Нека намерим най-тънките цени.
mitko64 - майстор
Ти пък на кюстендилец да препоръчаш Дупница, нема да стъпи.
iivanov - майстор
fore написа:

А за корда- тази с стоманата вътре е най яка - 90 метра за 35 лева мисля беше има и без стоманена нишка която също ползвам, и тя става и не се къса незнам къде си. Ана е Шведска :roll:
Ами няма такава корда или поне нишката не е стоманена. Някакъв мек полимер е. И не струва. Поне не и цената си. Е , по-добра е от щилската , но е далеч от орегонската двуслойна. Или на олео мак , която подозирам е пребрандиран орегон.
mitko64 - майстор
Орегон, Олеомак, хи, хи . Като гледам глупаците от пътно, горско с какво косят. Между другото нема таквиз буклуци като пилите Орегон- поне за щилски вериги, никога вече!
iivanov - майстор
Ми , кво да ти кажа...софиянец беше , нали? Олео вече два пъти печелят конкурса за паркова техника на софийска община. :) А орегонските пили не са за щилски вериги. Пък щилската корда я вземат , щот е евтинджос. Няма значение , че е боклук , важно , че е евтина и ЩИЛ. :-D
mitko64 - майстор
И що да е боклук- с 8 метра изкарвам към 9 декара доста обрасли участъци. А пилите орегон са си боклук, спор няма, тествал съм ги заедно с щилските на серт неръждавейка, абе за нищо не стават. С олеото още не съм видял да косят по Софето, ма може и дотам да изпаднеме. Сега и аз имам негативни настроения, примерно срещу Макита, но си трая, половината свят бачка с нея.
iivanov - майстор
Доста ви ефирна тревата там , бе! В момента от немотия карам с една 3 мм , квадратна , е няма такова псуване. :x И не съм негативист , а реалист.Примерно ми се работи с храстореза щил 490. :partyman:
Tiger221 - специалист
fore написа:
Tiger221, ти майче искаш колегата да скапе мотора и да опуши свещта веднага !

Мотор -двутактов с въздушно охлаждане ?! Демек се охлажда от турбината си. Ако работи на место и 15 минути на ниски обороти -Йок охлаждане !

Слагаш нормално количество масло- 25мл/1 литър гориво и косиш 20 минути, после гасиш за 20 минути. После пак 20 минути работа и пак гасиш за 20. После ако машината е читава перкаш яко над един час и това е.

Експерти сте. :prayer:

А за корда- тази с стоманата вътре е най яка - 90 метра за 35 лева мисля беше има и без стоманена нишка която също ползвам, и тя става и не се къса незнам къде си, а е и 10 лева по евтина от другата за същият метраж. Ама е Шведска :roll:
Чул недочул за въздушното охлаждане и пак си спец. Сигурно си чувал,че мотопедите с въздушно охлаждане без турбина,трябва да се движат за по-добро охлаждане и не е препоръчително да работят на място продължително и го приложи при косачките,които сам каза,че имат турбинка за охлаждане. Като косиш (натоварваш мотора),как ще подобриш охлаждането. Или сигурно ,ще бягаш с 40 км./ч. през нивата,докато косиш.
А за маслото,на моята косачка и слагам не по-малко от 30мл. масло щил,и не съм опушил свеща.Повече масло няма да навреди,но по-малко вреди.
Последна промяна от Tiger221 на ср юли 01, 2015 10:09 pm, променено общо 1 път.
mitko64 - майстор
Ефирна ама с леторасли на трепетлика(тази година ужас), мъждрян и акация. Иначе мястото(4,5 декара) го брича с Щил 350FS(може пък да има функция- зависимост, между мощност и корда). Вече успях за 5 години да го култивирам, триперест нож и циркуляр не слагам вече, кордата се справя. Сега го изрових http://www.lidl.de/de/powerfix-bit-/boh ... ageSize=36 .На тези, тайванските Парксайд съм им фен, но за 3 евро, ако ги лашнат насам и от тези ще си взема.
harvest - специалист
благодарение на колегата sstefanov и аз се сдобих с пищов [-o<
dragozow - майстор
Пили правят Husqvarna, Bahco и други. От първата фирма преди две години ги бяха объркали и сменяваха производителя. Сега са добре.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: