fore написа:То и на резервоара пише 1:40profesionalist_wood написа:Странно форе,в книжката пише около 25 мл на 500 грама бензинНесъм обърнал внимание на това в твоята книжка. По принцип ти говоря за машините от Шведската група. Даже трябва да е 20млл/ 1 литър. Аз предпочитам минералното НР на Хускварна, имат и полу и чиста синтетика, но ....... Имама 25 и 50 млл кръчмарск мярки с които меря.
Това 25/ 0,5 според мене е страшно много. Питай и други спецове, но е много според мене. Като сипеш и поработи ще видиш- ако пуши здраво- значи е много маслото.
Брато не те знам какво правиш с твоите машини, но тази информация която споделям не е по мое усмотрение, а ми е дадена от майстора който ми продаде и ми поддържа машините !
Все ми се струва че той трябва да е наясно с това, много по добре от теб !
Ти от къде я взе тази информация, че си толкова сигурен в правотата и ?
Значи конструктивно тези двутактови са направени когато работят на високи обороти да се охлаждат достатъчно добре от създаденият принудителен въздушен поток. В ниските обороти въздушният поток е недостатъчен за да охлажда добре ! Това е.
Мотопед не съм има и не ги разбирам.
Пак ти казвам да се остави да работи 1 час на место подобен мотор е голяма грешка. Но ти си знаеш. Твоите ги мъчи както знаеш.
Масло може и 100 млл да слагаш, твоя воля. Аз слагам малко повече от допустимото и пак е много и ми омазва ауспуха. Особено когато ауспухът е с катализатор, както е при 323 и другите съвременни машини.
iivanov написа:Карбонова е нижката, облечена в ПВЦ. Всичко е по добро от Щилскотоfore написа:Ами няма такава корда или поне нишката не е стоманена. Някакъв мек полимер е. И не струва. Поне не и цената си. Е , по-добра е от щилската , но е далеч от орегонската двуслойна. Или на олео мак , която подозирам е пребрандиран орегон.
А за корда- тази с стоманата вътре е най яка - 90 метра за 35 лева мисля беше има и без стоманена нишка която също ползвам, и тя става и не се къса незнам къде си. Ана е Шведска

Защо двуслойната да е по яка от карбона ? Пробва ли я за да ги сравняваш ?
Понеже ти си фен на Олеомаг и Орегон, както аз на Шведите.