• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 370
Нека намерим най-тънките цени.
nikolson - майстор
Водна шкурка № 800 и №1200. Полир машина, или ъглошлайф с ниски обороти, полир паста и кече, кофа с вода и половин час време. С това се лъскат фарове.
XpacTa - специалист
Да, но после трябва да ги защитиш някак си. Дали с лак, дали с фолио. Или с някакъв химикал за UV защита, какъвто евентуално има в този комплект.
radius - майстор
Купих си комплекта макар, че моите фарове първо им трябва с рашпилата да ги мина :lol:
mironcho - специалист
Имам комплакта от преди 4-5 години (или повече), става за оправяне на малки драскотини. За фарове и то доста повредени няма да ми стигне търпението.
Ходил съм на автомивка, къдено срещу 20лв допълнително и 25мин заедно с измиването на колата фаровете стават супер. Остава проблема как да се защитят от по-нататъчно остаряване.
swissmad1 - специалист
чет окт 01, 2020 10:07 ammironcho написа:
Остава проблема как да се защитят от по-нататъчно остаряване.
Облепват се с предпазно фолио.Има ефект няколко години.

https://www.youtube.com/watch?v=ugCRZrFkwR8
Aframe - напреднал
Не знам как е положението в лидл с наличностите, но най-добрия вариант за полиране на фарове (според мен) е:
Шкурка 800, Шкурка 1200, Шкурка 2000, Шкурка 3000, Едра паста, Фина паста.

На този етап фаровете трябва да са изцяло матови и заснежени, без никакви видими дълбоки деруги. Палагане на безцветен лак (ако не е UV, то поне термо-устойчив) - слагат се 3-4 ръце, първата лека, следващите обилни, но без стичане.
Следва 24 часа период за пълно изсъхване, а след това процедурата се повтаря, започвайки от шкурка 2000–>3000–>4000->едра паста-фина паста. На този етап можете да кажете, че сте приключили и след 1-2 години да правите същото.

Но за да удължите живота, слагате запечатващ спрей след всяка автомивка.
А ако трябва да стане качествено - слагате фолио.

Цялото шкурене се прави водно, машината на бавни обороти и никога с ръба. Честно казано и на ръка става, но е с 1-2 часа по-бавно. Пастата не трябва да засъхва, а при контакт с друга пласмаса или боята на колата се мие веднага.
kozl - майстор
Има си теми за полиране на фарове.
В тая се коментира лидълския начин, а недостатъка на тоя пакет, е първо, че го нема II-ро действие (защитата) и първото деюствие е за леко потъмнели фарове.
Финансово предполагам ползата клони към Лидъл, но не помня цените по които съм купувал шкурка и пасти, за да сравнявам.
Chefo77 - майстор
Пролетта ми полираха и фолираха фаровете на баничарката ... общо 60 лева. Фолиото е с някаква гаранция. И през ум няма да ми мине да търкам като хамав за тези пари... Извинявам се за вметката!
kozl - майстор
пет окт 02, 2020 8:06 amChefo77 написа:
Пролетта ми полираха и фолираха фаровете на баничарката ... общо 60 лева. Фолиото е с някаква гаранция. И през ум няма да ми мине да търкам като хамав за тези пари... Извинявам се за вметката!
И така стаа, ама нема я тръпката на форумо :-D
Друго е сам да си ги лъснеш с лидълските джунджурии и после па да ги фолираш, а оно и в Лидъло имаше фолио ама за джамове. Дали па нема да става и за фарове :?
radius - майстор
Абе има някаква кърпичка, напоена с нещо запечатващо. Определено няма как да го положиш обилно. Аз преди да съм почнал и не ми се търка. :lol:
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 370

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: