• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 52
Нека намерим най-тънките цени.
strelec - специалист
Chefo77 написа:
strelec написа:
nikolson написа:

Е като го завъртиш на 90 градуса, реже и по дължина :)
Чудесно, щом има и такава възможност. Но дали ще могат да се режат ПДЧ плоскости. Примерно 600, 900 мм.?
пишман_майстор - майстор
За рязане- ще режи ПДЧ , ма не и тази ширина :wink:
Chefo77 - майстор
60 см на 2 пъти ще ги реже. Друг е въпроса как ще се върти и закрепва плоскостта за тази цел.
И определено ще има отчекнато, няма да е като среза на големия циркуляр.

ЕДИТ: Не е в Лидл, а в Бриколаж, до 13 май има 2 вида макари с 4 гнезда и термозащита с кабел 3х1.5 мм2. 25 метровата е на 39.99 лева, 50 метровата е на 59.99. Добра цена ми се видя, но не ми допадна това, че бяха с ... обикновен щепсел вместо гумиран. Другото, което не ми хареса (гледах малката) е максималната мощност на включените уреди при навита макара - 500 вата, при разпънат кабел е ОК - 3 000 вата. Нормално ли е да е толкова ниска?
stan73 - майстор
Нормално е индуктивността да е голяма при навита макара с кабел, а и охлаждането е влошено тогава.
пишман_майстор - майстор
Chefo77 написа:
Другото, което не ми хареса (гледах малката) е максималната мощност на включените уреди при навита макара - 500 вата, при разпънат кабел е ОК - 3 000 вата. Нормално ли е да е толкова ниска?
Да. Колегата над мен е посочил защо: индукция , става "електрожен" .
Chefo77 - майстор
Не съм идиот бре, зная защо е по-ниска допустимата мощност при навит кабел, не зная дали е нормално да е толкова ниска :)
stan73 - майстор
Или кабелът е по-тънък, или стандартите са им доста строги...
П.П. А и нещо друго, което открихме с приятел наскоро - той си подменя и доработва инсталацията в апартамента, който е на около 40 години, старата е била 2.5 квадрата, сегашната с която я подменя също, но новата уж при е дни и същи квадрати е видимо по-тънка.
LazarGanev - "Велик майстор"
stan73 написа:
той си подменя и доработва инсталацията в апартамента, който е на около 40 години, старата е била 2.5 квадрата, сегашната с която я подменя също, но новата уж при е дни и същи квадрати е видимо по-тънка.
Сегашните китайски 2.5мм2 са наистина доста по-тънки от едновремешните български 2.5мм2 - този факт и аз съм го забелязал, китайския милиметър е винаги по-икономичен :-D
MIRO_073 - майстор
пишман_майстор написа:
Chefo77 написа:
Другото, което не ми хареса (гледах малката) е максималната мощност на включените уреди при навита макара - 500 вата, при разпънат кабел е ОК - 3 000 вата. Нормално ли е да е толкова ниска?
Да. Колегата над мен е посочил защо: индукция , става "електрожен" .
Индукция няма. Полетата на фазното и нулевото жило са с противоположна посока. Всичко става от прегряване.
Сегашните китайски 2.5мм2 са наистина доста по-тънки от едновремешните български 2.5мм2 - този факт и аз съм го забелязал, китайския милиметър е винаги по-икономичен :-D
Китайски кабели за инсталации (ПВВ-МБ1) в България няма. Има турски, български, македонски...
mitko64 - майстор
В Lidl service се появи малкото потапящо циркулярче PTS 480A1. Явно ще е в следващата партида предложения за инструменти. Аз се надявах да ни израдват с новото дремелче. Тези ще ме разорят!
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 52

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?! 2014" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: