А как е скосът и режещият ръб ?
В Лидълът в който ходих вчера имаше само чук.
Преди около 3 месеца купих брадва за цепене Топмастър, която изглежда като близнак (поне на брошурата) на лидълската, само че цвета на полиамидът на дръжката е жълт. Та на топмастърската въпреки че в каталога пишеше, че е силнозаострена - имаше малка част от острието недозаострена, а и скоса не беше идеален конвекс. Наложи се да правя наново скоса и заточката на лентовия шлаиф (поне 50 минути (внимателно, за да не я разкаля)), та сега са супер и брадвата цепи много добре. На прави дърва парчетата отхвърчат яко, но на усуканиците също се запъва (както писа Митко по-рано...), но определено работи по-добре след препрофилирането и новата заточка.
В Лидълът в който ходих вчера имаше само чук.
Преди около 3 месеца купих брадва за цепене Топмастър, която изглежда като близнак (поне на брошурата) на лидълската, само че цвета на полиамидът на дръжката е жълт. Та на топмастърската въпреки че в каталога пишеше, че е силнозаострена - имаше малка част от острието недозаострена, а и скоса не беше идеален конвекс. Наложи се да правя наново скоса и заточката на лентовия шлаиф (поне 50 минути (внимателно, за да не я разкаля)), та сега са супер и брадвата цепи много добре. На прави дърва парчетата отхвърчат яко, но на усуканиците също се запъва (както писа Митко по-рано...), но определено работи по-добре след препрофилирането и новата заточка.