• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 101
Нека намерим най-тънките цени.
cholev - майстор
Добре де, може да не е 4мм ама 3.5мм със сигурност :-D . Скоро пробивах нещо такова ще разгледам какво беше в действителност.
Но все пак пробиваш с нормално свердло и след това разширяваш. Максималното което имам е 13 и след това разширяваш със стъпалното.
Сетих се . Или като в руския виц 'урежь осетра' :-D (да не отваряме нова тема изток-запад :-D )
Значи, за плъзгащата врата винкела 3,5х40х40 пробивах до ф16. Но като пробиеш до 16 след това караш по стъпалата и може и до ф32 да стигнеш.
plamen6703 - майстор
Да ну, братан, не гони лошадей! Урежь осетра :-D Съгласен съм, че за разширяване на пробити отвори ще свършат работа. Колко комплекта такива свредла ще заприходиш утре :-D
hakama - специалист
1. Взех от спортна злоба два разклонителя с прекъсвач - трябва ми един (без кабела) за терасата, на стената ще се монтира, за да включвам печката и евентуално парти-грила... сега, ако е се пуснат всички неща ще мине 3kW (фурната е 1630W а партито е 800W, има и котлони...), но това ще е на високосна да работят повече от 2500Вт.
Но аз ще ползвам мой си кабел 4-квадрата. Контакта нали ще издържи повече от 2,5kW (предполагам тези 2500W дето ги пишат - са за кабела му)?

Ако някой знае откъде да купя в Сф: тройка (четворка, bez kabel) с прекъсвач за поне 3.5kW под 10лв - да пише (пък тези мога и да ги върна, че кабела им е само 1.4м). Ще видя сега как ще го монтирам, че от големи порои (един-два пъти годишно) се разтича по стената, но този ми хареса, че сглобката е по-средата и има издуване, т.е. не би трябвало да се стича в сглобката.
Проблема е че винтовете са някакви дето не съм виждал... и нз как ще ги отвъртя - идеи? Ще ги сменя след това.
Изображение Изображение

2. Взех си и това Led-сетче (RGB) за 15лв с RF - оферта ли е според вас?Не съм си играл с такова нещо - ако ги разделя на още части - ще ми трябват ли някакви букси (има 3 броя - колкото за един голям ТВ, да го опаше), но ми се ще някак и за лаптопа да си направя.
Готиното е че Лидл дават 3 месеца мъни бек.

Изображение Изображение

3. Някой виждал ли е такъв 3Д сет за преместване на мебели? В амазон.де е на 4-на цена, а го няма никъде тук и в лидл.де
plamen6703 - майстор
hakama написа:
Но аз ще ползвам мой си кабел 4-квадрата. Контакта нали ще издържи повече от 2,5kW (предполагам тези 2500W дето ги пишат - са за кабела му)?
Искаш да кажеш, че ако сложиш 10 -квадрата кабел, може и 7-8 kW да подкараш на такъв контакт :cool:
Това да не са разклонителите от времето на пералните "Перла" :lol:
iliya_i - майстор
Най-слабото място на разклонителите с ключ е точно ключа. А щом имаш проблем с дъжда, що не си купиш противовлажен контакт за половината пари на 10 лв (основният им недостатък е, че не се продават в супермаркет, а в специализирани магазини) и да си гу туриш на твоя си кабел?
mgbagera - специалист
Ааа тия винтчета как ги обичам само :-D Имам ги ама са на битове и ако винта е на дълбоко няма бъркане. Обаче много лесно се и правят :) Ако ти се съсипва права отвертка си лесен. Иначе съм си правил и от гредарски пирон и свърши перфектна работа :mrgreen:

Съвета ми е да не трошиш тези разклонители а да си вземеш. Виждал съм двойки с капачета за външен монтаж. Трябва да има и 3-ки с капаче. Или три единични с капаче. Така малко или много ще са защитени от напръскване.

Например такива: https://vikiwat.com/elektricheski-konta ... shuko.html
Обаче няма да имаш прекъсвач.
kozl - майстор
Аз си купих такъв за удължител.
Изображение
Не от Лидъл и по спомени 15 лв. че каталога със снимката е 17,50 лв.
kozl - майстор
Отзиви за слънцезащитното фолио :irre2:
brick - специалист
mgbagera написа:
Ааа тия винтчета как ги обичам само :-D Имам ги ама са на битове и ако винта е на дълбоко няма бъркане. Обаче много лесно се и правят :) Ако ти се съсипва права отвертка си лесен. Иначе съм си правил и от гредарски пирон и свърши перфектна работа
Бъркаш, на китайските разклонители като тези на снимката слагат винтове с полуобли глави с три плитки насечки през 120 градуса по периферията. Нямат развиване с подръчни средства (самите винтове са надълбоко). Изработка на инструмент за един разклонител не си струва - по-добре замяна на разклонителя със свестен и разглобяем.
hakama - специалист
mgbagera написа:
Ааа тия винтчета как ги обичам само :-D Имам ги ама са на битове и ако винта е на дълбоко няма бъркане. Обаче много лесно се и правят :) Ако ти се съсипва права отвертка си лесен. Иначе съм си правил и от гредарски пирон и свърши перфектна работа :mrgreen:

Съвета ми е да не трошиш тези разклонители а да си вземеш. Виждал съм двойки с капачета за външен монтаж. Трябва да има и 3-ки с капаче. Или три единични с капаче. Така малко или много ще са защитени от напръскване.

Например такива: https://vikiwat.com/elektricheski-konta ... shuko.html
Обаче няма да имаш прекъсвач.
Явно ще се връща... eдно че не ми се прави инструмент, а и мощността е малка.
Но идеята беше да има и ключ, като пускам скарата (най-често тя се ползва) - да си цъквам само, а не да вадя щепсела. Дали така няма да се забрави някой ден? Не че и по-стария начин не съм два пъти я забравял...така поне ще свети нещо и се вижда от кухнята че нещо работи.
Балкона е остъклен, но подлизва от единия ъгъл и се мокри стената, така че не ми трябват с капаци, а просто кутията да няма луфтове или по винтовете да се просмука. Имаше едни гумирани тройки, но ми се ще да имам ключ.
Как да го монтирам, така че да не се просмуква вода от стената? И продава ли се такъв до 3-3,6kW?

ПП: Не успях да намеря троен (или двоен) с IP44 и прекъсвач.
Тези по 16А - ще свършат ли работа? (на колко W се равнява)?
Явно ще се разхождам до Та*ев Г. В центъра нямаше ли нещо като Конрат (там бях)?

Този Nilsonмай го гледах в кварталната ел/железария - доста паянтов (Китай).
Makelми е познато, но пак нищо не ми говори, изглежда по-стабилен?

Този изглежда и на вид много добър, има и 3г гаранция, но не виждам колко Ампера е (и е с гадните зелени глим лампи):
Марка: Hugo Brennenstuhl GmbH (ще имам бонус кабел 1.5квад.
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 101

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 5" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: