Нека намерим най-тънките цени.
stan73 - майстор
Отварял съм редукторните/импликаторни глави на 2 ъглошлайфа от моделите за диск 125мм (Компернасс (купен от Германия) и Гризли (купен от тук)). И двата бяха добре гресирани. На моя обаче се изкуших и подмених смазката с ПЛ10. (та накратко смятам, че от към гресирване - проблеми няма да имаш)
Andisi
israeli написа:
Вие тук не откривате топлата вода. :idea: Има много интерсен документален филм за електрически крушки с нажежаема жичка, които преди са били вечни. След създаването им, проектантите осъзнават грешката си и веднага я коригират с намаляване на живота им драстично, за да имат гарантиран оборот от продажби. :)

Открих го в нета разделен на 5 части. Горещо ви препоръчвам да ги изгледате:
https://www.youtube.com/watch?v=Agr89PUwdsM#t=173
Много благодаря за линка. И аз виждах и усещах тази тенденция от доста време, но сега като гледам, явно е започнала доста отдавна и върви с по-бързи темпове, отколкото би ми се искало.

Относно гедорето, аз имам едно 126 части или нещо такова, купувано е от колега от OFF-Road форума и засега се държи доста прилично.
fore - майстор
И Аз не издържах и купих това гедоре. Както каза колегата по горе, и Аз ги имам повечето такъми но в различни тулове.

Някой каза - какво повече имало в това гедоре от по евтиното предходно.
Имам, имам- Т55,60 еврейска- за авто врати и тнт. Битове за отверка с по голям шестостен на присъединяване. Имам такава ударна с 4 камъка и мисля че тези от гедорето ще и паснат. Имам и вътрешно звездообразните камъни за авто главите.
Трите глухи камъка 21,18,16 поставени един до друг отделно -веднага ги познах- за авто свещи.
Абе има. Комплекта е както с обща така и с авто насоченост.

Ще гресирам тресчотките довечера.

Съвет- огънете си телчето на присъединителният камък- 1/4 към шестостен за верт битовете. Телчето в два комплекта които разгледах бе огънато само от едната страна с чупка навън за самозаконтряне. Отдругата е право и изпада след поставяне на бита.
Огъвате го симетрично да стърчат и двата края навън и приключва.
Проверих го в магазина още това понеже ми се е налагало сам да си правя телче в един тул на Гаджет понеже беше изпаднало.
Като го вдигнах да го завземам и разбрах какво има повече- ами тоя тежи повече от 10 кила гаранция. До 7-8 не ги усещам като тежест, но над 10 е проблем. От заваръчните апарати и тубите с минерална :mrgreen: съм го установил това.

Можеби удължителите за 1/2 са ми малко-един е със средна дължина. Ама аз имам още 2 от друг само-събиран комплект с глухи камъни. Както и на 1/4 имам най различни и един доста дълъг.
Имам и едно Чешко с нестандартен квадрат от Бащата.
pastora - помощник
Колеги, заглеждам менгемето, ама този захват на ябълка ме притеснява леко.
Доколкото разбирам, това е по-скоро "менгеменЦЕ" за разни дребни и категорично НЕгруби занимания.
Все пак, не бих отказал мнения от хора запознати с въпросното чудо.
И кое е по-удачно - с вакуум или без?
Благодаря предварително!
profesionalist_wood - майстор
Отче,може без вакуума,много пада и на мен лично не ми харесва. Иначе захвата е добър дори си взех 2 без вакуум
:partyman:
DundyTheCroc - майстор
Без вакуум, имам такова от доста време, наистина е за дреболии, но ми е много полезно на терасата.
fore - майстор
Без вакуум. Имам малко менгеме с вакуум и не работи. Самият лост-манивелка се е прецакал и не може да дръпне мембраната. Със завиване е по добре.
Ми то в домашни условия Аз все дреболии хващам-платки за поене, детайли за пробиване и тнт. Имам и едно по яко менгеме със завиване монтирано на масата дето си я сковах сам- с него развивам на ПЦП-то (въздушната пушка) клапана от цилиндъра. То е за по грубите манипулации. На Вилата е най голямото хванато към тезгяха с болтове.

Сега пробвах битовете на удрната отверка- ми те за нея правени. Има и ТS-5 лъчева Евреюйска звезда. Радва ме гедорето.
Тресчотките са си със стандартните пружинки и палци тип везна. Малко ми е фалшив този механизъ на всички подобни тресчотки. Но това е принципът им. Развих двата болта на 3 те и ги намаах с грес. Сега поне звукът е като от макара за риболов както каза колегата по горе. На Топмастерската изкарах по басов звук. Но тя е и по яка.
Чешката тресчотка е с еднопосочен механизъм- много як. За да се смени посоката- просто се бута квадрата да излезе от другата страна и това е.

Сега видях че 16,18 глухи имат и гумичките за да пазят керамиката на свещите, а на 21 даже е с нарезни канали за да се хваща към каналите на керамика по добре и да не изпада свещта от камъка.

Постарали са се определено. 16 и 18 се дублират и при глухите пак.
При 1/4 камъните стигат до 14 мм.

Като пробвах в ударната отверка, големите битове дали пасват и гледам -телчицата я няма. :? А до преди да развивам една омазана рапидка на климати/държача в стаята си я имаше.
Цялата работа тръгна от това че точно зад единият климатик се появи една дупка голяма колкото юмрук и съответно държача от едната страна провисна. Климатика вадеше дразнещ звук от усукването си и въртенето на ниски обороти на турбината. Инвертори с хиляди скорости на турбините.
Та свалих висчко и напълних тая шупла с шпакловака. След като завих всичко здраво и поставих климатика -шумът изчезна, но с него и телчицата. Добре че съм я запазил в една кутия. Видях я тогава на земята и се зачудих от какво ли е. Сега я извадих от кутията и я огънах и нея като хората. Вече едва ли ще изпадне.
Tzezar - специалист
С какво ги гресирате тресчотките?
resistbody - майстор
Вчера първи тест на шлайфа... вярно много капризен към дисковете... първо сложих един вече използван, ок 2см от него бяха похабени и работеше супер без трептене без вибрации.
Купих от магазина чисто нов и... не се държи ще ми изскочи от ръцете, та пак си сложих стария диск и си довърших работата... та се чудя от диска ли е или от диаметъра че онзи не е на 230вече... и двата диска са на булфлекс...
Avas_co - майстор
От булфлекса е най-вероятно.
Няма такъв боклук като техните дискове.
Чудя се, какво толкова режете с тия големи шлайфове.
Наскоро имахме да режем повечко и ползвахме на колегите един голям бош, ми добре че някой пръсна диска(на булфлекс) и го заклини зверски, та си хванах малкия шлайф,с тънки дискове 1 мм. и си свърших много по-бързо работата без да ми умаляват ръцете и без да се притеснявам, че ще клъцна някой израстък на тоя дето ми държи детайла.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: