Нека намерим най-тънките цени.
fore - майстор
Бяла високооборотна за главини. Такава имам и я шляпам навсякъде. Имам и обикновена но избягвам да я слагам напоследък. Клеясва.
Високооборотната е температурно устойчива и не клеасва.
mitko64 - майстор
Tzezar написа:
Мерси.Имам оръжейна ГОЙ 56 под ръка ще сложа от нея.
Бил съм в казармата, но нещо не ми звучи познато 56. Не беше ли Гой 53- велика смазка, разплвахме даже печките с нея. Според мене за редуктори не става, че май имаше абразиви в състава си. Интересно е, че някои я търсят за кожни екземи, но според мен тя предизвиква такива- ако ходиш да пикаеш, без да си си измил хубаво ръцете.
Последна промяна от mitko64 на съб юни 20, 2015 8:13 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
54
lov - майстор
Не я превъзнасяй толкова тази ГОИ защото в основата си е елементарна механична емуслия от масло и парафин с малка добавка на калиева или в най добрия случай литиева основа. Основното и предназначение е консервация и смазване но на механизми с големи луфтове. Тоест освен за оръжие да не се ползва другаде. Е за някоя брава или елементарен механизъм става.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Причина да не става за тресчотка?
lov - майстор
Е аз не съм писал че не става. Прочети по внимателно горния пост. Допълних само да не я ползват като панацея и да цапотят лагери и други по сложни и високооборотни механизми. Щото на много места още битува мнението щом е за оръжие или армията значи е върха на сладоледа. Та за тресчотката става.
Иначе избягвам да се мацотя с такава по ръцете заради голямото съдържание на основа. Влязла по ранички се възпаляват и после трудно зарастват. Та не знам за какви цярове я ползват ама вероятно за горене на мазоли и кокоши тръни ще става.
Tzezar - специалист
Е затова го обичам този форум. Който може помага.Благодаря на всички. А за тази смазка съм чувал даже че ставала и за костни заболявания .Имаше една руска партида - уж била на натурална основа и старшините я изнасяха като лекарство. Чудесии какви ли не.
Tzezar - специалист
а иначе това е по препоръка на търговците:"ГОЙ 54 (NLGI 3-4)

Състав
Минерално масло с нисък вискозитет, сгъстено с церезин с антикорозионна присадка;

Област на приложение
Предназначена е за смазване и консервация на прибори и слабо натоварени възли на триене на механизми, в т.ч. механизми на стрелково оръжие и артилерийски оръдия.
Работоспособна е при температури от – 40 до +50°С.

Основни експлоатационни свойства
Високи защитни свойства. По колоидна и химическа стабилност, водоустойчивост превъзхожда другите низко температурни смазки. Не променя свойствата си при съхраненеи в продължение на 10 години. Защищава металните изделия от корозия до 5 години. "
jordanil - специалист
Колеги ,за информация да Ви кажа:Снощи ,в 20 ч. в Лидъл Тракия Пловдив имаше поне десеттина винтоверта,още толкова гидории и ъглошлайфи,даже и някакви фрези от стари промоции.Та...ако някой е мераклия..
Лек ден
DundyTheCroc - майстор
Винтоверта вчера си поиграх малко с него. Както се и очаква е много по-компактен и лек от моя на 18 волта с Ni-Ca батерия. Ляга удобно в ръката, балансиран е, сравнително тих. Няма бие не в патрона, зарядното е импулсно.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: