Нека намерим най-тънките цени.
anabolicbeast - специалист
vasko9999 написа:
Само не разбрах с тези стъпални свредла освен ламарина друго може ли да се пробива?В смисъл такъв на дадения диаметър стъпало ширината е около 3-4мм,реално материала които пробиваш трябва да не е по дебел от тези 3-4мм. Това свредло като се затъпи заточва ли се някак или в коша?
Аз съм пробивал и по-дебел винкел, но трябва двустранно да разшириш!
fore - майстор
Ъгловата я дават само за дърво при 500 об макс ! За това е с втулки. Обаче ако ми падне метал пак ще се пробива при нужда с нея. Пише че загрявала. Еми без грес ще грее. То и с грес грее, но отива към корпуса и се охлажда.

Един 2000 вата елтоски флекс след като му пренавих ротора и го сглобих му намацах здраво грес в ъгловата- загрява добре. А другият пак Същият, но купуван от Бащата -като нов , не е ревизиран никога- не грее там, защото греста е колкото да има.
dadko - майстор
Ъгловата приставка може да е с втулки, но пък на приспособлението за заточване са сложили лагер! Има и резервен камък... Е, корпуса е пластмаса, ама как иначе се докарва цена от 6,99 лв?
fore - майстор
Точилото за свредла е добро докато е ново. В отворите има направляващи пъпки пластмаса които позиционират правилно свредлото -страниците за заточване -да са под точният ъгъл. При точенето бургията започва да яде тези пъпки. Неминуемо тя вибрира и ги изяжда. Крайният ефект е неточно заостряне на свредлото.

Тука в центъра почти свършиха тия спец свредлата. Значи имаше няколко за тапи и за дърво-фрези.
Имам чувството че стъпаловидните и фрезовите ги купуват и хора само заради цвета-златни са :mrgreen:
Един колега купил за тапи и замби. Обаче от тези непрекъснатите за тапи. Каза ми че не знае за какво са, но ги е взел. :mrgreen:

Аз не разбрах каква е разликата между двата вида за тапи ? Тривърхите и цилиндричните.

======

Поялник го разгледах и по мое мнение е доста зле.
Човката е на резба- като винт. Като прегори и ходи търси. Ще трябва да се пренарязва с резба истинска ако има такъв диаметър. Груба е- конуса е голям и дебел. Цялата дръжка е много лека и тенекиена някакси.
Та този поялник хем като с човка за мощни тиристори, хем е тенеке което грее много но какво пои ?
Дано тинола който дават да не е от гърмящият :?:
Та моето мнение за поялника е -НЕ. Верно е че имам база за сравнение с доста качествен, но........
menka - напреднал
fore написа:

Аз не разбрах каква е разликата между двата вида за тапи ? Тривърхите и цилиндричните.
Едните са прави(цилиндър), а другите скосени(конусовидни).

В Добрич имаше свредла само за тапи и по два-три комплекта замби и зенкери.
А иначе от акумулаторния комплект - доста зегета, няколко верта и циркуляр.(с тия 30лв над немската цена сами си го нахакаха)
Има дори и от дългите стеги/водачи останали.
klomo - специалист
Кое точно е конусно?
Аз взех от тези с 4-те режещи пера и не се усеща никакъв конус.
Според мен са еднакви. Чудих се дали да взема и цилиндричните,но бях гледал едно клипче много триене много нещо и ми изглеждат с по малко живот.
nikolson - майстор
:?: Променям поста си, защото при първоначалното писане някои мнения липсваха и смисъла беше друг. :arrow:
Последна промяна от nikolson на чет апр 30, 2015 5:34 pm, променено общо 1 път.
Kasap - специалист
Не бях обърнал внимание на акумулаторния мини-шлайф. Върнах се и купих последната бройка, с надежда че батерията е като на 10.8 волтовия ми верт от последната акция. Ако съм познал, ще си струва инвестицията :)
menka - напреднал
klomo написа:
Кое точно е конусно?
Аз взех от тези с 4-те режещи пера и не се усеща никакъв конус.
Точно за тях мислих, че имат лек скос. Може и да греша.
stan73 - майстор
Kasap написа:
Не бях обърнал внимание на акумулаторния мини-шлайф. Върнах се и купих последната бройка, с надежда че батерията е като на 10.8 волтовия ми верт от последната акция. Ако съм познал, ще си струва инвестицията :)
Аз даже си носех Малкото Гризливертче, за сравнение дали ще става акумулаторът от акумулаторното мултишлайфче и ако да - да си имам 2 и така да го купувам. Обясних им сутуацията, позволиха ми да го внеса и проверя, но за съжаленние акумулаторчето малко се различава и трябваше да го доработвам доста, за да стане, а така отпада гаранцията и се отказах. Но иначе си е добра оферта...

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: