Нека намерим най-тънките цени.
EDI - майстор
Циркуляра е добър за домашна работа.Не голям диск, по-лека машина и достатъчни мощност и дълбочина на рязане.Аз съм си заплюл от друг магазин един друг тип циркуляр, ама като го взема някой ден ще се похваля.
Chefo77 - майстор
nikolovvd написа:
А аз ръчния циркуляр, но още не съм го разпечатал. :-D
Отдавна си мечтаех за нещо подобно и последния път като слагах ламинат се зарекох, че при първа възможност ще си купя. Ето че търпението ми е възнаградено - лазерен мерник и рязане под ъгъл. Допълнителни екстри, които ме удовлетворяват допълнително.
Сега остана да идеш да слагаш ламинат, за да се разочароваш и всичко ще е ОК. Не става за такива работи. Със зегето е 100 пъти по-удобно :wink:
nikolovvd - майстор
Аз до сега със зегето работех, но жената ме гони на терасата да режа, за да не правя боклук вътре, а на това циркулярче може да му се включи прахосмукачка. Добре че слагам ламинат само в моите жилища. Ако си вадех хляба с това кой знае какъв километраж щях да навивам. :lol:
Най-много ме мъчат парчетата в края, когато трябва да режеш по дължина, а 1.25 м. си е доста дълго за прободния трион, особено за аматьор като мен.
Passa - специалист
Точно ламината се реже с циркуляра. Поне майсторите с него го действат. Зегера си е за бавно рязане със завои.

Този циркуляр по старият с ножа отзад на Лидъл има ли регулиране на оборотите ?
nv952 - майстор
vjs написа:
Акумулаторната машинка в Lidl я има вече в брошурата, а не мога да повярвам че няма вече поне страница с коментари за нея :D
Прикачен файл:
iKts0mPZsCz9fWubSY1ygj56GI6W2m9GwhwAXWStDfU.png
Малко инфо за винтоверта
http://www.lidl-service.com/static/1255 ... _RO_BG.pdf
Passa - специалист
Кой колега каза че циркуляра леко тресе и има подобни сиптоми ?

Прав е. На различните скорости на моменти притриса и при стартиране също понякога.
jekasus - майстор
Купих си тези - http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=sh ... l&id=27070
Добра изработка, но не съм ги пробвал още :-D
Chefo77 - майстор
Passa написа:
Точно ламината се реже с циркуляра. Поне майсторите с него го действат. Зегера си е за бавно рязане със завои.
Хайде точно на мен да не ми обясняваш с какво се реже ламината, става ли? :wink:
С ръчен циркуляр съм виждал да режат само онези професионалисти, които закопчават цял ред - понякога по 4 човека.
griffin - майстор
Passa написа:
Кой колега каза че циркуляра леко тресе и има подобни сиптоми ?

Прав е. На различните скорости на моменти притриса и при стартиране също понякога.
Е няма смисъл да лъжа дали нещо не ми харесва :) но въпреки това се ядва, и потъващия има подобно тресене, но в малко по малка степен. Надявам се с времето да изчезне но не е болка за умиране.
Passa - специалист
Chefo77, Лично Аз понеже имам в колекцията си вече 2 зегера, 2 циркуляра и една пендула ако съм на вилата хващам с пендулата, ако съм в София с циркулярният. Малко е масивен Спаркито, но пък е бърз.
А който има излишно време и има предрасъдъци относно опасността от въртящият се диск да си реже със зегера. Аз режа с него разни плотове и детайли които са с извивки и са по еди детайл, най много два.
То майче измислиха и машина за ламинат като за теракота-правиш срез върху ламината и го пукаш наведнъж за да не се губи време.

Иначе знам че тук е КАЙМАКА на специалистите и не може човек даже да си помисли да дава акъл или нещо подобно. Направо е немислимо при такива Колоси.
Едно е сигурно-фирма поставяща ламинат работи с циркуляр. Там няма време за мотане. А и шанса да направиш криви срезове особено надлъжно със зегера е доста по голям с оглед на малката прорезна площ на ножчето спрямо диска на циркуляра. Но това си е мое мнение на неспециалист !

griffin, Абе притриса баят на моменти. Даже при стартиране докато набере има едно като пристъргване. Но го направи един два пъти макс. Малко ми мяза на лагери каточели.
Дано поне мотора да не е навит с алумин.
Доста са им шумни циркулярно-дисковите машини на Лидлците по мое мнение като втора забележка. Могат да се конкурират с машинното на ТЕЦ Бобов Дол. :mrgreen: Та правилно им слагат предупредителни знаци за ползване на шлемофони.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: