Нека намерим най-тънките цени.
monster18 - специалист
Колеги станцията за заточване май се вижда стабилна или се лъжа ?
mitko64 - майстор
monster18 написа:
Колеги станцията за заточване май се вижда стабилна или се лъжа ?
Kaто цена не е нещo впечатлително, на Кауфланд Гюлдето е на същата цена. В германският Лидл има 53 впечатления и е оценено на 4,4 от 5 звезди, но това не е показателно, защото и на скапани артикули, рейтинга е висок. Интересно е, който разбира немски, какви са коментарите(4 мнения), оценени с две звезди! http://www.lidl.de/de/parkside-schaerfs ... ageSize=36
fore - майстор
" Идеята е добра, но диамантената песъчинки прекалено голям за глоба нож. В допълнение, ще бъде по-добър водач за стабилна придържане на ъгъла на заточване на предимство. Най-малката мърдам води до накланяне, и прави предходната заточване нищо. Може би не можете да очаквате повече за толкова малко пари. "

Понеже силата ми е в Английският- с Гугъл преводача се получи това. Не ме карай да ти го редактирам колега.

Само ще преразкажа по преведеният текст- има добър замисъл- но не става за нищо. А си мръднал- директно от ножа/ножицата прави зиг-заг. Което е и естествено. Ако си като робот и подаваш еднакво и без трепване острието- тогава е много добра машина.
Също камъка бил с голяма едрина и отнемал много материал. На настолните шмиргели има два камъка- единият винаги е фин, а другият едрозърнест.
При заточването на бургиите е подобна историята- и като износиш подвеждащите водачи- си до там.

Специално за ножове Аз ползвам едно точило със стоманени дискове- много твърди- има дръжка. Слагам го на дъската за рязане и прекарвам ножа през него натискайки и рязко- направо отнема стружки. Преди това го намокрям с вода.
Него намерих на Илиенци- магазин за домакински прибори. От там взех и едни Чайна/нераждаема стомана- ножове-със сини гумирани дръжки- много твърди и качествени. Цяла серия са. Та ножа на Готвача + това точило е много лоша комбинация- разбрах го по трудният начин. :mrgreen:
Докато си рязах домати-ми изхвърча възглавничката на показалеца- за пръв път виждах такова нещо- резанче от пръста си на дъската. Та -от тогава много внимавам с тия сатъри и купих по малките ножчета за да си режа домата. :mrgreen:
Бургиите на шмиргела- финият камък на 60 градуса. Ако е видия за бетон в коша- това няма точене- износва камъка само !
vasko9999 - специалист
Някой взе ли си от чуковете да сподели същите като преди ли са?Бургиите на бройка за камък и фаянс май си заслужават,гледам и те са на ADW.
fore - майстор
Аз лично дупча фаянса с видия за бетон. Става без проблем. Обаче една теракота в моята баня ми скри шаибите. Направо гранитогрес. Трябваше да се постави преградно стъкло. До тука в стената пробих маса отвори за закачалки и тнт. Без удар с малката Елтоска. Ако бетона отдолу се окажеше як -сменях с перфоратора-Спаркито.
Тия подови плочки се пробиха с удар само. Егати здравината.
brum - майстор
Батериите дето са пуснали днес са добри. LSD са (или поне миналият път като вземах същите бяха такива) и поради това са много подходящи за дистанционни, безжични устойства (мишки, клавиатури). На такава цена LSD батерии само в Lidl съм срещал. Даже китайските са по 2лв/бр за ААА и към 3лв/бр за АА батерия, отделно плащаш и транспорт.

LSD = low self discharge или казано на българкси - малък саморязряд. За разлика от масовите NiMh батерии на тия заряда им пада много по-бавно от стоене.
kozl - майстор
А като капацитет как са :?
fore написа:
Аз лично дупча фаянса с видия за бетон. Става без проблем. Тия подови плочки се пробиха с удар само. Егати здравината.
Не съм срещал в ЛИДЛ, но в други магазини има корони за бормашина без удар - стават за плочки. След като строших две плочки с перфоратора, оти мАстора ги беше остаил кухи отзад и си купих от Баухаус. Много скъпи и не изкараха достатъчно. Скоро ползвах едни по 5-6 лева и десет дупки не могат да направят. Но в ЛИДЛ-а не съм срещал таквиз :|
brum - майстор
kozl написа:
Горе-долу масовият капацитет за размера. ААА са 950mAh, АА са 2300mAh. Стига стойностите да са вярни, че не съм ги мерил :) .
fore - майстор
kozl написа:
fore написа:
Аз лично дупча фаянса с видия за бетон. Става без проблем. Тия подови плочки се пробиха с удар само. Егати здравината.
Не съм срещал в ЛИДЛ, но в други магазини има корони за бормашина без удар - стават за плочки. След като строших две плочки с перфоратора, оти мАстора ги беше остаил кухи отзад и си купих от Баухаус. Много скъпи и не изкараха достатъчно. Скоро ползвах едни по 5-6 лева и десет дупки не могат да направят. Но в ЛИДЛ-а не съм срещал таквиз :|
Да- това е проблем-ако има кухини под плочката. Но тия просто нямаха дупчене без удар- на 1 джаул. Водят го лек строителен материал.
Аз от Лидъл взех диамантени корони, но те са за големи диаметри. А въпроса беше за 6 мм отвор за рапидка.
vasko9999 - специалист
Преди малко се връщам от лидъла.Чуковете са на ADW,взех този с единия зъб (дърводелски го водят)-наистина е добре закален като чукна по стара здрава наковалня и се откопират зъбите от чука по наковалнята,има и магнитен държач за гвоздеи(доста интересно залепя пирона и ковеш с една ръка).Останалите два чука може би са пак от добър материал но дръжките са ДЪРВЕНИ а не от хикория както някой по напред беше писал.Взимах си и бургии две за камък-бетон,и две за плочки,на тези за плочките пробиването с УДАР Е ЗАДРАСКАНО,докато на другите не е,не знам какъв е точно замисъла(нали след като пробиеш плочката след нея има или тухла или бетон)?

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: