Нека намерим най-тънките цени.
kozl - майстор
Chefo77 написа:
Сигурен ли си, че точно с такъв си си пребоядисал колата? Този е една педя дълъг и работи нон-стоп.
Тя тая стана като:
Срещнали се двама:
- Колко?
- Пет.
- Какво 5 бе?
- Е а какво колко?
Понеже все още има от компресорите с бутилка 25 литра, та си мислех за такъв. Иначе на сина му взех един куфар без бутилка да си духа гумите, ма много шумен за към 100 кинта :shock:
mitko64 - майстор
EDI написа:
mitko64 написа:
Трябва 20мм да са дебели. 16 се отнася за отвора. В тази тема съм описал по подробно патилата си с него viewtopic.php?f=54&t=46415&start=60 .
Тука има 150Х20Х12,7 - http://www.emag.bg/kam-k-za-shmirgel-15 ... D13WWBBBM/ гледам, че май е с втулка на снимката обаче.
Близо 30лв. ми е множко, половин шмиргел. ЗАИ Берковица май имат такива размери, а често минавам от там. А ме страх оригиналния да го ползвам много, че то щом е горяло, не знаеш как и кога ще се пръсне. Между другото, усвоих техниката на заточване с лидълското точилце(95W) за свредла. Оказа се, че върши добра работа, заточих онзи ден около 15 свредла, от 3 до 10мм. и след проби на колонната бормашина, пробиват си ОК в метал. А иначе конкуренцията не спи https://www.aldi.ie/en/specialbuys/thur ... ssortment/ , имат даже и модел с бавнооборотен диск.
vasko9999 - специалист
Преди една седмица взех диск за лидълския шмиргел(с лентовата шкурка) на райдър с размери 150/16/13 като 16 е дебелината а отвора е 13 за цена от 3.60 лв.Голяма грешка,тоя шмиргелов диск беше изработен все едно в час по трудово обучение,голямо биене направо цялата маса тресе още малко ще проходи.Отвора от 13 до 12.7 го намалих с ламарина от капачка от буркан,завих я около оста и стана нещо като втулка,добре стана но биенето остана.За мен това биене е неприемливо и пак си сложих лидълския диск.Взех райдърския диск защото беше с по едро зърно P36,докато лидълския камък е с по ситно зърно P80 и при пилене материала загрява повече и се разкалява.Според мен трябва да се търси по хубав диск от райдърския но пък и на приемлива цена.
ZEDYCUS - майстор
Направи си втулки при стругар от 12,7 на 20мм или 32мм и използвай българските на ЗАИ. Имат камъни за различни видове материали и едрини. :arrow: по 7-9 лв са и са екстра. :partyman:
lov - майстор
На времето на една машина с постоянно заточване механиците изреваха че има страшни вибрации и да съм погледнел двигателя да не е нещо проблем със задния лагер защото без камък няма никакво биене на оста. Сменили бяха няколко камъка и проблема все си го има. В последствие се оказа че в склада е имало теч и леко се е овлажнил само в едини край камъка и от там дисбаланс и страшни вибрации. Проблема се реши само с киснене във вода докато се напои равномерно целия. Те там си работеха на вода ама после си имах обичка на ухото и за обикновенния шмиргел минаваха на нялолко дневно сушене на радиатора. Та тези не се знае колко са висели в контейнерите по корабите та не е лошо да се пробва и това.Също не е е лошо леко на ръка с някое старо камъче да притриеш повъхностите където лягат плашките. А уплътняване с ламаринки ако не е плътно пак може да има проблеми. Другото е че трябва да е закрепен на здрава и масивна основа. Щото ако е метнат само така на масата дори и да се опиташ да го подравниш с диаманта става даже по зле
mitko64 - майстор
Сега ходих да търся по Красно село в железариите. Всичко е с отвор 20мм. Най- евтино, някакъв Rodex, 150X20X20 за 3,90лв. Явно ще се правят редуциращи втулки от Ф12,7 за Ф20 И ф32, това е решението.
Здравейте, от доста време се подвизавам тук нерегистриран и най-накрая се реших да се регна и аз :o Ще гледам да помагам с каквото мога. Сега да попитам, дали си заслужават покупката кабелите за прехвърляне на ток, които пускат в понеделник?
kpenchev - специалист
Mitaka. написа:
Здравейте, от доста време се подвизавам тук нерегистриран и най-накрая се реших да се регна и аз :o Ще гледам да помагам с каквото мога. Сега да попитам, дали си заслужават покупката кабелите за прехвърляне на ток, които пускат в понеделник?
Привет, не съм собственик на въпросните кабели, но съм ги разглеждал отблизо и мнението ми за тях е положително т.е. си заслужават. Смятам, че са читав компромис между това да си купиш малко по-евтините боклуци с дебела пластмасова изолация в която е поставено 2.5 - 4 кв.мм "жило" т.е. не ставащи за нищо и това да купиш/направиш читави с истински меден проводник и щипки(минимум ~ 50 лв.). Единствените ми съмнения са относно изолацията - до колко ще държи на минусови температури без да се напука/натроши.
Днес гледах в Кауфланд(Надежда) същия(така де - от този ценови клас са ми еднакви) хидравличен крик за 39.99лв. (на промоция), като този който пускат на 19.10.2015.
prascho - майстор
Към модераторите: Имам поле "Notifications" към тази тема, което се появи след като нямаше форум през предходното денонощие. Има ли възможност тази опция да бъде отказана. Аз не съм я заявявал! Благодаря.
Passa - специалист
Къде са тия кабели за прехвърляне на ток ? В брошурата ги няма.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: