Нека намерим най-тънките цени.
profesionalist_wood - майстор
fore написа:
profesionalist_wood написа:
Странно форе,в книжката пише около 25 мл на 500 грама бензин :?
Несъм обърнал внимание на това в твоята книжка. По принцип ти говоря за машините от Шведската група. Даже трябва да е 20млл/ 1 литър. Аз предпочитам минералното НР на Хускварна, имат и полу и чиста синтетика, но ....... Имама 25 и 50 млл кръчмарск мярки с които меря.

Това 25/ 0,5 според мене е страшно много. Питай и други спецове, но е много според мене. Като сипеш и поработи ще видиш- ако пуши здраво- значи е много маслото.
То и на резервоара пише 1:40
fore - майстор
Tiger221,
Брато не те знам какво правиш с твоите машини, но тази информация която споделям не е по мое усмотрение, а ми е дадена от майстора който ми продаде и ми поддържа машините !
Все ми се струва че той трябва да е наясно с това, много по добре от теб !

Ти от къде я взе тази информация, че си толкова сигурен в правотата и ?

Значи конструктивно тези двутактови са направени когато работят на високи обороти да се охлаждат достатъчно добре от създаденият принудителен въздушен поток. В ниските обороти въздушният поток е недостатъчен за да охлажда добре ! Това е.
Мотопед не съм има и не ги разбирам.
Пак ти казвам да се остави да работи 1 час на место подобен мотор е голяма грешка. Но ти си знаеш. Твоите ги мъчи както знаеш.

Масло може и 100 млл да слагаш, твоя воля. Аз слагам малко повече от допустимото и пак е много и ми омазва ауспуха. Особено когато ауспухът е с катализатор, както е при 323 и другите съвременни машини.
iivanov написа:
fore написа:

А за корда- тази с стоманата вътре е най яка - 90 метра за 35 лева мисля беше има и без стоманена нишка която също ползвам, и тя става и не се къса незнам къде си. Ана е Шведска :roll:
Ами няма такава корда или поне нишката не е стоманена. Някакъв мек полимер е. И не струва. Поне не и цената си. Е , по-добра е от щилската , но е далеч от орегонската двуслойна. Или на олео мак , която подозирам е пребрандиран орегон.
Карбонова е нижката, облечена в ПВЦ. Всичко е по добро от Щилското :mrgreen:

Защо двуслойната да е по яка от карбона ? Пробва ли я за да ги сравняваш ?
Понеже ти си фен на Олеомаг и Орегон, както аз на Шведите.
stiv1961 - майстор
Според теб какво значи 1:40 :?
Според мен е: 1 доза масло към 40 дози бензин= 25 мл масло на 1000 мл бензин.
nikolson - майстор
stiv1961 написа:
Тц, тяхната математика е друга. На 1 литър 40 грама масло. Като сложи "малко повече" (да има, щото тъй казват), ей ти педесет грама на литър=25 на 0.5. :mrgreen:
А,мерси вече ще знам калко да сипвам. А и в книжката пише да бачкам 30 минути и след това 1 час почивка. че и пише„Преди работа трябва да бъдете уверен в себе си„ :lol:
и да попитаме в кметството къде да предадем уреда си за рециклиране и кои неща да се свалят от нея
stiv1961 - майстор
Препоръчително омасляване на бензина е от 1:50 до 1:40, което означава 20 - 25 мл./л. бензин А95.
http://rezachki.com/rezachki-za-darva-p ... rivna-smes
Като влизам в коридора само я гледам :-D
kuger - майстор
nikolson написа:
stiv1961 написа:
Тц, тяхната математика е друга. На 1 литър 40 грама масло. Като сложи "малко повече" (да има, щото тъй казват), ей ти педесет грама на литър=25 на 0.5. :mrgreen:
Като им е друга математиката да го пишат! 1:40 си е точно както пише stiv1961
fore - майстор
А,мерси вече ще знам калко да сипвам. А и в книжката пише да бачкам 30 минути и след това 1 час почивка. че и пише„Преди работа трябва да бъдете уверен в себе си„ :lol:
и да попитаме в кметството къде да предадем уреда си за рециклиране и кои неща да се свалят от нея
Да така беше- 1:40 или 1:50 е точно 20 или 25млл.

Това с 30 минути работа не е ли само за разработването ? Нали ти казах и Аз това.
После ако трябва да почива на 30 минути нещо не е в час. При мене и 1 час да я бича в големите жеги няма ядове, а е форсиран, компресионен мотор.
Аз съм я бичил в жегите по един резервоар и се е справяла.

Твоят е по разтоварен и с голям обем.
nikolson - майстор
kuger написа:
Като им е друга математиката да го пишат! 1:40 си е точно както пише stiv1961
Математиката на потребителите, коментиращи по-горе :-D . На производителите си е такава, както го казва Стив.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: