• 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 370
Нека намерим най-тънките цени.
пишман_майстор - майстор
С фина шкурка почисти клемите . И на зарядното, и на батерията. Виж и дали няма някоя клема във "въздуха" , да не контактува добре
mironcho - специалист
Преди шкурката, с гума за молив - да не отиде някоя гаранция
silent - майстор
Ще пробвам...не ми се виждат корозирали...по скоро ако има някоя клема във въздуха...това 45пари не ли много за12 волта ментак батерия...
dido1975 - специалист
Ако батерията е била навън, т.е. на студено, зарядното не я зарежда. Опитай като я прибереш на топло и след това разглобявай.
silent - майстор
да навън е ....умно предложение..довечера ще я вкарам в къщи на топло..дано да е това проблема ....макар че като пробвах не беще толкова студено...
kozl - майстор
пон ное 30, 2020 4:58 pmsilent написа:
Ако вече сте се наяли :-D може ли да питам нещо по същество...имам батерия 12В която ползвам за трион и винтоверт....не е ползвана много и мамка и нещо не иска да се зарежда ...не е разредена докрай индикатора на верта свети червено и оранжево..обаче като я бодна в зарядното нищо не става...индикацията на зарядното не отчита въобще батерия..свети си в зелено без значение има ли батерия или не и отказва да почне да мига и да я зарежда...кое е скапано бятерия или зарядно....и евентуално от къде се купуват тези батерии или евентуално да чакам да се пуснат по магазините...
Аз имах подобен случай с по-големите батерии. Сменях елементите и скапах нещо по платките и батериите не се зареждат. Та от Бушона купих нова батерия, но....
Та първо трябва да се установи къде е проблема - батерия или зарядно и за това най-добре да се пробва с работеща батерия и зарядно.
В Бушона може би да пробват, но батерии не ремонтират, продават нови, а предполагам и със зарядните е така.
Проблема е, че не поддържат по-предните версии на батареите. Но в твоя случай ако не си със серия "Х" може да се наложи да изрежеш шлиците на 12V батерия, щото други разлики няма. С изрязани шлицове батерията не се задържа добре и може да изпадне при удар, но все пак е решение.
А проблема може и да е в контактните пластини м-у батерия и зарядно, както вече обясниха.
dido1975 - специалист
вт дек 01, 2020 8:49 amsilent написа:
да навън е ....умно предложение..довечера ще я вкарам в къщи на топло..дано да е това проблема ....макар че като пробвах не беще толкова студено...
Остави я поне за час на топло и след това я включи в зарядното. Успех!
пишман_майстор - майстор
Не съм имал проблем със зареждане и в по-студено време. Това за 12в браксайд . Инструментите ми стоят в гаража. Да, там температурата рядко пада под нулата , не е точно като да е навън разбира се.
П.п. за нова батерия имаше един коректен продавач , пускаше обяви в групите по фейса . Цените бяха около 20лв за брой от малките 2ач , чисто нови . Инструментите също на приемливи и ненадути цени, но не се сещам за име и не го откривам сега.
silent - майстор
така момчета заредих я...я как само звучи все едно съм заредил батерия на Тесла за 40х. долара...вкарах я в къщи само дет не си легнах с нея и след час я боднах в зарядното ...светна червения диод...заебах я щото ми падна мрежата у дома а децата учат дистанциооно..смяна рутери настройки телефони доставчик и по едно време викам я да видя ..диода светнал в селено викам я ...чакай да я закача на верта да видя какво показва ...ми показва заредена батерия...баси мситерията...почвам да ди мисля че полтъргайст вилннее в къщи и вместо да си пия ракията след работа трябва да му оправям бакиите...балгодаря за съвета на колегата ...да я стопля..макар че имам смътното усещане че батерията е пътник въпреки че е на 1 г...и не е ползвана кой знае колко...
Andri01 - майстор
Батерията пак се ядва,гледай да не ти докопа ракийката,че ще стане апокалипсис!! :partyman:
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 370

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: