Нека намерим най-тънките цени.
EDI - майстор
За самолетите е вярно.БОИНГ имаха проблеми с новите акумулатори.Въпроса е дали са били йонни, полимерни или железни батериите на самолетите.Ама мълчат като партизани, аз поне не разбрах от кой точно вид са били.
fore - майстор
Бе казаха че са били Литиеви клетки. Ама стари били. Само те са способни на това. Беърл Грилс ги дава на късо и прави заря- като магнезиева запалка почти става. По ниска температура, но много огън и искри.
EDI - майстор
Да де, литиеви, ама има литиево-йонни, литиево-полимерни и литиево-железни.Аз с литиево-полимерни /ползвам такива пакети за РЦ самолетите/ съм правил не заря, ами пожари при заряд, направо дупка в плота стана дето има една приказка :-D , хем не ги оставям сами никога, а ги наглеждам.Затова от тогава в торбата при зареждане и нека си гори. :lol:
profesionalist_wood - майстор
коУеги,моят стар винтоверт Ferm си бачка с 12 V -1.3Ah никел-кадмиев акумулатор.
вече карам десета година че и повече :? Може ли да се взриви като литиевите както го описвате по-горе?
grizan1980 - специалист
fore написа:
grizan1980 написа:
fore написа:
Един колега каза че е прецакал вече Верта и го е сменил, по назад в темата- или е успял да претовари батерията или електрониката не си е свършила работата.
Според мен , верта не е претоварен, лично аз мисля, че не съм уцелил бройка. Аз си взех и циркуляра , на село за едни кофражи толкоз дъски нарязах и още не съм зареждал батерията . Държи напрежение около 17,8 В. Странно ми е друго, с стрелкови уред си показва 18 В , а с цифров първо напрежението е по малко 15.6 В и след като натисна копчето на батериите става 17.8 :?

Брат нали това написах и Аз- че ако батерията е в покой напрежението става-15,5 в. Даже го усетих при Верта- при първоначално натискане на 2-ра скорост -той тръгва изведнъж. Понеже напрежението е ниско и докато се възбуди. А после вече има плавно регулиране както следва.
=====

Я кажи циркуляра добър ли е ??? Понеже е с по ниски обороти от стандартните 5000. Как яде дървото ? :mrgreen:

От тях са пуснали малко- няма вече. Докато от Зегетата и Вертовете има още в нашият магазин.

Зегето го тествах в магазина- звукът е ок, ама е по лабаво на обороти от тези на 220в.
========

Стан- геловите са супер !!! Нали с такива за 20 лева направих и двете батерии на Райдера истински. И сега вече е 10 нютона + :mrgreen: А преди беше 5 Нютона -. :partyman:

Само да допълня че литиеви клетки са били виновни за катастрофа на самолети ! Даваха го по Нешънъл естествено. Така че по полека с тях !!!
Зегето го бях взел, рязах едно ПДЧ в избата, ама хич не ми хареса. Някак нямамаше сила. Циркуляра го взех , дори и два диска взех за резервни . Пробвах го с една OSB плоскост - добре я реже , има си сила. Един колега беше писал, че ще се зарежда батерията по често , но след горе долу 1.5 м срез - си седи на зелената лампичка.
fore - майстор
Колега не ги слагай при Литиевите твоите никелки. Акумулаторите с киселина при късо започват да врът и може да стане беля. Но никелките освен да се оксидират и скапят, друго едва ли ще стане. Еле пък взрив.

Просто начинът им на зареждане е друг- дънат се докато не загреят като котлон и пак не е проблем. Разреждат се колкото може и тнт.

Аз за малките батерии от АА и ААА си купих от Лидъл зарядна станция с 6 гнезда + 2 за 9 в. А има и за ЮСБ порт да зарежда-за мобилният примерно-1 ампер вади там.

Хубавото е на тази станция че ги зарежда малко като Литиевите клетки. първо рефрешва импулсно, после дъни и след като достигне търсеното напрежение и тнт започва да зарезда със слаб импулсен ток. След 17 часа изключва - така батериите не прегряват повече от необходимото и се зареждат супер. Даже има и индикация за прецакана батерия и за обърнат поларитет.
Интересното че тези зарядни бяха няколко, но само една имаше ЮСБ порт и беше по шукарна на дизайн. Късмет.

Аз имам и стара с 4 гнезда +1х9 в но тя дъни до прегряване.

========
grizan1980

Явно циркуляра си е циркуляр !!!

А зегера върна ли го ???
EDI - майстор
Тоя сорт акумулаторни машини - зеге и циркуляр не могат да имат мощността и капацитета на електрическите.Има такива от марковите, които се доближават, ама там нещата стоят на съвсем друга плоскост от към тяло на машината, пакети и цени :-D .Аз споменах за честия заряд, ама имах предвид рязане на масив с дебелина 20-40 мм, при такава работа ми е интересно как стоят нещата.1,5 метра ОСБ все още е слабо начало, това и 10,8 волтовия ми циркуляр МАКИТА го реже, ама като подкарам плот, леко да натиска и умира. :lol: Чакам да видя отзиви при рязане на масив, някой колега да пробва и да каже.Щото и аз се чудех дали да не си взема циркуляр, ама се отказах.
Колега grizan1980, да не си си взел двата диска, дето бяха на промоция, техния отвор е Ф20, а на циркуляра май е Ф18 по сервизно, ще ти трябва компенсатор, ако ги слагаш.
ПРОФИ, дето вика ФОРЕ не бой са, немаш проблеми. :partyman:
profesionalist_wood - майстор
А мерси Еди и Форе. Спокоен съм вече. А по принцип имат ли си срок на годност? Защото никъде не намирам инфо колко години могат да изкарат акумулаторите? :?
EDI - майстор
Ами, колко, божа работа.По принцип на ПРОФИ машините им дават живот по време около 3 години.Моите никелки на GSR 12-2 са направо столетници едната умря на близо 8 години, другата още кара.Единия ми литиев пакет на 10,8 волтовата МАКИТА умря за 3 години, другата още си работи.Всичко зависи от елементите в пакета, електрониката в тях/тези, които имат/, използването и кътането на пакетите.Обикновено живота го дават и в цикли заряд-разряд, различен е за видовете акумулатори.Ама всичко е условно, никой не може да каже конкретния пакет колко ще живее.
nikolson - майстор
Специално за батерии, "животът" им е в брой зареждания. При НиКдм е посочено 900 заряда, при ЛиЙон 2000. Това е при правилна употреба и идеални условия. Само че има масово "свидетелства" при по-стари инструменти за батерии, които си бачкат дълги години. Лично ми показаха една Макита 18 вт, купена 2001 година, която беше с оригиналните батерии.
Не знам, не разбирам толкова много, за да си обясня подобни "феномени". Собственикът даже нямаше фенер, че да я разрежда, както го дават на книга.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: