• 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 310
Нека намерим най-тънките цени.
nikolov333 - майстор
пет дек 21, 2018 1:51 pmgrizan1980 написа:
Днес се реших да взема зегето , заради батерията за верта.... но уви греда ..... изпкупени били ......
У наше село, днес след обяда имаше 10-на зегета и 5-6 резачки на батерии на рафта.. Та ако се обадиш на тел.на Лидъл и заявиш, че искаш да ти го доставят във вашия магазин до няколко дни, сигурно няма да е проблем..
muhala - майстор
пет дек 21, 2018 11:34 amcholev написа:
аку перфоратора и 1500вата големия перфоратор.
За дребни къртения например плочка да вадя големия не ми изглежда ОК.
За пробиване 12-20 в бетон пак.
имах 1050вата но даде фира. Мислех пак да взема като го пуснат.
Сега обаче идва 800вата.
Та някой ползвал ли го е. Нещо удара му много слаб 1.2джаула. Други 800вата дават 2-2.5дж.
Иначе до 19мм в бетон (1050вата до 26)
Имам същия. Не е лош за леки работи. С 10мм в бетон пробива добре.
Не е като 1500 ватовия айнхел с 3J, но пък е малък и компактен.
cholev - майстор
Това ме блазни, че е лек и компактен, ама дали да не изчакам 1050вата мисля, че около март ги пускаха.
А сега де :?
От друга страна за по сериозни работи винаги може да извадя кютука 1500вата
cholev - майстор
Днес се реших да взема зегето , заради батерията за верта.... но уви греда ..... изпкупени били ......
Тука има. Ако си наблизо тичай ако не имаше телефон и казвай че в Перник има и да ти го метнат до удобно място
cholev - майстор
Пропуснах перфораторчето- чакам 1050вата

Един въпрос без заяждане и коментиране профи/любител. Virtexa-a съм забелязал от батерии разбира.
Напълно познавателно без флейм.
Като купих флекса перформънс за 280лв (по спомен) с 5ач батерия действително ми се видя скъпо, но одеве мернах БОШ батерия 4ач за 259лв :shock: и ми се прииска да ходя и да си взема още един флекс :-D
Въпрос " с какво бошовската батерия превъзхожда парксайдската (самсунг ако не се лъжа- най вероятно по добра от бошовската), с факти, а не с религия ако може, че цената е 3 пъти повече :?
Virtex - майстор
Ще стане сериозен офтопик, като вероятно твоето мнение ще бъде ползвано за началото на новата тема :-D :-D

Но все пак:

дефакто ако са с 18650 елементи - почти не би трябвало да обуславя такава разлика, с изключение на:
1. Нарочно държане на висока цена на единични части/компоненти с цел купуване на цял кит - ако батерия е 50лв, а кит/комплект е 70-80 ще си кажеш, че е по-изгодно да я вземеш с нещо. Справка - съвета на jekasus за лампата с батерията малко по-назад.
2. име (зад което стои гаранция, качество, дълголетие на линиите и други неща, на които разчитат 'големите'). Всеки го разбира както иска
3. надценка на родните търговци - предполагам е ясно, че ако Parkside се продаваха чрез други търговци цените изобщо нямаше да са такива. Справка - ОЛХ. Нищо лично против търговците, които се стремят честно да си изкарват прехраната, но някои се оливат и искат с една продажба да избият "месечен оборот". Тук темата е дълга.

Вече ако говорим за новите батерии, понеже не знам дали бош ползват различни типове глетки, различни от 18650, например 20700 или 26650 и т.н., то цената е различна, защото тези елементи като цяло са по-скъпи. По-добри, но и по-скъпи засега.

18650 има няколко модела с възможности за power tools ( Sony VTCx, Samsung 20x/25x, LG HGx/HEx сериите, сигурно и панасоник имат), като цените се определят в зависимост от капацитет/отдаван ток и са много близки като параметри. При различните производители 2500mAh 20A са близки като цена (поне това, което съм проверявал аз) и за мен причините за разликите са някои от изброените по-горе точки.
EDI - майстор
Едното място, където виждам евентуална разлика е електрониката, обаче няма как да е чак толкова голяма.Друго място са елементите.Възможно е да са с по-строг подбор за пакет.Повечето разлика за мен идва от името.А може да има и нещо, което не знаем.Примерно пакетите на ДЕВАЛТ и МИЛУОКИ са по-евтини от БОШ, но не са по-лоши.
grizan1980 - специалист
пет дек 21, 2018 5:51 pmnikolov333 написа:
У наше село, днес след обяда имаше 10-на зегета и 5-6 резачки на батерии на рафта.. Та ако се обадиш на тел.на Лидъл и заявиш, че искаш да ти го доставят във вашия магазин до няколко дни, сигурно няма да е проблем..
Ааа, намерих вече.... Аз имах две батерии, но изтървах верта докато правих картона на тавана и нещо в батерията се прецака.... Не държи ток, а всеки елемент е по 4,1в (отворих я). Ще я боря таз седмица пък да видим.....
grizan1980 - специалист
пет дек 21, 2018 9:09 pmcholev написа:
Тука има. Ако си наблизо тичай ако не имаше телефон и казвай че в Перник има и да ти го метнат до удобно място
Купих си..... То цялата работа че се развали батерията на верта.... Хем елементите са заредени - 4,15В а на изводите на целия пакет 0..... Другата седмица ще я разгледам по обстойно.... Но сам съм си виновен че изтървах верта от стълбата....
batVenci - специалист
Да, акумулаторната техника, за домашна употреба, дори в литиев вариант, не е много удачна. Примерно ако се ползва няколко пъти годишно, а живота на батериите е няколко години...
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 310

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: