Нека намерим най-тънките цени.
Chefo77 - майстор
profesionalist_wood написа:
Не знам дали на циркулярите на Бош са също с ремък?
Не са.
Този ремък няма ли опасност да започне да приплъзва, все пак там има доста прахоляци ...
profesionalist_wood - майстор
Ами на мен ми помага ремъка като се заклини парче дъска с чеп или ако натисна рязко и по този начен няма да изгоря мотора,а само ремъка ще се приплъзва в шайбата.
vsn - помощник
kr1100 написа:
vasko9999 написа:
vsn написа:
...Няма да се впускам в обяснения за ней,тук( http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.ph ... &start=345) колегите от VW клуб
Колегата може да ме пита и тука директно. Писал съм VВ форума под ник / kris11/
Имам 1 я модел от 04.2012г Toзи март се спука 1 пластмасов кръг в/у който се трие съчмата на турбодюзата. Мислех да си правя нова шайба от полиамид, но отидох с турбодюзата -върнаха ме за да занеса цялата водоструйка.Нямаха от новия модел и ми върнаха парите /239 лв/.Отидох в друг ЛИДЛ и купих новия модел с 3 г гаранция.
Върши добра работа.Понеже на вилата я захранвам от резервоар 3куб съм сложил фин прозрачен ф-р /им снимки във Vw форума. Водата е от кладенец с дъно пясък помпата смучи песъчинки .
За 3г работа преди се миеха 3-4 автомобила -1 път запушена дза на турбодюзата и спукана пласмасова шайба пак там. Дюзата метла не ми харесва
Преди малко пробвах водоструйката,върши прекрасна работа!
И на мен не ми харесва дюзата ,,метла", измих къщата на кучето,която е боядисана направо и свали боята :shock:
За цената си от 145лв. е перфектна и наистина отговаря на клас водоструйки от 400лв.и нагоре.
vasko9999 - специалист
Колега водоструйката намалена ли беше та е на тая цена?
Chefo77 - майстор
profesionalist_wood написа:
Ами на мен ми помага ремъка като се заклини парче дъска с чеп или ако натисна рязко и по този начен няма да изгоря мотора,а само ремъка ще се приплъзва в шайбата.
То ако така лесно изгаря мотора, ебаси насрания циркуляр ... Ползвал съм едно след друго 2 броя 800-ватови китайчета, които редовно блокираха като им подадеш по-бързо дървото и не успях да ги изгоря - първото го пребих с тачка, второто го подарих. Да дам шапка пари за циркуляр и той вземе изгори :?
Предполагам има логика при машини с по-големи диаметри на дисковете да бъдат с изнесен мотор, за да не се натоварва с балансиране. Или пък да обира вибрации.
mitko64 - майстор
На лидълеца май е четков моторя, та не знам как е с горенето, но навремето на моят габровец Рачо изгорих асинхрония двигател. Бичех едни дъски от греди, три пъти ми изключва защитата, ама нали бързам, не го оставих да изстине и на четвъртия се разсмърдя. После 30 кинта за пренавиване. Б иченето на дебели детайли явно доста си товари двигателя.
Фитилчо - майстор
Обикновенно, двигателя на циркулярите подава 2850 оборота и на края на диска му трябват около 4000
Тоес предавателното число на ролките прави така, че се задъхва :? няма повер
profesionalist_wood - майстор
Преди време бях качил един немски Гюд,абсолютно същата конструкция има мотора
viewtopic.php?f=54&t=39380&hilit=%D0%B5+%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5+%D0%BC%D0%B8+%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BD%D0%B0+%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5+%D0%BC%D0%B8+%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BD%D0%B0+%D1%86%D0%B8%D1%80%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%8F%D1%80+Gude
vsn - помощник
vasko9999 написа:
Колега водоструйката намалена ли беше та е на тая цена?
Да,намалена е от 222лв. на 145лв.
Предполагам,че това е локална разпродажба.
Днес минах пак през Лидъл и бяха останали 3 бр.
koveslav - майстор
Когато цркулярите(моделите с 4-5000 оборота) са с колекторни мотори ремъчната предавка е понижаваща,а ако са с асинхронни мотори е повишаваща. Колекторните е добре да не работят дълго време без товар и да се спират,ако има повече от десетина секунди между операциите,за да не им се повредят роторите от свръхобороти.Асинхронните пък е добре да не се спират и пускат прекалено често,а да се оставят да работят между операциите,защото при прекалено чести стартове прегряват....Пълно щастие няма,но според тези особености машината за стационарна и продължителна работа трябва да е с асинхронен мотор,а за олекотяване,мобилност и чести пускове за дребни операции трябва да е с колекторен двигател.
Има и евтини модели с 200-210мм дискове,монтирани директно на вала на асинхронен мотор и съответно само 2800 об/мин. Според мен при тази скорост те не режат,а по-скоро самоще стържат. От този вид конструкция добре ще работят моделите с дискове може би над 300-350мм,за тях оборотите ще са достатъчни.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: