Нека намерим най-тънките цени.
Andisi
Като каза еконт. Наскоро ми се случи следната случка, поръчвам ножица за ламарина от продавалника, с изричното условие да е с опция преглед, да видя дали не е нащърбена и изкривена. Пристига в Еконт, отивам аз и ми казват, имаш преглед, ако откажеш пратката, трябва да платиш в двете посоки доставката. Е това не мога да го разбера нещо. По тази логика, какво пречи аз да пратя каквото си поискам примерно за 1000 лева на когото реша и да кажа, че ако не му хареса трябва да го плати в двете посоки? Това ми се струва доста неправилно ако наистина е възможно.
dadko - майстор
Все някой от двамата трябва да поеме куриерските разходи- то си има опция и за двете и изпращача заявява коя от двете страни ще поеме разходите.
Щом изпращача се прави толкова на тарикат- казваш просто, че няма да преглеждаш пратката и нищо няма да получаваш и толкова- все едно въобще не си влизал в офиса им. Казваш им едно "Довиждане" и те така.
Или-звъни му куриера, говориш с изпращача и се разбирате, че ако не поеме той в едната посока, а ти в другата- няма да отваряш да преглеждаш нищо, връщат си му пратката и той си поема всичко и в двете посоки.
Kirilpm - специалист
TACHO написа:
presar написа:
Има един сладур в OLX продава нови внесени Parkside инструменти на прилична цена,но нямат гаранция,дали си заслужават аз съм малко скептично настроен да купувам втора ръка па макар и ново.
Ако говориш за този юнак http://olx.bg/ads/user/1nec/ бих те посъветвал да бягаш по-далече от него. Изключително некоректен и нагъл е, освен това внася употребявани уреди, които са върнати в немските Лидъл-и заради дефект, повреда и т.н. Бях поръчал от него един циркуляр, имаше няколко в наличност като се кълнеше, че са чисто нови, неотваряни. Аз изрично му казах, че бих взел само нов и то работещ без дефекти. Изпрати ми по Еконт циркуляр, който не беше нов, а ползван и освен това въобще не беше изряден, а ручеше, все едно в него няма елмотор, а камъни. С две думи напълно потрешена машина, на която дори и диска биеше здраво. Т.е. не стига, че предлага повредени боклуци, но и лъже и подвежда клиентите си. Е платих си Еконт-а и си му го върнах. Занапред ще знам да не връзвам на такива измамници.
Аз взех акумулаторна отвертка от същия,наистина е нагло пишлеме,в момента в който му казах че продава инструменти от Лидл с 150 процента надценка веднага изрева.Но поне машинката за сега е коректно работеща.Чудно ми е какво ще стане ако ми пратят някакъв тотален боклук като в твоя случай,пробвам го в офиса на еконт и си замина като оставя продавача да си го прибира.
TACHO - специалист
Kirilpm написа:
TACHO написа:
presar написа:
Има един сладур в OLX продава нови внесени Parkside инструменти на прилична цена,но нямат гаранция,дали си заслужават аз съм малко скептично настроен да купувам втора ръка па макар и ново.
Ако говориш за този юнак http://olx.bg/ads/user/1nec/ бих те посъветвал да бягаш по-далече от него. Изключително некоректен и нагъл е, освен това внася употребявани уреди, които са върнати в немските Лидъл-и заради дефект, повреда и т.н. Бях поръчал от него един циркуляр, имаше няколко в наличност като се кълнеше, че са чисто нови, неотваряни. Аз изрично му казах, че бих взел само нов и то работещ без дефекти. Изпрати ми по Еконт циркуляр, който не беше нов, а ползван и освен това въобще не беше изряден, а ручеше, все едно в него няма елмотор, а камъни. С две думи напълно потрешена машина, на която дори и диска биеше здраво. Т.е. не стига, че предлага повредени боклуци, но и лъже и подвежда клиентите си. Е платих си Еконт-а и си му го върнах. Занапред ще знам да не връзвам на такива измамници.
Аз взех акумулаторна отвертка от същия,наистина е нагло пишлеме,в момента в който му казах че продава инструменти от Лидл с 150 процента надценка веднага изрева.Но поне машинката за сега е коректно работеща.Чудно ми е какво ще стане ако ми пратят някакъв тотален боклук като в твоя случай,пробвам го в офиса на еконт и си замина като оставя продавача да си го прибира.
На Еконт си платих само доставката до мен, защото момчето изрева, че иначе то трябвало да я плаща и ми стана жал за него. Но обратния път до Свищов беше за сметка на ония келеш.

Най-тъпото беше, че написах в OLX негативен коментар за измамника, но той не се появи под обявата. Там имаше само положителни хвалебствия. Явно и там има яка цензура като в бг-ремонтите :lol: :lol: :lol: :lol:
Andisi
dadko написа:
Все някой от двамата трябва да поеме куриерските разходи- то си има опция и за двете и изпращача заявява коя от двете страни ще поеме разходите.
Щом изпращача се прави толкова на тарикат- казваш просто, че няма да преглеждаш пратката и нищо няма да получаваш и толкова- все едно въобще не си влизал в офиса им. Казваш им едно "Довиждане" и те така.
Или-звъни му куриера, говориш с изпращача и се разбирате, че ако не поеме той в едната посока, а ти в другата- няма да отваряш да преглеждаш нищо, връщат си му пратката и той си поема всичко и в двете посоки.
Точно това ми беше мисълта, че не би трябвало да има начин да те задължат да платиш каквото и да било, иначе още утре почвам на процент в Еконт и карам под ред по указателя :D

Съгласен съм, че има и много некоректни, които гледат стоката, или казват че не им харесва или казват тука има еди си какъв дефект искаш ли за 50% от договорената цена да ти я взема или си плати разходите. Но не мисля че това е начина за решаването на този проблем.

Мен и друго нещо не ми харесва в БГ търговците. Прави си втори акаунт и почва да си прави хвалебствени коментари с положителен рейтинг(около 300 на брой) и разчитат че никой няма да седне да ги гледа дали са от един и същ профил, а просто ще види че има положителен рейтинг 300 и ще каже, брей много добре.
Последна промяна от Andisi на ср май 27, 2015 3:20 pm, променено общо 2 пъти.
mitko64 - майстор
Kirilpm написа:
TACHO написа:
presar написа:
Нещо си в грешка с тези 150 процента. Провери модела с Гуглето да видиш за какви цени става въпрос. Сложил си е там 11лв. отгоре спрямо цената в БГ.
jika777 - напреднал
Andisi написа:
sun_17 написа:
днес минах през лидл в Разлог и направих няколко снимки за хората който ги интересува и питаха по-назад за перфоратора видях и 1 фреза за канали и поне 10бр. ключове към 11ч.

Здравейте,

Да попитам - има ли разлика в асортимента продукти, които се предлагат в различните градове?
Например в Русе миналата седмица нямаше такъв перфоратор ( като на снимката).

Тази седмица пък в онлайн каталога http://www.lidl.bg/bg/Online_Brochure.htm има показани стоки, който пак ги няма в магазините.
Зависи по кое време си отишъл колега. Малко да закъснееш и може само на картинка да ги гледаш някой неща. Имам чувството, че като някой хора върнат определени стоки, после ги разпределят по другите магазини. А има и възможност да върнеш стока в магазин различен от този от който си закупил самата стока. Така стоката, мисля че остава в магазина в който е върната.
за информация-поста написах поне 2 седмици след като беше изтекла промоцията на винтоверта и бургиите
presar - специалист
TACHO написа:
presar написа:
Имах предвид ето този http://olx.bg/ads/user/1g1K/ той предлага само Парксайд и Силвъркрест
Последна промяна от presar на ср май 27, 2015 4:14 pm, променено общо 1 път.
jika777 - напреднал
Andisi написа:
Като каза еконт. Наскоро ми се случи следната случка, поръчвам ножица за ламарина от продавалника, с изричното условие да е с опция преглед, да видя дали не е нащърбена и изкривена. Пристига в Еконт, отивам аз и ми казват, имаш преглед, ако откажеш пратката, трябва да платиш в двете посоки доставката. Е това не мога да го разбера нещо. По тази логика, какво пречи аз да пратя каквото си поискам примерно за 1000 лева на когото реша и да кажа, че ако не му хареса трябва да го плати в двете посоки? Това ми се струва доста неправилно ако наистина е възможно.

и аз имах такъв случай,служителката на Еконт ми заяви... плати доставката или опция преглед няма на пратката.
Твоя отговор е: обадете се на изпращача да разреши (от него зависи,той така е заявил "тариката", да не се мине с транспорта ако поне не харесаш стоката) или да си го взема и той да си плаща транспорта.Ако човека който праща е читав и знае ,че е пратил това за което сте се разбрали,разрешава директно на Еконт по телефона и няма проблеми.
Vacvi - помощник
Моля, помогнете!
Акумулаторен винтоверт PABS 18-Li B3, закупен от Лидл през 2013г.
След поставяне на батерията в зарядното, свети постоянно червения светодиод.
Искам да разбера проблема в зарядното ли е или в батерията.
Колко волта трябва да "вади" зарядното и евентуално какво друго да измеря без да нарушавам условията на гаранцията, за да преценя, кое от двете да пратя за ремонт.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: