• 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 126
Нека намерим най-тънките цени.
prascho - майстор
А пък ние в техникума нищо не правихме..Аз съм от тези дето не знаят да държат отверка... :-D

Да живее социализма! :lol: Живи и здрави да са и синовете на политбюро на БКП, които станаха отракани капиталисти. :butthead: Луканов е номер две след другаря Живков :rolleyes: .
fbr - майстор
nikolson написа:
. Производствените бяха в предприятия и бяха ала-бала.
Не си бил на стаж в ЕМУ да видиш ала-бала ли е. По цял ден опъвахме кабели. А пък в трансформаторна работилница, що трансформатори сме разглобили. За сглобяването, не ни търсеха :)
anabolicbeast - специалист
Подобно на човека от Русе, и тук нещата са от затворил магазин(започвам да мисля, че тоя бизнес със "затворилия магазин" е доста доходоносен) и са на добри цени. Поръчах ръкохватка за ъглошлайф на Бош антивибрационна за 10 лева, която иначе струва 30+ и разни други дреболии. Има интересни неща, батерии за винтоверти и постоянно пуска нещо ново. http://viza04.olx.bg/profile/
Офтопик: В днешно време по "техникумите" (т.нар. Професионални гимназии) няма база! Всичко е потрошено, а последните здрави стругове и други машини се ползват от майстора по поддръжка на училището. От 5 компютъра мой набор едва успявахме да съживим един! Аз лично струг и друга метало или дървообработваща машина там на живо не съм виждал, въпреки че съм завършил КСТ за обща култура е редно да изкараме по един детайл на такава машина, но... Вече това дали някой иска да се научи да прави нещо(най-малкото да знае как да хване отвертката) е въпрос на личен избор и интереси. За университета няма да коментирам, там е следствие от средното. :/
nikolson - майстор
FBR, хамалска работа-да, моите стажове съм ги карал в АРЗ. Никой нямаше време да се занимава с нас. Гони се план, ако стане трудова злополука, предприятието го отнася. В "Комсомолския завод" на техникума се провежда и обучение, и практика.
Сега за стягите. Купих две Т-образни и една линеал. Т-образните са много здрави. "Звъни" като ресорна стомана, довечера мисля да видя кое-що. Обаче линеала по ме радва. Отдавна се канех на нещо такова. Пробвах на едно бюро, здраво стои, обаче май е дълъг и ще трябва, когато е напълно разпънат да се хваща със бърза стяга в средата. Трябвало е за тая дължина да сложат по широк профил, знам ли. Явно затова шините на потапящите циркуляри са под тях. Ъруин стягите са заминали, някой пак ме е преварил. Обеща уж за другата седмица пак да има. Сега и аз вече съм в джаза. Даже мисля, че директно със слепването може да се изрязват краищата. Мерих ъгъла на линеала в застопорено положение, прав е.
prascho - майстор
В джаза сме всички - с насадения руски социализъм преди 89-та и изродената фасадна демокрация конструирана от комунисти и реализирана с руски финансови капитали след това.

Важното е, че хванахме големия ..шлем. Да живеят царя, седефчов и другаря дмитриевич!
kuger - майстор
ZEDYCUS написа:
Трябват само конуса с патронника- 20 -30 лв вървят комплекта.
И менгемето. Ако е оригиналното към нея, е много удобно.
pachosz - специалист
Аз имам едно менгеме от подобна машина, няма да ми трябва. След малко ще се обаждам за оглед, ако не е продадена вече.
EDI написа:
А ние в Ямбол правехме абрихти, сигурно бая народ работи още на тях.
Аз си купувах такъв навремето от Ямбол. И на баща ми пак от там купувах ярмомелка... ееех, какви годинки бяха, всичко беше дефицитно и с връзки. Ама пък каквото имаше беше много по-качествено от сега китайчетата. Не че там нямат качествени, ама тук внасят боклука само. Щото качественото и там е скъпо разбира се.
nikolson - майстор
Колко ли би струвал ремонта?
http://olx.bg/hilti-te-35-3000w-s-sds-i70017602
anabolicbeast - специалист
nikolson написа:
Колко ли би струвал ремонта?
http://olx.bg/hilti-te-35-3000w-s-sds-i70017602
Колкото на един Райдер, защото това е такова с лепенка Хилти! 3kW Хилти :eek: Куфара Лихтенщайн, перфоратора Германия...
prascho - майстор
С една дума - ментак ли е? Кой е ръгнал хилти за 20 лв да продава било то и с дефект на едната врътка...
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 126

Тема "Добри попадения в OLX - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: