са още по-капризни. :lol: Направо си е магия зареждане, разреждане, баланс на клетките и съхранение.Добре, че катайците правят и свестни зарядни с балансьори на тази тема.
stan73 - майстор
Добре, че са китайците, а и прогресът си върви... :)
Фитилчо - майстор
В тоя ред на мисли, заслужава ли си човек да си направи LiPo верт? Ili da se zadowoli sys LiIо/LiNmh
Цената на баКтерийте е доста добра(от Хоби Кинг примерно). Зарядно две батерии и Верт ще стъпят под 150 кинта :goodman:
EDI - майстор
Не си заслужава.Специално от ХОБИ-то евтините пакети са на лотария.И при ЗИПИ и при ТЪРНИДЖИ можеш да попаднеш на добре подбрани в пакета елементи, ама вероятността да имаш скапана клетка е голяма.А като е скапана една клетка, заминава целия пакет - няма зареждане, дето се вика или не могат да се балансират клетките при зареждане.Понякога можеш да ги вкараш в правия път чрез балансирани разряди и заряди, ама умряла работа.
fore - майстор
grizan1980 написа:
fore написа:
Един колега каза че е прецакал вече Верта и го е сменил, по назад в темата- или е успял да претовари батерията или електрониката не си е свършила работата.
Според мен , верта не е претоварен, лично аз мисля, че не съм уцелил бройка. Аз си взех и циркуляра , на село за едни кофражи толкоз дъски нарязах и още не съм зареждал батерията . Държи напрежение около 17,8 В. Странно ми е друго, с стрелкови уред си показва 18 В , а с цифров първо напрежението е по малко 15.6 В и след като натисна копчето на батериите става 17.8 :?

Брат нали това написах и Аз- че ако батерията е в покой напрежението става-15,5 в. Даже го усетих при Верта- при първоначално натискане на 2-ра скорост -той тръгва изведнъж. Понеже напрежението е ниско и докато се възбуди. А после вече има плавно регулиране както следва.
=====

Я кажи циркуляра добър ли е ??? Понеже е с по ниски обороти от стандартните 5000. Как яде дървото ? :mrgreen:

От тях са пуснали малко- няма вече. Докато от Зегетата и Вертовете има още в нашият магазин.

Зегето го тествах в магазина- звукът е ок, ама е по лабаво на обороти от тези на 220в.
========

Стан- геловите са супер !!! Нали с такива за 20 лева направих и двете батерии на Райдера истински. И сега вече е 10 нютона + :mrgreen: А преди беше 5 Нютона -. :partyman:

Само да допълня че литиеви клетки са били виновни за катастрофа на самолети ! Даваха го по Нешънъл естествено. Така че по полека с тях !!!

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: