Като каза еконт. Наскоро ми се случи следната случка, поръчвам ножица за ламарина от продавалника, с изричното условие да е с опция преглед, да видя дали не е нащърбена и изкривена. Пристига в Еконт, отивам аз и ми казват, имаш преглед, ако откажеш пратката, трябва да платиш в двете посоки доставката. Е това не мога да го разбера нещо. По тази логика, какво пречи аз да пратя каквото си поискам примерно за 1000 лева на когото реша и да кажа, че ако не му хареса трябва да го плати в двете посоки? Това ми се струва доста неправилно ако наистина е възможно.
Все някой от двамата трябва да поеме куриерските разходи- то си има опция и за двете и изпращача заявява коя от двете страни ще поеме разходите.
Щом изпращача се прави толкова на тарикат- казваш просто, че няма да преглеждаш пратката и нищо няма да получаваш и толкова- все едно въобще не си влизал в офиса им. Казваш им едно "Довиждане" и те така.
Или-звъни му куриера, говориш с изпращача и се разбирате, че ако не поеме той в едната посока, а ти в другата- няма да отваряш да преглеждаш нищо, връщат си му пратката и той си поема всичко и в двете посоки.