Нека намерим най-тънките цени.
DundyTheCroc - майстор
Джантите се стягат на около 120Нм, не случайно с всяка кола върви ключ със сравнително късо рамо, с който всеки здрав човек може да си смени гумата сам на пътя. Повечето гайки/болтове са на конус и при шофиране заради топлинното разширение реално се "самонатягат".
profesionalist_wood - майстор
На фордо ми болтовете не са конусни,пък и не съм мерил колко нютона е,скачам върху ръчката и ПУК! и си продължавам вече така от 18 годишен :lol:
velsi - Почетен майстор
Ако трябва да бъда обективен, няколко души в тази тема са за изгонване. Понеже изгонването е най-лесната работа, но го намирам за твърде крайна мярка, апелирам към всички участници да спазват добър тон и да се въздържат от обидни епитети. Надявам се да има видим резултат от този мой призив, за да не се налага прилагането на "план Б". Благодаря!
DundyTheCroc - майстор
Профи, я дай снимка на тези неконусни болтове, че ми стана интересно, Форда да не е модел Т?
Минали са ми 4 Форда през ръцете по една или друга причина, от 86-ти до 2006-ти набор, взе бяха с конусни болтове.
Ще ги снимам като ида на село. Подарен ми е и не съм се заглеждал. На харизан кон не се гледат зъбите :-D . Скоро си треснах кочината в мантинелата,смених джантата да се докопам вкъщи щото другата беше станала на мекица и ми се видяха особени болтовете :? Ся ще търся части за него

Иначе колата се води -Форд Ескорт Турбодизел

Прикачен файл

12003363_1200327803327725_215429188419241020_n.jpg
12003363_1200327803327725_215429188419241020_n.jpg (49.03 KиБ) Видяна 1031 пъти
fore - майстор
Мисля че болтовете бяха конусни и сферични. Сферичните били за тенекиените джанти, а конусните за летите.

Изображение
Изображение
Последна промяна от fore на нед окт 04, 2015 12:35 pm, променено общо 1 път.
DundyTheCroc - майстор
Това трябва да е Ескорт/Орион от последните, нали?
Ето какво излизат като болтове за твоята:
http://store.emk-33.com/category/237/bo ... arMake]=14
Аз лично бих проверил всички гуми и джанти, някой да не е сложил каквото има преди теб.
п.п. Fore, мерси за допълнението, зависи от производителя, някои ползват конусни гайки и за железните джанти. Така или иначе говорим за някакъв тип профил, който се самонатяга при загряване.
Последна промяна от DundyTheCroc на нед окт 04, 2015 12:43 pm, променено общо 1 път.
Ами произведена е Декември 1999 тодина :?
DundyTheCroc - майстор
Така де, от последните е, провери за всеки случай как са и другите.
Ще погледна :? Аха спомних си че бяха от този тип http://www.amavto.com/images/objects/object_692.jpg
Не са били болтове :oops:

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: