Аха, значи викаш, може да се пусна след обяд да видя как са нещата. 

juvesan написа: Има го и синдрома " не продавай хладилници на ескимосите"Зависи. Това, което е за нас хладилник, за ескимосите може да е "отоплител". Нарича се маркетинг.
vasko9999 написа:Аз свалиш веригата и ще я нося в сервиза на Хускварна. Ще преброя зъбите.fore написа:Относно шината мисля че друга НЯМА да ти трябва-докато се износи шината резачката отдавна ще я няма...Шината е 40см-16" инча.В документите на моята резачка за верига и дават стъпка 3/8",за шина 16"/40см,56-ПЕТИ не звена и дебелина на петата 1.3мм(бошовите резачки са с дебелина на петата (която реално влиза в шината) 1.1мм. Не знам какво точно дават по документи на лидълската резачка,каквото пише там такава верига вземи.След три годишно обикаляне по строителните магазини,нали не специално за верига (баумакс,алати,бриколаж и т.н.) накрая в ПРАКТИКЕР-Пловдив преди два месеца(преди това никъде нямаше ходих и в магазини само за резачки и ме гледат като голям камък) намерих тази универсална верига(от снимките) с точни за мен данни производство на Husqvarna за 26лв,по спомен мисля че имаше същите данни но и с 57 пети.Пък и недей бърза толкова аз четвърта година си карам още с оригиналната верига(стига да не я удариш) като я заточа с машинката от лидъла за точене на вериги става перфектна.vasko9999 написа:Имам подобна ел.резачка закупена преди три години(тази четвърта) на енхел за 160лв на промоция от баумакс и без никакви проблеми си режа по 12-15 кубика дърва на година .Тя също е 2.2 kw. с 40 сантиметрова шина и верига на орегон както лидълската(препоръчвам ако сервиза предлага да си вземете и допълнителна верига трудно се намират).В тоя ред на мисли след като преписах кодовете от книжката на резачката, днеска се разходих до Шведскиятмагазин да питам за верига и шина.
Естествено по тях продавача не можа да ми намери точните верига и шина. Звъннах в сервиза и майстора ми каза че веригата е със стъпка 3/8 и видно от кода и 57 звена.
Обаче за шината не можа да ми отговори колко инча е. Намирам в нета -16 ?
Според сервизният майстор може да се вземе и приблизителна шина и верига като заместители на оригинала естествено. Стига да не превишават оригиналната шина от 460мм.
Колега ти знаеш ли колко инча е тая шина ? На нея има 91 като номер-а в нета това го намирам като 16 инча.
Иначе свалям и нося в магазина и това е.
========
На Хускварна са с 56 звена и трябва и шината да се сменя за да стане !
EDI написа:Дискове ако се поръчат от англия може да ви дойдат доста по тънкоnikolson написа:На дисковете може да се обърне внимание, стават за герунг МЕТАБО, Ф30 е монтажния отвор.Не знам само ъгъла на заточване на пластините, ама това трябва на място да се погледне.Иначе цената е трепач.Един свестен диск е над 100 лева.nanobanano написа:Перфоратора от четвъртък изглежда хубав.Също и акумулаторната ножица,конкурент на бошовската от кауфландhttp://broshura.lidl.bg/8fdb8ea9-8f4d-4 ... b96e1/#/12
Това е следващата седмица! Някои хора пак няма да спят спокойно.
И аз се канех днес да мина да видя едно-друго, ама до следобед едва ли нещо ще остане.
resistbody написа:Ебати свредлата, ебати и скапания лидъл умрял... в 8:15 няма стъпаловидни, добре че е имало от комплект N1 в него има поне едно стъпаловидно...Аналогичен случай - и аз се вредих за No.1 Като се замисля, май не е лоша оферта (Само да разбера за какво служат останалите му компоненти).
Скапаняците от лидъла, защо се хабят да правят тея скапани брошури и реклами ако ще пуснат само 5 умрели бройки....
Дано четат темата тяхната мама....
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: