Нека намерим най-тънките цени.
profesionalist_wood - майстор
42 кубика е,няма жило а е с прът. Сега ще погледна какво има. Хубавото е че дават комплект туби и масла,очила,чантички и други благинки дето смъртните китайци ще си мечтаят. Дори частите са от USA :party:
dpp - специалист
Колега, я вземи я пални днес, огледай я кое как е, че ако е читава да зимам да се мятам. Каква е долу главата, стандартна или китайка - размера, карборатора кое как..малко ме спира това , че едва ли ще има части за тея машинки и при проблем ще е трудна работа ама... :?
Ами ще я пална следващата седмица. Ами всичко е метално. Дори ножа са го сложили в защитен кожух да не се порежа...ебати дори щил не предлагат така :?
fore - майстор
Ярема е важен как е направен и то при този неудобен захват ! Очилата няма да тепредпазят от осколките при косене ! Аз имам и цайсите и после си купих маска-бленда с шлемофони-Хускварна.

Също карбуратора е съществен. За ъгловата предавка, центробежният съединител и кардана писах, а и в нета в упътването е дадено това.

Щил са мародери !

На моята Шведка 323Р, ножа също е с ПВЦ протектор.

Интересно е тези шлици и снадки как ще се държат ? Дали са направени добре. И на байонети ли са или се затягат с отверка ?
Презрамката е най евтино изработена но си има подплънки за раменете дори пласмасова подложка да не се трие машината в краката ми и е много дебела и няма износване.
Предпазителя на осколките е пластмасов. А снадките се сглобяват безключово с предпазител против измъкване. Абе добре е за парите си а не да се изръся 1000 лв и да не мога да ги залепя на калъп

Прикачен файл

IMG_20150701_101247.jpg

Прикачен файл

IMG_20150701_101317.jpg

Прикачен файл

IMG_20150701_101259.jpg

Прикачен файл

IMG_20150701_101336.jpg
fore - майстор
Пластмасата на корпуса е малко тънка. Дано е здрава !

Колега дай отговори на горните ми въпроси. И за тебе ще са важни и сега и за вбъдеще. Може да ти спестят даже и бъдещи проблеми.

Понеже Аз имам опит с две косачки вече и едната която продадох имаше проблем с шлица на кардана- недозацепен. Оправих я сам бързо.
Втората е сила, но и там имаше някой донастройки. Карбураторът е съществен, за това питам и тнт.
Абе интересно ми е какво ползват като части.

Волбро е Американски карб на Хускварна с три реглажа и е най добър. Щил пък ползват някаккъв с един реглаж и при ремонт, може да отиде в коша и тнт.
Последна промяна от fore на ср юли 01, 2015 10:51 am, променено общо 3 пъти.
Ама това не е пластмаса бе :lol: всичко е метал,само резервоара е пластмасов
fore - майстор
Кое не е ПВЦ зеленият протектор на мотора ли ? Стига бе ! Чиста пластмаса е-гледах го в магазина. А и ако е метал ще се париш здраво.

Цилиндър/буталото няма как да разбереш дали е легиран с други метали, но подозирам че машината не е с форсираният мотор и е с един сегмент. Поради голямата кубатура. С този резервоар сигурно ще посръбва и повече бензин този 42 куба.

При Шведката се залага на малка кубатура-25к. и два сегмента за вдигане на компресията и вадене на по голяма мощ, частите на мотора са легирани за да издържат повечето усилие върху себеси.
Разхода е нисък и тнт.

Разхода също е съществен. И аз си виках- не е проблем дали е отишъл 0,5 или 1 литър за дадена работа, но сега виждам че не е точно така. Като видя тубата празна и трябва да купувам, а и маслото заминава + фирата и ..........
И зеленото е пластмаса но е добре. Четох в книжката пише: „2 -тактов двигател с въздушно охлаждане и хромирани цилиндри и има центробежен съединител„
fore - майстор
Е тука ме хванаха !

Какво искат да кажат с това хромиран цилиндър ? От вънка или отвътре ? Това е оксидация-покритие и не е съществено важна за работата на мотора. По скоро е с декоративно значение.

Легирането е обогатяване на основният метал с други за постигане на по голяма якост и издръжливост. При моторите се ползват- магнезий, кобалт, ванадий, молибден и тнт бъркочи + алумина.
Последна промяна от fore на ср юли 01, 2015 11:01 am, променено общо 1 път.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: