• 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 371
Нека намерим най-тънките цени.
kozl - майстор
Аз па имах некво куча марка де се върти без да вибрира и като му спраш въртенето вибрира. Т.е. ексцентричното движение се появява когато има боксуване или изобщо няма въртене.
По принцип за нищо не ставаше щото нема душа и е пълно менте. Всъщност не съм се сетил за полиране на коли, но пък нямаше реглаж на обороти.
А не знаех за ремъчни. Даже не си ги представям.
А лидълско некво подобие на показаното за кръгла шкурка купих по-преди. Незнам дали се именува ексцентър шлайф но още не е влезло в употреба, стои неразопаковано да трупа прах :-D
А м-у другото ако има лагер и ексцентрична тежест, то при въртене и ще вибрира от центробежната сила. Вероятно с ръцете на оператора :roll:
Каква е ролята на ремъка :?
Може би да не предава вибрации към ел.двигателя :?

И да пак да подсетя за някакво инфо за импулсното зарядно за акумулатори дето още се търкаля по щандовете.
Дали па не го изровиха от предишно предлагане, но аз нямам спомени да съм виждал на такава цена.
пишман_майстор - майстор
kozl написа:
Аз па имах некво куча марка де се върти без да вибрира и като му спраш въртенето вибрира.
Сигур лагера дето е на екцентрика, е затегнал или задръстен с пепел. Затова "предава" само въртене, вече като се натовари плота, почва и да вибрира.
Преди малко гледах партс схема на тоя девалт, видях, че има ремък с кръгло сечение, нещо като голям О-пръстен , но се затруднявам да видя как е направено самото предаване , самото въртене от ремъка, ако въобще има някакво предаване с тоя ремък. Повече ми прилича на спирачка , противопоставяща се на въртенето , на самия плот.
П.п. намерих една снимка в нета . Нещо не ми се вижда това малко да е ролка и тоя ремък като прозрачен О-пръстен да е издръжлив на напън и да предава движение... нещо за друго е сложено ( спирачка с/у въртене ? )
Прикачен файл:
dewalt.jpg
naster - майстор
Ужким, ексцентрикът трябва да е неравномерен, за да не задълбае и остави следи.
floydogi - специалист
чет дек 03, 2020 4:08 pmkozl написа:
...
И да пак да подсетя за някакво инфо за импулсното зарядно за акумулатори дето още се търкаля по щандовете.
Дали па не го изровиха от предишно предлагане, но аз нямам спомени да съм виждал на такава цена.
Преди седмица си го купих. 65 лева е, щото е 10 ампера за 12 и 24V и е чисто нов модел. Ония от по 30-тина лева бяха 3.8A на 6 и 12V. Минимален акумулатор му дават 20Ah, максимален 300Ah. Демек и камионски можеш да зареждаш. Зарежда с 2, 5 и 10А според както си прецени. Има и програми за захранване на 12 (съответно13.6) и 24V, 3А, демек можеш да си захранваш с него нещо неограничено по време. Кабела е като на бошовете - на букса - един с щипки за акумулатор и един с отворени обувки накрая. Аз съответно на втория запоих един женски конектор за запалка и мушкам каквото трябва. При програмата за захранване обаче трябва да има товар, за да тръгне. С един FM трансмитер тръгва за 2-3 секунди и изключва. Реших, че е дефектно зарядното и го смених, обаче новото пак същото прави. Сетих се да пробвам със сулфидна крушка и опа - зацепва и си свети. Сложих диодна и нъцки - пак се изключва. Абе с две думи доволен съм от покупката, макар че не ми трябваше толкова мощно, ама като нема от малките...
EDI - майстор
Не е типична предавка, малко неправилно го изписах. Девалта и другите маркови има няколко елемента в повече около оста, основата на плочата и плочата и конструкцията е различна.Евтините имат само ексцентрик, забит на оста, лагера, основата на плочата и винта с шайбата.Ремъка и другите шайби натягат системата и наистина плочата се върти, не спитра, като пипнеш детайла.Та, вземайте си маркови ексцентрици, за да нямате вибро. :) :lol:
horgasz - специалист
чет дек 03, 2020 11:08 amstefanjor написа:
Ще хачим ли пари следващата седмица? :cool:
Някой има ли впечатления от този ексцентършлайф?
Не е ли малко слабичко с тез 270W ?
Аз имам Лидълско като това (не знам дали е същия модел) - тресе ужасно. По разни клипове гледам, марковите ги използват с една ръка - за това си трябва здраво държане с 2-те ръце ако искаш да дъжиш някаква посока. След 15 минути работа с него се чувствам, сякаш съм къртил 5 кубика камъни с кътач.....
Сега, може и моята бройка да е нещо прецакана... ама най-добре вземи, пробвай и ако е като моето - връщай, па си земи нещо по-така :)
kuger - майстор
пет дек 04, 2020 12:41 pmhorgasz написа:
чет дек 03, 2020 11:08 amstefanjor написа:
Ще хачим ли пари следващата седмица? :cool:
Някой има ли впечатления от този ексцентършлайф?
Не е ли малко слабичко с тез 270W ?
Аз имам Лидълско като това (не знам дали е същия модел) - тресе ужасно. По разни клипове гледам, марковите ги използват с една ръка - за това си трябва здраво държане с 2-те ръце ако искаш да дъжиш някаква посока. След 15 минути работа с него се чувствам, сякаш съм къртил 5 кубика камъни с кътач.....
Сега, може и моята бройка да е нещо прецакана... ама най-добре вземи, пробвай и ако е като моето - връщай, па си земи нещо по-така :)
Щото не си работил с руско!
Sandman - специалист
Настолните бормашини са на %, скоро май някой се чудеше за такава...
Снимката е от лидъла на Ломско Шосе.

Прикачен файл:
IMG_20201204_155134_447.jpg
Virtex - майстор
Питах за по-голямата - с дисплей.

Тези ги бяха пускали наскоро :)
Virtex - майстор
Това нещо комбиниран шлайф PBTS 370 пускано ли е тук и ако да - кога и на каква цена ?
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 371

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: