Нека намерим най-тънките цени.
stan73 - майстор
griffin написа:
Ако шмиргела бие може камъка да е дебалансиран ако биенето е настрани може да завъртите диска и да го стегнете пак, така с няколко опита ще се намали биенето. Аз подлагам големи картонени шайби с изрязан сегмент от шайбата като се въртят двете шайби една спрямо друга може да се правят регулуровки. Ако диска бие нагоре надолу може да се шлайфа леко диска е подобно чудоИзображение. Има и други видове но мен тоя ми допада повече. Малките шмиргели бият по малко заради размера на диска но с малко играчка можете да си настроите и големите камъни. Има доста филмчета в интернет.
Разглезихте се с тия връщания ми се струва :lol:
Е, мисля, че е прекалено чисто нов инструмент и то марков (Гризли), да трябва да го доработвам така. Освен това, предполагам, че и така отпада гаранцията. Предпочитам да го върна или да ми го сменят с нормално работещ инструмент. (предполагам си спомняте, че съм похвалил доста от нещата им, които си заслужават, даже някои колеги ме бъзикаха, че съм им правил реклама...) Още повече, че вече имам друг, който в сравнение с този работи почти перфектно. Ако ми го сменят с друг, който се навият да тестваме там (а и ако още ги има де) - ще си оставя Гризли шмиргел, а ако не - ще си карам с Бъджет-а, той поне е производство на Голдхенд ГМБХ и си е добре направен (има лекички вибрации, но в сравнение с този си е направо почти перфектен (очаквах Гризлито да е по-добър, но за съжаление, пак - късата клечка)). Принципно аз, докато инструментите са в гаранция, не обичам да ги отварям/модифицирам, а и все пак Лидл предоставятт голяма гаранция, която си уважават.
mitko64 - майстор
Aко оста е стругована накриво, обикновено биенето изглежда като диска да се отдалечава и приближава към упора, имам един такъв Ферм, страшна трагедия. Имам шмиргел от Лидл, онзи с лентата, та диска на него биеше, обаче по друг начин- ляво, дясно. Предположих, че са криво струговани шайби, но се оказа,че вътре в диска има някаква пластмасова втулкка, преходна от 1/2 на 16мм, та тя е кривата. Набих на оста една тръбичка 16мм. и диска без втулка направо заспа= никакви вибрации.
stan73 - майстор
Аз съм на мнение, че като купувам нещо чисто ново трябва да си работи от нормално до отлично. Ако в последствие се повреди - има гаранция, ако след гаранционно се повреди, в случай, че съм в състояние го ремонтирам и по-възможност тунинговам, ако не, но си струва - на специалист. Ако пък не става или за части или на боклука. Но съм твърдо против да купя нещо скапано и в гаранционният му срок да го ремонтирам.
mitko64 - майстор
Аз го ремонтирах по принуда, писах в друга тема(нянаше как да ми приемат гаранцията)
anabolicbeast - специалист
mitko64 написа:
Aко оста е стругована накриво, обикновено биенето изглежда като диска да се отдалечава и приближава към упора, имам един такъв Ферм, страшна трагедия. Имам шмиргел от Лидл, онзи с лентата, та диска на него биеше, обаче по друг начин- ляво, дясно. Предположих, че са криво струговани шайби, но се оказа,че вътре в диска има някаква пластмасова втулкка, преходна от 1/2 на 16мм, та тя е кривата. Набих на оста една тръбичка 16мм. и диска без втулка направо заспа= никакви вибрации.
Аз също имам тоя с лентата и там биенето идва от криви камъни, и е пренебрежимо. Забелязах, че почто всички евтини машини имат този проблем с кривите камъни. Колкото до отвора в който влиза оста на шмиргела при мен не е от 20 на 16мм чрез втулка, а е 12,7мм директно поставен. Стана ми интересно понеже го беше споделил по-нагоре в темата и реших да видя как стоят нещата.
mitko64 - майстор
Не може да няма втулка, тя се не вижда, покрита е с логови лепенки. При мене стана пожар та се е стопила почти изцяло. Тогава се видя, че отвора е 16мм, без втулката. А машината с лентата се оказа корава, не съм вярвал, че двигателя ще тръгне след тази температури.
presar - специалист
Тази отвертка е произведена от ADW, ABRAHAM DIEDERICHS на ама под друг бранд и се продава в Пени маркет за 9.99 дали ще е същото качество?
Купих го заради многото различни битове.

Изображение Изображение
Последна промяна от presar на пон май 25, 2015 7:21 pm, променено общо 1 път.
gibson58 - специалист
Taя станцийка дали ще е читава? И дали има чофки после за нея? http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID ... =bg&title=
stan73 - майстор
presar написа:
Тази отвертка е произведена от ADW, ABRAHAM DIEDERICHS на ама под друг бранд и се продава в Пени маркет за 9.99 дали ще е същото качество?
Купих го заради многото различни битове.
Всъщност беше 13.
anabolicbeast - специалист
mitko64 написа:
Не може да няма втулка, тя се не вижда, покрита е с логови лепенки. При мене стана пожар та се е стопила почти изцяло. Тогава се видя, че отвора е 16мм, без втулката. А машината с лентата се оказа корава, не съм вярвал, че двигателя ще тръгне след тази температури.
Специално мерих отвора на камъка 12,7мм е! Широк е 20мм диаметър 150. Единствения вариант е да са различни партиди.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: