Нека намерим най-тънките цени.
dragozow - майстор
Най слабият аналог е с жило и струва 500 лева. Въпреки това пак има диск за издънки в комплекта.
Диска в комплекта е за за трева, циркулярни слагат на мощни машини, а 323RII не е сред тях. На 128R диска е за трева, на 323RII/525RX също:
http://www.husqvarna.com/bg/products/12 ... ifications
http://www.husqvarna.com/bg/products/525rx/

Дисковете с 2, 3, 4 и 8 зъба са за трева, за издънки, трънки, клечки и друго се ползват циркулярни дискове. При Husqvarna има и специални предпазители за тях. При китайските тези дискове се слагат на обикновения предпазител. И да, модела няма душа, просто не си пипал по-мощен, но това не го прави по-мощен отколкото е. Да, в сравнение с малките тримери е мощен, но само толкова.
themask - специалист
Епична стана полемиката за мощта на косите :)

Някой има ли информация относно голямата прахосмукачка? Ще я пускат ли скоро наистина?
fore - майстор
dragozow написа:
Най слабият аналог е с жило и струва 500 лева. Въпреки това пак има диск за издънки в комплекта.
Диска в комплекта е за за трева, циркулярни слагат на мощни машини, а 323RII не е сред тях. На 128R диска е за трева, на 323RII/525RX също:
http://www.husqvarna.com/bg/products/12 ... ifications
http://www.husqvarna.com/bg/products/525rx/

Дисковете с 2, 3, 4 и 8 зъба са за трева, за издънки, трънки, клечки и друго се ползват циркулярни дискове. При Husqvarna има и специални предпазители за тях. При китайските тези дискове се слагат на обикновения предпазител. И да, модела няма душа, просто не си пипал по-мощен, но това не го прави по-мощен отколкото е. Да, в сравнение с малките тримери е мощен, но само толкова.
Бе да ти кажа повече вярвам на очите си и на майстора в магазина на Сливница. И там има и един помощник продавач, ама той не разбира.
Дискът-четирилъчев реже издънки и жилави бурени. Пробвах го и заради липсата на такъв- продадох Колибрито. След като не бях ходил на вилата дълго се бяха навъдили едни бурени като дървета- изяде ги. Точно за това не е трилъчев за да не блокира в издънките а да ги прерязва.
За трева е трилъчевият !
Явно ти не четеш старите мнения в които вече го писах това, и ти само повтаряш но невярно инфото.

Към моята коса може да се купи назъбен циркуляр и да се монтира. Майстора каза че можело и без малкият метален предпазител. Той е по скъп от дискът. Предпазителят чисти ликото за да не се мота по оста. Ако е необходимо се купува и той-зависи от оператора и дърветата които се режат. ПВЦ предпазителят се маха задължително, защото се чупи.

Има си спецификации и на тях вярвам, сложих и по голямата глава за корда понеже е допустимо.

Виж какво са писали в ръководството и тогава давай оценки за даден продукт къде му е душата.
Няма душа, ама аз го ползвам без нея, не ми трябва !!! :lol:
profesionalist_wood - майстор
Фори,купи си косачката от Лидъл,пък ако не ти харесва можеш да я върнеш в рамките на 1 месец и да ти възстановят паричките :) Утре ще я пробвам и ще дам отзиви ако успея. Днес отлитам да си купя двутактово бездимно масло на Хускварна
fore - майстор
Много добре им знам гаранционната политика на Лидл. В моят Лидл съм редовен клиент и хубавите продавачки ме научиха вече. :roll:
Колекция от коси няма да си правя. А и вече имам точната, която е без душа и не ме тормози а работи само.

Аз мразя предмети с душа- те имат лош нрав и не можеш да ги ползваш- дават много ядове ! :mrgreen:
Също мразя мултифункционалните уреди по разбираеми причини. Искам от машината да е това за което са я дали и да го върши точно и ясно.

Не харесвам и магазините в който се продава само скъпа техника с душа за професионалисти, и не се правят отстъпки. И където ако има дефект става сложно.
За това пазарувам от Лидъл напоследък и от магазини свързани с Хуаскварна, като гледам там да ремонтират техниката и да разбират занаята.

Питах в други магазини какво е OHV, и не получих отговор. Само на Сливница човека ми каза какво иска да каже съкращението. Аз бях го разбрал естествено.
Има и DOHC и SOHC в тази поредица.

Дървар- сега се огледах в Маклуча -600 пара- 6 нива на косене и самоход. Е това може да взема по натам.

================================================
Да допълня какво са написали в заглавието на 525

Мощна, същевременно лека моторна коса. Безкомпромисна към издънките и жилавата трева, деликатна спрямо оператора. :wink:
dragozow - майстор
Към моята коса може да се купи назъбен циркуляр и да се монтира. Майстора каза че можело и без малкият метален предпазител. Той е по скъп от дискът. Предпазителят чисти ликото за да не се мота по оста. Ако е необходимо се купува и той-зависи от оператора и дърветата които се режат. ПВЦ предпазителят се маха задължително, защото се чупи.
Без да се обиждаш ама пишеш неверни неща. На 25 см3 с 1,3 HP циркулярен диск ще слага...
Показах поста ти на нашите в сервиза и дружно се засмяха. От мен толкова, не мисля че има нужда да споря след като ти пращам линк в който пише че диска е за трева, а ти продължаваш да твърдиш че е за трънки.
fore - майстор
Разбираш ги нещата ти, а и след като пазарувах в твоят магазин се убедих лично в това !

Щом ти казваш няма да слагам и да режа вече издънки с диска. Само трева ще кося. И циркулярният с който режех малки фиданки го хвърлям в кофата и предпазителят за 50 лева в коша ! Веднага.

Явно 1,2 нютона въртящ момент са малко за теб, при 6000 оборота- средна мощност и обороти ! 1,2 кила сила ???

Поздрави от мен и успех в продажбите !

А OHV какво казваш че е ?
Последна промяна от fore на пон юли 06, 2015 4:29 pm, променено общо 2 пъти.
dragozow - майстор
Сложи ако искаш мотокултиватор, нали има покритие на цилиндъра :)
iivanov - майстор
Форе , наистина не си пипал мощна машина. Моята е почти два пъти по-мощна от шведката и все пак не претендирам , че е " дъ бест, дъ фърст , дъ номбър уан", защото съм виждал , как работи наистина мощна машина. Мечтата ми е една хуск 555 rxt , или поне щил 490. :liebhab:
Драгозов, ако говориш за приставката фреза , там не се иска хала. Старата бръмчилка беше слабоватичка , но си имаше такова чудо.
profesionalist_wood - майстор
И тук ще се разгори война както при електрожените,май са голяма краста косачките :-D

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: