• 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 255
Нека намерим най-тънките цени.
pif4o - специалист
Утре ще ви кажа за флекса, само да не са го разграбили още с отварянето :)
Моля Пловдивчани да кажат към кои от 3-те лидъл са се насочили да видим статистиката, да не праим навалици хахаха ако такова да ходя на друг :mrgreen:
Тоест, какво искате да ви кажа, че знам ли кво значи да е добре хаха :)
ulieliadi - специалист
Аз така като гледам дръжката не се върти а има три дупки и къде ти е кеф :-D
Очаквах някой който го е ползвал да сподели - тежък ли е , има ли регулиране на оборотите и бавно развъртане. Явно като го пипна ще преценя :?
teon - специалист
mitko64 написа:
Най- вече ме притеснява тази въртяща се ръкохватка, дали няма да хлопа както при сабления им трион, имаше за него такива отзиви тука.
...при флекса става въпрос за предната ръкохватка която е на резба и няма как да хлопа...при бичкията се върти задната и малко хлопа наистина...
mitko64 - майстор
teon написа:
mitko64 написа:
Най- вече ме притеснява тази въртяща се ръкохватка, дали няма да хлопа както при сабления им трион, имаше за него такива отзиви тука.
...при флекса става въпрос за предната ръкохватка която е на резба и няма как да хлопа...при бичкията се върти задната и малко хлопа наистина...
Не е точно така. Разгледай упътването( има го на пдф файл в сайта им), там има нагледно снимков материал. Ръкохватката(тази с пусковия бутон) се завърта на 90 градуса в зависимост дали режеш или пилиш. За регулиране на оборотите нищо не се споменава, а и никъде не се вижда копче,явно няма(то аз не знам и друга марка при ф 230 дали има).
pif4o - специалист
Така аиде честито ми голямо флексче :) На първо четене не съм рязал нищо с него щото беше още 8 часа. НО машината си тежи нормално, не е неква лека да кажеш че всикчо е пласмаса от пред, маи тежи тчоно колкото трябва за да е достатъчно здарва :) . Луфт няма никъв в оста, пуснах я да я чуя, развърта плавно и засилва, струва ми се доста тиха на фона на малкия ми флекс например, които издава кви ли не звуци предимно претракващи :) (блек енд декер). От зад дръжката наистиан се върти в три положения как ти е кеф и наистина малко си клати , но не виждам това да е проблем, все пак наи здраво го държиш за предната дръжка. Та така, за тея паримисля че машинката за любители е перфекна> главата отпред ми изглежда солидна и здрава, не мога да видя редуктора ама предполагам е с метални зъбчатки поне по звука които издават :)
Загледах клещичките, жив ташак са. Дисковете за флекс 125мм също не ме впечатлиха.
comunikator - специалист
Да и аз ходих да видя клещите определено не си струват - да не кажа и че разминават.
mitko64 - майстор
guroto написа:
Благодаря за инфото колега.И аз си мислех,че за фреза за канали ще трябва друг клас прахосмукачка,но се оказа,че е достатъчно прахосмукачката да е с по-голям обем(30л),ако ще е я ползваш със торбички.Ако искаш да работиш без торбички то тогава филтърът трябва да има система за самопочистване и скачаш на прахосмукачка от 660лв. нагоре.Но това което казваш за консумативите не е добре и явно ще прежаля 100лв. отгоре и ще взема прахосмукачката на Спарки,която е със сходни характеристики.
Днес ходих до Ташев-Галвинг да сравня торбите и филтъра на лидълската(30л.) с тези на Спарки VS 1430. Филтъра на Спарки е различен- по- нисък и армиран отътре, но торбите са същите на 99%. Като ги разпечатам и монтирам в казана, ще се уверя напълно. Пет броя струват 14,90лв.
griffin - майстор
PABS 12A1
Това е новия модел на литиевите винтоверти на тия тикви :-) на външен вид изглеждат като 10в но като се зачете човек в кутията и си пише 12в, не съм мерил напрежението но поне визуално има 3 елемента. Зарядното е 1 часово явно има някакъв мозък вътре защото при вкл на батерии които винтоверта дава че са заредени помисли помисли и ги изключи. Плавното регулиране на оборотите от спусъка дефакто е стъпаловидно регулиране :-) ина 10-на степени може би. Патронник единия от двата които взех има савсем малко повече биене спрямо другия но като цяло и да мърдат е с малко(тествано на око с единия бит). Отвън ринговете на патронника изглеждат че мърдат но като се закрепи бита е ок :-). Не е болка за умиране ако ще се ползва като винтоверт де като гледах на профи бош-а как му мърда патронника.
Диода за осветление не свети дето трябва и тръгва едва когато се завърти винтоверта но на повечето модели от тоя тип май е така. Недостатък на модела е че няма слотове за дъжане на битове каквито имаха по старите.
Тялото на винтоверта е дооста солидно и тежичко предполагам редуктора горе не е пласмаса, скоростите ами доста бодро върти не съм го тествал как завива но мисля че при пренатоварване над някаква норма на мотора има защита която го спира :-).
Предполагам цената ще е около 70-на лева в БГ когато го пуснат де :-).
Ааа и най важното това му дават 20 нютон метра което за домашни условия си е мисля че повече от нормално големия ми кютук на спарки е 24 така че очаквайте примоция в Лидл но кога ще е само те си знаят.
User manual за тоя модел няма никъде из нет-а явно е прекалено нов :-).

ДОБАВКА
Мога да кажа че работи доста добре, патронника е наред поне при затягане на винтове. За тия пари е направо без пари.
Последна промяна от griffin на чет яну 24, 2013 7:16 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Като за любители добре изглежда винтоверта.Те, всички литиеви батерии и зарядни имат мозък, иначе ще стане майко мила. :lol: Като дойде ще го видим.Жената се обади сега по телефона била в нашия Лидъл, та вика какво да ти купя, ей тъй за идеята.Викам, вземи видиите, че поне буретата, в които са сложени ще ми вършат някаква работа за дребни части. :lol:
pif4o - специалист
В понеделник :)
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 255

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: