А кой е производителят ?
Нека намерим най-тънките цени.
stan73
- майстор
11433 мнения в "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2"
fore
- майстор
profesionalist_wood
- майстор
Производителя е Компернас Германия
fore
- майстор
Вярно пише Компернас в упътването в нета.
Че тия от сервиза с вертовете и бензинови мотори ли ще ремонтират ?
Защо тогава ел резачката е на Гризли ? Много странно.
=======
Как се разбира дали е Китайският тип ? Аз ползвам само хубави до сега в следствие на машините ми.
Че тия от сервиза с вертовете и бензинови мотори ли ще ремонтират ?
Защо тогава ел резачката е на Гризли ? Много странно.
=======
dpp написа:Колега, я вземи я пални днес, огледай я кое как е, че ако е читава да зимам да се мятам. Каква е долу главата, стандартна или китайка - размера, карборатора кое как..малко ме спира това , че едва ли ще има части за тея машинки и при проблем ще е трудна работа ама...Главата за кордата ми стои много квадратна. А и горе колегата пита за нея.
Как се разбира дали е Китайският тип ? Аз ползвам само хубави до сега в следствие на машините ми.
Последна промяна от fore на ср юли 01, 2015 11:12 am, променено общо 1 път.
iivanov
- майстор
Дърварче , честито! Въобще не се впрягай , за парите си е супер. Комби системата на щил , с всичките и приставки излиза на към 2000. И захвата си е много удобен , за основните функции , за които е предвиден . С моя захват (велосипеден) не мога и да си помисля , да направя това ,което ти ще направиш. Въпреки , че е скъпарска.
Пък за двата сегмента , не е чудо невиждано - и на най-китайските китайки вече са с по два . Пък ,ако Форе ти е наблизо , може да си спретнете едно състезание. Залагам на теб , въпреки Шведката му.
А
пп А относно цилиндрите Форе е изпаднал у голямо заблуждение.Те са или хромирани и ли с никасил. Е има и алусил , ама не знам дали се ползва в двутактовите фъшкии.
Та хромировката е покритие на цилиндъра , което повишава износоустойчивоста. Обаче тя "хваща" само на чугунени цилиндри , а те са тежки. Никасила е решение на проблема с теглото - позволява да се приложат леки алуминиеви сплави. Ообаче ,никасила има една основна слабост - чувствителен е ,към некачествени бензини и по-точно , към сярата . От марките тук , щил е с хромировка ,а шведките с никасил.

пп А относно цилиндрите Форе е изпаднал у голямо заблуждение.Те са или хромирани и ли с никасил. Е има и алусил , ама не знам дали се ползва в двутактовите фъшкии.

Последна промяна от iivanov на ср юли 01, 2015 11:25 am, променено общо 1 път.
profesionalist_wood
- майстор
fore
- майстор
Приказки всякакви, но 42 куба, няма как да има 2 сегмента, че ще излети. А и по евтините концепции на двутактовите се правят с големи кубатури и респективно разход за постигане на сходни мощности. Моторите пак излизат с по ниска себестойнос от малките легирани и двусегментни.
За захвата- както писах -първо имах Колибри- освен че влачеше само корда, захвата си беше неудобен за продължителна работа. Макар че кося 1 декар. Липсваше ярем и сам си направих, но пак захвата ме бореше.
Значи ако Лидлската мулти машина се ползва основно като храсто и клоно рез, може и да е по удобен този захват, ама Аз ползвам моята за да кося. Та тия другите функции почти няма да ги ползва.
Имам две дърворезачки-36 и ел. Флората дето се прецаках да я купя, но поне добре звучи мотора и реже даже !
Незнам защо велосипедният захват да е неудобен за рязане на храсти и клони ? Не съм пробвал вярно. Като кося ще пробвам да окося нещо по наличните дървета, за да видя дали наистина е по неудобен.
За захвата- както писах -първо имах Колибри- освен че влачеше само корда, захвата си беше неудобен за продължителна работа. Макар че кося 1 декар. Липсваше ярем и сам си направих, но пак захвата ме бореше.
Значи ако Лидлската мулти машина се ползва основно като храсто и клоно рез, може и да е по удобен този захват, ама Аз ползвам моята за да кося. Та тия другите функции почти няма да ги ползва.
Имам две дърворезачки-36 и ел. Флората дето се прецаках да я купя, но поне добре звучи мотора и реже даже !

Незнам защо велосипедният захват да е неудобен за рязане на храсти и клони ? Не съм пробвал вярно. Като кося ще пробвам да окося нещо по наличните дървета, за да видя дали наистина е по неудобен.
iivanov
- майстор
fore написа:Приказки всякакви, но 42 куба, няма как да има 2 сегмента, че ще излети. А и по евтините концепции на двутактовите се правят с големи кубатури и респективно разход за постигане на сходни мощности. Моторите пак излизат с по ниска себестойнос от малките легирани и двусегментни.Ами пак си у грешка. Голямата кубатура на единица мощност е , за да могат да влязат в нормата вредни емисии на кубатура.
profesionalist_wood
- майстор
Поне ще си направя моравата като в Швейцария 

fore
- майстор
Така ли,
Аз пък знам точно обратното и то по спецификациите на Хускварна и Щил. Освен те да са в грешка с тази концепция за малки мотори с висока компресия.
И изобщо тези еко норми при двутактовите машини са ми странни. Лично според мене с какво то и да е масло - минерално или синтетично и двигател все замърсяват.
Знам че Еко двутактовите са ти любината тема Иванов.
Значи ако направят малък мотор ще излезнат от еко нормите ?
Ами тогава Марковите как го постигат ?
Всичко е до себестойност отнесено към мощността.
Аз пък знам точно обратното и то по спецификациите на Хускварна и Щил. Освен те да са в грешка с тази концепция за малки мотори с висока компресия.

И изобщо тези еко норми при двутактовите машини са ми странни. Лично според мене с какво то и да е масло - минерално или синтетично и двигател все замърсяват.
Знам че Еко двутактовите са ти любината тема Иванов.
Значи ако направят малък мотор ще излезнат от еко нормите ?
Ами тогава Марковите как го постигат ?
Всичко е до себестойност отнесено към мощността.
Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература