• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 126
Нека намерим най-тънките цени.
koveslav - майстор
anabolicbeast написа:
koveslav написа:
10N са 1кг. Гайковерта работи с удар,вътре има тежест,махало,което се върти около оста и удря и задвижва палец на оста и спокойно може да направи 10кг въртящ момент,а винтоверта е с постоянен въртящ момент през редуктора си,няма как да набере инерция,така да се каже и е нормално да завива само до 2-3кг със същия електромотор. Измерете с динамометричен ключ тези килограми и ще видите,че това са съвсем разумни стойности.
Тези измервания и стойности от производителя са много относителни! Правил съм измервания на моя Райдер 18 волтов 42 Нм с динамометричен ключ от Лидъл - според ключа винтоверта е 28 Нм. Същия винтоверт сравнен с ударна Макита и то с кабел, на която и дават 100 Нм, се справи по-добре от нея в дървено трупче и винт 7,5 х 1... за директен монтаж. Писал съм вече има и клип в тюба за който се интересува!
Вероятно говориш за ударна бормашина,докато принципа на гайковерта съвсем друг.При него удара е по посока на въртенето.Т.е. затяга и развива с удар.Килограмите се получават вследствие на силата на удара,а не на въртящия момент.С него не става да се завиват видии.Аз работя с един 650W Eltos,бормашина с прецизен реглаж на оборотите, на която се сваля патронника за олекотяване,а вътре в оста и е изработен вътрешен шестограм-държач за битове.На макс ръката ми не я удържа,така че от килограмите и не се е налагало да се интересувам...
anabolicbeast - специалист
koveslav написа:
anabolicbeast написа:
koveslav написа:
10N са 1кг. Гайковерта работи с удар,вътре има тежест,махало,което се върти около оста и удря и задвижва палец на оста и спокойно може да направи 10кг въртящ момент,а винтоверта е с постоянен въртящ момент през редуктора си,няма как да набере инерция,така да се каже и е нормално да завива само до 2-3кг със същия електромотор. Измерете с динамометричен ключ тези килограми и ще видите,че това са съвсем разумни стойности.
Тези измервания и стойности от производителя са много относителни! Правил съм измервания на моя Райдер 18 волтов 42 Нм с динамометричен ключ от Лидъл - според ключа винтоверта е 28 Нм. Същия винтоверт сравнен с ударна Макита и то с кабел, на която и дават 100 Нм, се справи по-добре от нея в дървено трупче и винт 7,5 х 1... за директен монтаж. Писал съм вече има и клип в тюба за който се интересува!
Вероятно говориш за ударна бормашина,докато принципа на гайковерта съвсем друг.При него удара е по посока на въртенето.Т.е. затяга и развива с удар.Килограмите се получават вследствие на силата на удара,а не на въртящия момент.С него не става да се завиват видии.Аз работя с един 650W Eltos,бормашина с прецизен реглаж на оборотите, на която се сваля патронника за олекотяване,а вътре в оста и е изработен вътрешен шестограм-държач за битове.На макс ръката ми не я удържа,така че от килограмите и не се е налагало да се интересувам...
:shock: Естествено, че говоря за ударен винтоверт... Модел - TD0101F Бормашина 100 Нм сигурно има, но..
stan73 - майстор
Аз съм виждал акумулаторна бормашина/винтоверт Файн с 90 нютона (беше даже с безчетков мотор и брутална цена, но почти се влюбих в нея). Не знам, вероятно за да удържиш това зверче, китките ти трябва да от хроммолибденванадий поне...
https://www.youtube.com/watch?v=b1uURoa6hI0
http://media.fein.de/campaign/schrauber ... /flyer.pdf
ZEDYCUS - майстор
koveslav

.....докато принципа на гайковерта съвсем друг.При него удара е по посока на въртенето.Т.е. затяга и развива с удар.Килограмите се получават вследствие на силата на удара,а не на въртящия момент.С него не става да се завиват видии.Аз работя с един 650W Eltos,бормашина с прецизен реглаж на оборотите, на която се сваля патронника за олекотяване,а вътре в оста и е изработен вътрешен шестограм-държач за битове.На макс ръката ми не я удържа,така че от килограмите и не се е налагало да се интересувам...
Как стигна до извода, че с гайковерта не може да се завиват видии? :lol:
nikolson - майстор
stan73 написа:
Файн с 90 нютона (беше даже с безчетков мотор и брутална цена... Не знам, вероятно за да удържиш това зверче, китките ти трябва да от хроммолибденванадий поне...
media.fein.de/campaign/schrauber_akku/en_uk/flyer.pdf
Този каталог на Файн, цената въобще не е брутална. Аналозите на Макита са на същите, че и по-високи цени. А тези модели в каталога са и с трета батерия по 4 ач. Освен това са и четирискоростни. За нас са скъпи, ама то на нас всичко ни е скъпо.
EDI - майстор
Най-жестоките машини в тези класове на на ИНГЕРСОЛ-РАНД, последните модели са направо уникати.По принцип са лидери в пневматиката и компресорите, ама в последните 5-6 години развиха и акумулаторните машини и дръпнаха яко напред.Ударните им гайковерти стигат усилия до 1057 нютона, винтовертите до 80 нютона.Технологиите им са уникални.
koveslav - майстор
ZEDYCUS написа:
koveslav

.....докато принципа на гайковерта съвсем друг.При него удара е по посока на въртенето.Т.е. затяга и развива с удар.Килограмите се получават вследствие на силата на удара,а не на въртящия момент.С него не става да се завиват видии.Аз работя с един 650W Eltos,бормашина с прецизен реглаж на оборотите, на която се сваля патронника за олекотяване,а вътре в оста и е изработен вътрешен шестограм-държач за битове.На макс ръката ми не я удържа,така че от килограмите и не се е налагало да се интересувам...
Как стигна до извода, че с гайковерта не може да се завиват видии? :lol:
Имам гайковерт на въздух и нещо не ми харесаха пробите,иначе за моженето,може,къса ги даже.
mitko64 - майстор
Не съм хващал такова(импакт драйвър по модерному) но според отзивите които чета, при еднотипни аку. пакети с драйвъра се завивали много повече винтове среден размер, отколкото с аналогиният верт с едно зареждане. Само къде си няма настройка на момента. Доста се замислям напоследък да си поръчам от Тръпкови едно тяло на бошовско драйвърче 10,8V. А за вертовете с голям въртящ момент си има 36V боздугани със 100Nm.
stan73 - майстор
nikolson написа:
stan73 написа:
Файн с 90 нютона (беше даже с безчетков мотор и брутална цена... Не знам, вероятно за да удържиш това зверче, китките ти трябва да от хроммолибденванадий поне...
media.fein.de/campaign/schrauber_akku/en_uk/flyer.pdf
Този каталог на Файн, цената въобще не е брутална. Аналозите на Макита са на същите, че и по-високи цени. А тези модели в каталога са и с трета батерия по 4 ач. Освен това са и четирискоростни. За нас са скъпи, ама то на нас всичко ни е скъпо.
Цената в този каталог е като за белият свят (а представих него, защото като се опитах да достъпя подобен в БГ представителят, нищо не се получи). Цената в мострената зала на тукашният представител (където видях и пипнах култовата машинка) е мнооого по-серт ! (поне по 2)
П.П. Което пък отваря дискусията защо, ако на някой наистина му трябва такова зверче не вземе да си го закупи отвън на по-човешка цена (а аз му се радвам като на култов хардуеър, нямам чак нужда от такъв, защото на мен ми е достатъчна и много по-слаба машина - с 20 нютона например (оставих си "Малкото Гризливертче" (триклетъчното с бързо сваляем патронник) и един як Бъджет (от първите, моторът му е същият като на стар син Бош, а и се държи като маркова машинка))...
Chefo77 - майстор
mitko64 написа:
Не съм хващал такова(импакт драйвър по модерному) но според отзивите които чета, при еднотипни аку. пакети с драйвъра се завивали много повече винтове среден размер, отколкото с аналогиният верт с едно зареждане. Само къде си няма настройка на момента. Доста се замислям напоследък да си поръчам от Тръпкови едно тяло на бошовско драйвърче 10,8V. А за вертовете с голям въртящ момент си има 36V боздугани със 100Nm.
Мине ли през Бош-България, цената става зверска. За акумулаторен кътър (само за кътър-а) ми искаха или 280 или 320 лева ... при цена 407 на целия комплект (с 2 батерии, зарядно и някакъв консуматив). Ако се решиш, прегледай ибея, някъде към 200 лева стъпва с доставката. И аз съм се замислял за нещо такова да го добавя към верта, но нема леФ :(

http://www.ebay.com/itm/Bosch-GDR10-8-L ... v4exp=true
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 126

Тема "Добри попадения в OLX - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: