• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1144
Нека намерим най-тънките цени.
monster18 - специалист
Не разбрах сега за електрожена за какво става питам сериозно смисъл какво мога да заварявам спокойно
stiv1961 - майстор
monster18 написа:
Не разбрах сега за електрожена за какво става питам сериозно смисъл какво мога да заварявам спокойно
Ламарина :) с ток 80А какво очакваш :? ... е, най- много 2 мм джилязу :partyman:
silent - майстор
Не съм специалист заварчик колега ,любител съм, но гледам друг не се включва та принципно ако тези 90ампера са реални и ако напрежението там където си е ок, не би следвало да имаш проблеми и да заваряваш метали с дебелина до 2-3мм може би дори 4мм. Което за в къщи си е напълно достатъчно. Друг е въпроса дали това което го пише е точно това друг е въпроса че аз поне оставам с впечатление че колкото човек е по-неспециалист заварчик толкова повече ток му трябва за да направи чиатава заварка на кокошарника си.
Тъй като имам и в момента се опитвам да пусна в експлоатация хоби марково английско телоподаващо което е 90ампера мога да направя с него аналогия тъй като са с еднаква мощност с това от Лидл.Та с него съм заварявал без проблеми до 2мм и дребни единични неща до максималната дебелина която му дават 3мм, но реално трудно над 2мм. Но все пак не е китайски хоби 90амперов електрожен. Така че според мен е слаб и по-добре дай още някой лев и си купи нещо с минимум 150Ампера на хартия. Някъде в лидъските теми четох че колеги които са си го купували при предишни промоции не са оставали доволни от електрожена.
stan73 - майстор
Предимно зависи от заварчика. Добър заварчик, с моя електрожен успява да завари и до 16 милиметра без проблеми. Проблемът е, че като "изгорите" рутилов електрод/два - вероятно ще се задейства термозащитата и ще трябва да си почивате, но ако не сте притиснати с времето или нервни, пак върши работа.
Заварявали сме с него 3 мм профили, винкели, 4 мм тръби, 16 мм панти, а даже и аз (който съм калпав заварчик (май това е едно от малкото неща, които не ми се отдават)) съм заварявал успешно арматурно желязо 14 мм за друго такова (стана здраво, но издухах 3 и половина електрода за това, а кадърен заварчик щеше да го направи само с електрод и малко и то без да му изключи електрожена от прегряване). Но всъщност красиви и качествени заварки (тип "рибя кост") с него успява да прави един приятел който е с две десни ръце (в смисъл - всичко му се отдава (пу-да не му е уроки !).
Георги Иванов(алцек) - специалист
Здравейте! Баща ми си купи такъв китаец.Заваря с 2.5 електроди,а аз работя и с 3.25 със него,но след третата клечка и сработва защитата.Миналата година като си правих новият разширителен съд за котела се наложи да му включвам вентилатор,макар че на машинката пише 140А я има стотина ампера я не .И аз не съм кой знае какъв заварчик,но неволята ме научи.

Изображение

Изображение

Това го правих преди няколко дни.

Изображение
stan73 - майстор
Явно е по-добре този (а и заварката ти се е получила добре, стига скромничи), но пък и цената му вероятно е поне 200 лева ?
silent - майстор
Това е китаец нищо че звучи по италиански.Моя айнхел е същия само че сив. Гледам че има още китайски марки в същите кутии. Цената е 120-150лв според това къде кога.
mitko64 - майстор
Я раздуйте нещо за пистолета за салами, май го пускаха веднъж, а мисля да го вземам! Също и силиконите(не са лоши) и шпаклите за фугиране.
griffin - майстор
Пистолета капачките отпред и отзад са пласмасови, според указанието уж подсилени с нишки. Като конструкция за задвижване на мен спец ми е много удобен имам един друг с зъби който е страшно зле в това отношение. Допълнителната капачка ако се ползвам салам както му викаш трябва да се завие като гледам, но за мен това не е много важно. Много мазно и леко се движи всичко и сичко освен тия 2 капачки е метално.
Силикони ползвам техни основно ама не знам какво мнение търсиш силикон като силикон.На мен освен цената друго не ми прави впечатление :-) .
mitko64 - майстор
Благодаря за поясненията, явно ще взема пищова. Силикона(прозрачният) съм го пробвал и не е лош. Поне не връща през буталото като боклуците на Глобус. В България не мога да намеря никъде истински санитарен силикон- обираш с фугирачката и не остава абсолутно нищо. Скоро купувах от Баухаус уж санитарен, а си е като строителните- същото мацане и без да облепиш предварително, забрави. В Германия ползвах на PrimAster и да ти е кеф да работиш, без да облепваш като луд. Вярно е 7 евро, но си спестяваш лепенка и ядове.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1144

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: