За самолетите е вярно.БОИНГ имаха проблеми с новите акумулатори.Въпроса е дали са били йонни, полимерни или железни батериите на самолетите.Ама мълчат като партизани, аз поне не разбрах от кой точно вид са били.
Нека намерим най-тънките цени.
EDI
- майстор
11433 мнения в "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2"
EDI
- майстор
Да де, литиеви, ама има литиево-йонни, литиево-полимерни и литиево-железни.Аз с литиево-полимерни /ползвам такива пакети за РЦ самолетите/ съм правил не заря, ами пожари при заряд, направо дупка в плота стана дето има една приказка
, хем не ги оставям сами никога, а ги наглеждам.Затова от тогава в торбата при зареждане и нека си гори. 

profesionalist_wood
- майстор
коУеги,моят стар винтоверт Ferm си бачка с 12 V -1.3Ah никел-кадмиев акумулатор.
вече карам десета година че и повече
Може ли да се взриви като литиевите както го описвате по-горе?
вече карам десета година че и повече

grizan1980
- специалист
fore написа:Зегето го бях взел, рязах едно ПДЧ в избата, ама хич не ми хареса. Някак нямамаше сила. Циркуляра го взех , дори и два диска взех за резервни . Пробвах го с една OSB плоскост - добре я реже , има си сила. Един колега беше писал, че ще се зарежда батерията по често , но след горе долу 1.5 м срез - си седи на зелената лампичка.grizan1980 написа:fore написа: Един колега каза че е прецакал вече Верта и го е сменил, по назад в темата- или е успял да претовари батерията или електрониката не си е свършила работата.Според мен , верта не е претоварен, лично аз мисля, че не съм уцелил бройка. Аз си взех и циркуляра , на село за едни кофражи толкоз дъски нарязах и още не съм зареждал батерията . Държи напрежение около 17,8 В. Странно ми е друго, с стрелкови уред си показва 18 В , а с цифров първо напрежението е по малко 15.6 В и след като натисна копчето на батериите става 17.8
Брат нали това написах и Аз- че ако батерията е в покой напрежението става-15,5 в. Даже го усетих при Верта- при първоначално натискане на 2-ра скорост -той тръгва изведнъж. Понеже напрежението е ниско и докато се възбуди. А после вече има плавно регулиране както следва.
=====
Я кажи циркуляра добър ли е ??? Понеже е с по ниски обороти от стандартните 5000. Как яде дървото ?![]()
От тях са пуснали малко- няма вече. Докато от Зегетата и Вертовете има още в нашият магазин.
Зегето го тествах в магазина- звукът е ок, ама е по лабаво на обороти от тези на 220в.
========
Стан- геловите са супер !!! Нали с такива за 20 лева направих и двете батерии на Райдера истински. И сега вече е 10 нютона +А преди беше 5 Нютона -.
Само да допълня че литиеви клетки са били виновни за катастрофа на самолети ! Даваха го по Нешънъл естествено. Така че по полека с тях !!!
fore
- майстор
Колега не ги слагай при Литиевите твоите никелки. Акумулаторите с киселина при късо започват да врът и може да стане беля. Но никелките освен да се оксидират и скапят, друго едва ли ще стане. Еле пък взрив.
Просто начинът им на зареждане е друг- дънат се докато не загреят като котлон и пак не е проблем. Разреждат се колкото може и тнт.
Аз за малките батерии от АА и ААА си купих от Лидъл зарядна станция с 6 гнезда + 2 за 9 в. А има и за ЮСБ порт да зарежда-за мобилният примерно-1 ампер вади там.
Хубавото е на тази станция че ги зарежда малко като Литиевите клетки. първо рефрешва импулсно, после дъни и след като достигне търсеното напрежение и тнт започва да зарезда със слаб импулсен ток. След 17 часа изключва - така батериите не прегряват повече от необходимото и се зареждат супер. Даже има и индикация за прецакана батерия и за обърнат поларитет.
Интересното че тези зарядни бяха няколко, но само една имаше ЮСБ порт и беше по шукарна на дизайн. Късмет.
Аз имам и стара с 4 гнезда +1х9 в но тя дъни до прегряване.
========
grizan1980
Явно циркуляра си е циркуляр !!!
А зегера върна ли го ???
Просто начинът им на зареждане е друг- дънат се докато не загреят като котлон и пак не е проблем. Разреждат се колкото може и тнт.
Аз за малките батерии от АА и ААА си купих от Лидъл зарядна станция с 6 гнезда + 2 за 9 в. А има и за ЮСБ порт да зарежда-за мобилният примерно-1 ампер вади там.
Хубавото е на тази станция че ги зарежда малко като Литиевите клетки. първо рефрешва импулсно, после дъни и след като достигне търсеното напрежение и тнт започва да зарезда със слаб импулсен ток. След 17 часа изключва - така батериите не прегряват повече от необходимото и се зареждат супер. Даже има и индикация за прецакана батерия и за обърнат поларитет.
Интересното че тези зарядни бяха няколко, но само една имаше ЮСБ порт и беше по шукарна на дизайн. Късмет.
Аз имам и стара с 4 гнезда +1х9 в но тя дъни до прегряване.
========
grizan1980
Явно циркуляра си е циркуляр !!!
А зегера върна ли го ???
EDI
- майстор
Тоя сорт акумулаторни машини - зеге и циркуляр не могат да имат мощността и капацитета на електрическите.Има такива от марковите, които се доближават, ама там нещата стоят на съвсем друга плоскост от към тяло на машината, пакети и цени
.Аз споменах за честия заряд, ама имах предвид рязане на масив с дебелина 20-40 мм, при такава работа ми е интересно как стоят нещата.1,5 метра ОСБ все още е слабо начало, това и 10,8 волтовия ми циркуляр МАКИТА го реже, ама като подкарам плот, леко да натиска и умира.
Чакам да видя отзиви при рязане на масив, някой колега да пробва и да каже.Щото и аз се чудех дали да не си взема циркуляр, ама се отказах.
Колега grizan1980, да не си си взел двата диска, дето бяха на промоция, техния отвор е Ф20, а на циркуляра май е Ф18 по сервизно, ще ти трябва компенсатор, ако ги слагаш.
ПРОФИ, дето вика ФОРЕ не бой са, немаш проблеми.

Колега grizan1980, да не си си взел двата диска, дето бяха на промоция, техния отвор е Ф20, а на циркуляра май е Ф18 по сервизно, ще ти трябва компенсатор, ако ги слагаш.
ПРОФИ, дето вика ФОРЕ не бой са, немаш проблеми.

profesionalist_wood
- майстор
А мерси Еди и Форе. Спокоен съм вече. А по принцип имат ли си срок на годност? Защото никъде не намирам инфо колко години могат да изкарат акумулаторите? 

EDI
- майстор
Ами, колко, божа работа.По принцип на ПРОФИ машините им дават живот по време около 3 години.Моите никелки на GSR 12-2 са направо столетници едната умря на близо 8 години, другата още кара.Единия ми литиев пакет на 10,8 волтовата МАКИТА умря за 3 години, другата още си работи.Всичко зависи от елементите в пакета, електрониката в тях/тези, които имат/, използването и кътането на пакетите.Обикновено живота го дават и в цикли заряд-разряд, различен е за видовете акумулатори.Ама всичко е условно, никой не може да каже конкретния пакет колко ще живее.
nikolson
- майстор
Специално за батерии, "животът" им е в брой зареждания. При НиКдм е посочено 900 заряда, при ЛиЙон 2000. Това е при правилна употреба и идеални условия. Само че има масово "свидетелства" при по-стари инструменти за батерии, които си бачкат дълги години. Лично ми показаха една Макита 18 вт, купена 2001 година, която беше с оригиналните батерии.
Не знам, не разбирам толкова много, за да си обясня подобни "феномени". Собственикът даже нямаше фенер, че да я разрежда, както го дават на книга.
Не знам, не разбирам толкова много, за да си обясня подобни "феномени". Собственикът даже нямаше фенер, че да я разрежда, както го дават на книга.
Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература