Нека намерим най-тънките цени.
fore - майстор
Абе заварена от ръжда 17-ка ще я отвиеш с Швепс така ама друг път. А и колко е дълбока.
lov - майстор
Ей от скъсани болтове и шпилки има хора дето си вадят хляба. Вие какво искате гладни да стоят.
:lol:
Иначе дали ще се скъса или не един господ знае но освен. Разните проникващи масла вършат работа по някога но само ако могат да влезнат в резбата тоест ако може да ги вкарате от вътрешната страна през главината ил барабана. При конусна глава на болта дори и на стоманена джанта притягането е напълно херметично и по никакъв начин нищо няма да влезе в резбата. Помага единствено дълго рамо як гайковерт и главния настройчик. Ако някой не знае те това е тежък чук. И се пробва в двете посоки дано първо отлепи главата.
Казвам да отлепи защото от триенето и пластичната деформация там става почти като залепено. И по горе не помня кой беше писал едни глупости как мерил усилието на развиване. Да можеш да го измериш и то винаги е в повече от това с което си го завил. Дори едно спиране по време на завиване може да компрометира крайния резултат.
Leon - специалист
stan73 написа:
....
Има си стандарт на колко Нютона трябва да се завиват. ......!
Аз моите си ги притягам с динамометричният ключ на 112 Нютона......
Преди (допреди да си купя динамометричният ключ) съм ги стягал на усет до около 105 нютона... ...
Страшна работа с тез нютони!

:lol:
fore - майстор
Нютон -
Исак Нютон ! :mrgreen:

Аз ги стягам на 3 изпуквания, може и 4. :mrgreen: Абе като динамометричният ама х3
Така нещата дори за крадеца стават по сложни щото разбере ли че са на 112 Нютона и направо ги прави да заминават сами.

А 100 Нютона си е завит болт на джанта с който успешно можеш да видиш как колелото те изпреварва в даден момент. :lol:
Kirilpm - специалист
Айде бе,пък глупавите производители стигнали до извода че и 70Nm са напълно достатъчни за някои коли,къде ли си бил да им отвориш очите.Много смешно ми стана обаче за "бившия" ти гумаджия и забравения баланс в гумата,защо ли точно на теб се е случило :-D :-D :-D
Kirilpm - специалист
Ето

Прикачен файл

Без име.png

Прикачен файл

1.png
1.png (78.22 KиБ) Видяна 1509 пъти
brum - майстор
Аз пък джантите все ги стягам на 100-120Nm. И т'ва е смешно спрямо стягането дето го правят гумаджиите. Повечето от тях никаква мярка нямат. Един път като ми се наложи да сменям гума на пътя съм скачал върху ключа с двата крака...
Kirilpm - специалист
Само да поясня че един приличен гайковерт 1/2" може да стигне без проблем 80кг/м или 800Nm натяг.А един много приличен гайковерт без проблем може да скъса 14мм закален болт,който се среща по джантите на повечето коли.Проблема не е толкова в силата на стягане от колкото в конусната повърхност на болтовете,ако стреснеш 2-3 пъти с подобаващ чук се случват чудеса,на този принцип работи и гайковерта,90% от доброто стягане идва от удара.
kr1100 - майстор
моите летНи джанти ги стягам на 170 Нм по предписание, зимните железарки на 140 Нм. Преди рзавиване в дейстиве влиза големия съветник чрез месингово фи.По 1 рязък удар на болт.
fore - майстор
Вчера се разходих по магазините -
Първо пробвах как се върти настройващият елемент на динамомертичният ключ на JONNESWAY. Много лесно до края - 210 Н/м. вярно че почва от 40. Можеби и това оказва влияние. Залкючването е плъзгащ пръстен които се мести много лесно. Въртока е гумиран което е + Обаче и цената е 106 лева. В Лидъл пробвах и други ключове и пак са така трудни за въртене към 210. Проблема се усилва от металният релефнен върток-които затруднява въртенето и създава дискомфорт.
Има същите ключове на Топмастер и Гаджет, но са по 50 лева. За тия пари става Лидла.

После погледнах на Райдър компресорите- 24 литровият беше видимо по лек от Лидлеца с един изход само. Горе долу е копие на Лидлският. Най интересното беше че разликата между него и 50 литровият беше само в бутилката- иначе изходният дебит и на двата в каталога еднакъв. Тръбетата и те еднакви.
Явно само дебелината на изходният маркуч определя колко литри ще се точи от двата компресора.
Последна промяна от fore на пон окт 05, 2015 10:20 am, променено общо 4 пъти.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: