Нека намерим най-тънките цени.
fore - майстор
На С2 са дали картинка на която се кове тапицерия. Обаче скобите са същите :mrgreen:

Абе какво стана с тая Оберфреза и Колонната бормашина ? :mrgreen:
Фитилчо - майстор
Готин е !
Другият път като го пуснат ще го налазя :-D
profesionalist_wood - майстор
Охаа откога я чакам колонната бормашина...
vasko9999 - специалист
Здравейте колеги,преди три четири дни и аз се сдобих с въпросния такер D3.Направих му как да кажа един "мини тест" като го пробвах с около 40-50 скоби и пирони от всички размери как се справя(говоря в ПДЧ и иглолистна дървесина,в бук не съм пробвал).Ми какво да кажа много доволен,до сега съм нямал такова "животно" забива ги с лекота,почти никакъв откат препоръчвам го на всеки.Забелязах че на около 5 бара работи най-добре,на 7-8 е прекалено силно,врътката на предпазителя също добре се справя с реглажа на дълбочината на забиване,но не бива да забравяме че дълбочината на забиване зависи най вече от налягането което подава компресора (както казах около 5 бара ми се стори най-добре).Имам един въпрос към знаещите,относно смазването на такера,единия начин е да се капнат 1-2 капки масло в отвора за въздух на около 5000 скоби а другия да се завие такламит както при гайковерта,който разбира се трябва да се купи отделно.Кой от двата начина е по добър?Относно водопроводните ключове които толкова хвалихте,днес взех и тях с убеждението че всичко е наред,но както ги взех така и ги върнах.С две думи освен изработката и луфтовете които не ми харесаха,за мен са малки и предпочитам нещо по-голямо и масивно с което да си свърша работа.Но не искам да налагам мнението си всеки сам да си прецени.
griffin - майстор
Ако сложиш масльонка на такера ще ти пречи на някои по тесни места. Аз си бях сложил масльонката за известно време, но се оказа че много често ми пречи и преминах към капване на масло на всеки няколко зареждания на такера. Пневматичните такери нямат откат тъй като движещите се части са с относително малко тегло. Ако отвориш електрически ще видиш колко тежка е котвата вътре :-)
iva6ki - специалист
Няма ли да е по лесно да вземеш една пневмогрупа за с омаслител :wink:
fore - майстор
Специално за трите ключа, аз казах че не са нещо кой знае какво и са действително малки. Който иска голям има на Топмастер -жълти с битумизирани дръжки всякакъв размер. Аз си купих най големият ВиК от тях. :mrgreen:

Лидлските 3 за готини заради раздвиженият ключ с ПВЦ предпазители за канализационни/декоративни съединения и сифони с гладка повърхност. Мисля че ще развиват проблемни такива без да ги надират. А без ПВЦ-то имат и зъбчета. Не мисля че е нужно да бъде по масивен и голям. И този тръбният ми е идеален на размер след като купих 2" -цоловият от Топмастър. :lol:
Гаргата също е екстра на размер.

http://www.topmaster.bg/bg/products.htm ... ory-0.html
Та купих си 2 цола, мисля че е големичък
L (mm)-535 // Ra (mm)- 67/2” // kg- 2,4
Изображение

Ето и гаргите им :lol:, нещо ми напомнят на Лидлките.
Изображение

-----------------------

vasko9999 не си чел упътването !

Аз не съм спец по пневматика, но 'такламит" е добре да се слага на инструменти с турбина. Тоест-бормашинката, верта, ножиците за метал( и те са роторни с лагер/ехцентрично задвижване.
На бормашинката не са дали такламит, но има масльонка в комплекта. Пише че може да се маже само през въздуховода с капки масло. Мене ако питаш тя е по добре да има такламит, докато на верта не му е чак толкова нужен когато се ползва рядко-моят случай. Защото с бормашината, макар и рядко се дупчи продължително в метал и тнт. Верта развива 5 болта и почива при мене. Та или ще купя един такламит за бормашинката или ще взема този на верта.
Такера и триончето са бутални.
В упътването пише за такера , че маслото напуска уреда заедно със скобите. Поради което не е добре да сеслага много. Даже напротив- няколко капк преди ползване в тръбето. Такламит не му трябва изобщо.
Фитилчо - майстор
Сега ме е яд, че не взех триончето и такера... дано ги пуснат пак :(
Пък и чакам финансова инжекция, началото на следващият месец, но пък трионче ще еостанало все някъде, май бяха докарали бая

Триончето готино ли реже , има ли сила да реже метал и най важното, какви ОСТРИЕТА ПОЛЗВА :lol:

Благодаря !
fore - майстор
Не съм го ползвал още, но в комплекта има Х 3 остриета за метал и за дърво-6 бр. общо.
Елементарен е захвата- отваря се една вратичка и с два шестограма се притяга основата в процепа на вилката. Имам един фалшив зегер от преди години от Илиенци. Имаше проблем със държача на триончетата. Едната част на стягата беше от трошлив ЦАМ. Слерд като го замених с яка неръждавейка, се научих да пиля остриета на Бош и тнт с бързият захват. Сега си купих и Спарки с бърз захват.
Та ми се струва че и за този прободен трион ще мога да си формовам основата на остриетата на настолният шмиргел и ще стават всякакви, стига да са достатъчно широки да не се мандахерцат в процепа.

И мене ме е яд за оберката и настолната. Чакам ги тия двете. Горе долу се пооборудвах в основни линии.
Също тогава нямах кинтаж и не си купих от златните борчета :mrgreen: -фрезите за ламарина. Та и от тях трябва да завзема.
Сега поне купих от дърводелските свредла- средна работа, но с готина кутия и от златните за метал с арната кутия. :mrgreen: Брато вика еееее, тя кутията е по хубава от на Райдър желязната дето му взехме. :lol:
Преди това взех и от тези свредла за фрезоване на дърво-златни :mrgreen: и зенкер/пироните. Точих ги, но са си кофти. Едноканални не бих купил повече никога.
vasko9999 - специалист
Изображение
За информация този ключ струва 18.60лв. и на практика е ДВОЙНО по-голям от големия лидълски.
В понеделник пускат кухненско радио(http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=sh ... l&id=31212) на което съм му хвърлил око от доста време.Ама в последно време доста ни цакат с цените,сега 33лв а миналата година същото е било е било 25лв,кухненската везна от 12лв. сега 16лв?Нещо май и те се оядоха.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: