Нека намерим най-тънките цени.
gogyto - специалист
Така като гледам май ALDI предлагат по голямо разнообразие на машинарийки в сравнение с LIDL.
Ако дойдат тук , няма да загубят))))
anabolicbeast - специалист
Доколкото знам първият магазин отваря врати във Велико Търново, което ме устройва идеално ако довлекат и машинки и не на мястото на Пени, а на мястото на Пикадили.
Георги Иванов(алцек) - специалист
Но дали политиката им ще е като на ЛИДЛ,нещо като не те кефи да им го върнеш и да си вземеш парите ?
Passa - специалист
Гладни ще умрат при положение че и Лидъла не може да си продаде същите машини с зелен цвят. Явно ползват едни и същи заводи, но баданарката за Лидъл маца в зелено, а за Алди в синьо. :mrgreen:

Като им загледах параметрите- На Лидъл са по мощни и екстрови, а и гаранцията им и това че мога да отида и да върна когато искам нещо и поради каквато и да е причина-даже че не ми отива на хола е просто безценно и неповторимо за сега в нашата държава.
За сега Лидъл е пръв и Алди трябва да направи конкуренция в цените, което ще е доста трудно за да пробие на малкият ни пазар.
В Павликени примерно Лидла отдавна затвори и сградата пустее. Сега ще затворят и Пенито и остава само едно Браво.
stan73 - майстор
И при тях (както и при повечето бели вериги в белият свят) гаранцията е също 3 години и си я спазват и може да върнеш нещо. Приятели са ми казвали, че са връщали нещо буквално с думите "Не ме прави щастлив." без проблеми. Засега в страната ни само Лидл и Кауфланд (на Шварц Груп) процедират така, сякаш сме бяла държава, за което ги уважавам много. Но ако и Алди стъпят на нашият пазар (техният истински конкурент) нещата ще станат много по-добри за нас. Предполагам, че и други вериги ще се принудят да осъвременят гаранционната си политика, което в крайна сметка си е и в тяхна полза. Примерно аз ако се чудя да купя нещо - това, че ако има проблем или, че в последствие не работи добре, но ако знам, че няма да има проблем при връщане или замяна - би ме накарало да го купя, а даже и да го препоръчам и на приятели, ако знам, че имат нужда (както и вече съм правил). Така и за самият търговец е по-добре - оборотът му нараства (но ще мине време преди да им светне на родните търгаши...).

П.П. Предполагам, че инструментите ще бъдат или същите или подобни, но ще е добре за нас да има конкуренция между двете най-големи немски вериги и у нас. Това би трябвало да доведе до подобряване на асортимента, а вероятно и на цените. (много от готините инструменти на Лидл, които са пускани в Германия, никога не са стигали до БГ, а за съжаление не всеки има възможност да си ги закупи от там)
Последна промяна от stan73 на вт сеп 29, 2015 4:48 pm, променено общо 1 път.
Passa - специалист
На мене ми се струва че има вариант Лидл да изчезне от тук вместо Алди да дойдат. Дано греша !
stan73 - майстор
Ей, пепел ти на езика !!!
Георги Иванов(алцек) - специалист
Passa написа:
На мене ми се струва че има вариант Лидл да изчезне от тук вместо Алди да дойдат. Дано греша !
Е,туй то.Не сме се оборудвали още де.
mitko64 - майстор
Дефакто са две Алдита, фирмата се е разделила на наследениците на двамата братя(синоним на скръндзи). Ето кое, коя страна поддържа http://www.aldi.com/ . Брандовере за инструменти на северното са Top Craft и Дуро, ан на южняците work zone и бившето King Craft. Работил съм с инструменти на южното и съм доволен- перфоратор, верижен трион, зеге, настолен циркуляр. Акумулаторните пакети са на Самсунг(така поне ги рекламират). Северняците пускат вертове Дуро с по 2 Ah батерии http://www.etest.de/wohnen/Wohnen.Heimw ... tails.html и http://www.computerbild.de/fotos/Aldi-N ... 48325.html . Скоро пускаха пендула с изтегляне за диск 254мм за 119 евро(писах някъде преди месец).Сравнено с Лидл им е по- беден асортимента и по- рядко пускат инструменти, особено северното. Много от машините им са на Ейнхйел, та затова ме съмнява, че Лидл спряха да поръчат от тях. Перфораторът от английското Алди е на Meister Craft https://www.meister-werkzeuge.de/magent ... 52860.html . Доскоро седеше един в oxl , та му беше сниман и етикета.
Последна промяна от mitko64 на вт сеп 29, 2015 8:26 pm, променено общо 3 пъти.
Passa - специалист
алцек написа:
Passa написа:
Е,туй то.Не сме се оборудвали още де.
Аз за това купувам здраво каквото ми хареса -да има и това е, че знае ли човек.

Ами оборудвайте се де колега, вече по няколко пъти пускат еднотипните машини. Крайно време е, че тука нищо не оцелява задълго. :mrgreen:

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: