Нека намерим най-тънките цени.
stan73 - майстор
Предполагам, че ще може, но не постоянно. В смисъл - развиваш 1 или 2 болта и изчакваш малко, докато компресорът вдигне пак налягането в ресиверът.
klomo - специалист
stonesour написа:
fore написа:
Този компресор с какво превъзхожда примерно Райдъра за 200 лева грубо ? Пак е подобебн.

А 50 литровият е 260 лева.
с гаранцията?!
миналия месец баща ми взе ъглошлайфа от лидл. експлоатира го яко с един балчишки камък и му взе душата. смениха му го с нов. и пак му дадоха гаранция 3 години.
Шампион е твоя татко! И ти ще станеш като него :vom:
stonesour - специалист
ще, ще.

абе разбирач, на тоя ъглошлайф на кутията пише ли че не може да нарежеш 20 квадрата плочи? :?:
пише, ли че, ако не го вземам за да го пусна за 5 минути в месеца, гаранцията не важи и трябва да си купя макита, спарки или бош?!

ай да си налягаш парцалките и да не се праиш на моралист.
а за лидл не бери грижа. направили са си сметката и си уважават гаранциите, за което заслужават поздравления.
anabolicbeast - специалист
Такаа.. Компресорът има картер, който събира 300 грама масло - може повече може и по-малко, но това е оптималното количество. Аз го взех миналата промоция - преди почти година. Първото масло по принцип казват да се смени на 50 часа работа, но това за мен е прекалено много време, аз второто, което е и компресорно и по-добро от първото(което е налято от производителя) го смених много преди да направи 50 часа. Маслото, което идва налято в компресора го смених на под час работа, защото има доста стружки от обработката и бързо потъмня. Използвах го колкото да се измие компресора. Второто, което аз налях(компресорното) го смених началото на лятото, защото беше зимно и е по-рядко, а при мен е топло и лятото го ползвам повече. Когато го сменяш не прави грешката да го оставяш дълго да престои и да се утаи, защото утайката остава на дъното и новото масло бързо потъмнява. Непосредствено преди да го смениш пусни компресора да напълни един-два пъти бутилката, изчакай десетина минути да се поохлади маслото и сменяй, НО НЕ ОТ ПЛАСТМАСОВАТА ПРОЗРАЧНА ПРОБКА, ЗАЩОТО ТЯ Е САМО ЗА СЛЕДЕНЕ НА НИВОТО, А ОТ ПРОБКАТА ОТСТРАНИ, КОЯТО Е ПРЕДВИДЕНА ЗА ИЗТАКАНЕ (мисля беше с глава 13мм). Въздушният филтър на този компресор е хартиен, а не дунапренов като на повечето евтини машини и се обдухва периодично според запрашеността в помещението в което работи. Като го свалиш 1-2 пъти и според това колко е замърсен си правиш сметка на какъв период да почистваш. Другото което е, че този модел A1 не е на Айнхел(на Айнхел е В2 моделът), а на друг производител(в момента не ми се рови) и е една идея по-зле от този на Айнхел. Спестено е радиаторчето на тръбата, която идва от цилиндъра към бутилката и бързите връзки са с по-кофти качество. Като цяло съм много доволен от него(А1) и едва ли има по-добро съотношение цена - параметри - качество. Вероятно няма да има проблем да работи с повечето инструменти към него, просто от време на време трябва пауза от порядъка на 30 сек. за да възстанови количеството въздух, което не означава, че е невъзможна работата с тях. За любителска употреба е перфектен, и е сравнително преносим за разлика от 50 литровия.
Николай Николов - специалист
Много го глезиш с това масло. Моя съм го взел също от предната промоция и маслото не е променило цвета си откакто е дошъл при мен. Да не говорим, че 50 часа работа са страшно много (имайки се предвид колко бързо вдига налягането, не работи повече от 30-40 секунди както си написал) и не мисля, че съм ги достигнал дори. Въздушния филтър също е като нов, но това се дължи на разположението на моя компресор - входа съм го сложил под ръба на масата, където количеството прах е минимално дори и да е във въздуха.
За тези парички е трепач - сменям гумите на колата с него - никакви проблеми, кове големи и малки пирони, а и такива без глава. Най често го ползвам за обдухване :lol:
Tiger221 - специалист
За маслото на компресора в упътването пише,че първоначално се сменя на 100 работни часа, а след това на 500. това ми се вижда доста. Аз още не съм го сменял ,но мисля скоро да го сменя,макар ,че има не повече от 5 работни часа. Иначе за смяната си има отделна пробка,а не тази с прозореца за нивото на маслото. Въздушният филтър е хартиен.
За гайковерта,предполагам ,че му дават консумацията за непрекъсната работа,но реално за да се развие нещо само се цъка импулсно и вече е развито. Ще се опитам да направя клипче тези дни,ако ми остане време,как развива болтове на джанта,предварително затегнати с динамометричен ключ,за да му тествам лимита,каква ще е максималната затегнатост,с която ,ще се справи.

П.П Малко ми се дублира поста,но до като го напиша, клегете са ме изпреварили.
Passa - специалист
Направи !
pachosz - специалист
Днес най-накрая ми доставиха батерията за баня. Даже я пробвах преди малко, направо съм възхитен от добрата й работа. Пробвах да развивам разни други кранове в къщи до дупка, ама това чудо държи температурата и не мърда. Само малко дебита се намалява като отвия някъде другаде кран до края, но температурата не мърда никак. Голям кеф.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
pachosz написа:
... Голям кеф.
Еееее, доволен, еее, честито!
pachosz - специалист
:drinkers: :supz:

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: